Η Chopin κυκλοφορεί την παλαιότερη premium βότκα στον κόσμο - Η αγορά της γίνεται μόνο με πρόσκληση

Η Chopin Vintage Vault 30-Year-Old Original Batch Vodka είναι μια limited edition βότκα πολυτελείας και κυκλοφορεί μόνο σε 1.000 φιάλες. Η τιμή της ανέρχεται στα 3.000 δολάρια και η αγορά της γίνεται μόνο έπειτα από πρόσκληση την οποία εγκρίνει η ίδια η εταιρεία.
Η Chopin κυκλοφορεί την παλαιότερη premium βότκα στον κόσμο - Η αγορά της γίνεται μόνο με πρόσκληση

Πριν από περίπου 30 χρόνια, οι Dordas, μια οικογένεια από την Πολωνία, αποφάσισαν να δημιουργήσουν την πρώτη super-premium βότκα στον κόσμο. Κάπως έτσι το 1993 έφεραν στην αγορά τη Chopin μία βότκα πολυτελείας, η οποία παρασκευάζεται από πατάτα και ξεχωρίζει για τη γεύση και τα αρώματά της.

Διαβάστε ακόμη: Ο θησαυρός των Rothschild: 600 αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας βγαίνουν τώρα σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's

Σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 ετών από την πρώτη της απόσταση, η Chopin κυκλοφορεί μια επετειακή και συλλεκτική βότκα. Ο λόγος για τη Chopin Vintage Vault 30-Year-Old Original Batch Vodka, η οποία είναι μια βότκα πολυτελείας 30 ετών και κυκλοφορεί αποκλειστικά σε μια σειρά μόλις 1.000 φιαλών.

Όπως είναι λογικό, αυτή τη φιάλη μόνο λίγοι μπορούν να την κάνουν δική τους, μιας και η τιμή της είναι στα 3.000 δολάρια. Αυτή η εξαιρετικά σπάνια εμφιάλωση γιορτάζει την πολωνική παράδοση παρασκευής βότκας και αντανακλά τη δέσμευση της Chopin στην τέχνη της. Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι «η πρώτη και μοναδική ετικέτα βότκας πολυτελείας που φτάνει τα 30 επιτυχημένα χρόνια λειτουργίας».

«Όταν δημιουργήθηκε η Chopin το 1993, ήταν η πρώτη βότκα πολυτελείας που κατασκευάστηκε ποτέ. Υπήρχε μια αίσθηση μεταξύ της ομάδας μας στο αποστακτήριο ότι δημιουργούσαμε κάτι ξεχωριστό, αν και κανείς δεν περίμενε ότι θα δημιουργούσαμε μια νέα κατηγορία βότκας που θα γινόταν παγκόσμιο φαινόμενο. Η ομάδα κράτησε στην άκρη μια μικρή ποσότητα για μια ειδική περίσταση που μπορεί να ερχόταν μια μέρα. Τριάντα χρόνια αργότερα, έχοντας φτάσει σε ένα ορόσημο που καμία άλλη βότκα πολυτελείας δεν έχει κατορθώσει, αισθανόμαστε ότι έχουμε πολλά να γιορτάσουμε και είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε αυτό το σπάνιο ποτό με τον κόσμο», δήλωσε ο Tad Dorda, Founder and CEO της Chopin Vodka σε συνέντευξή του στο Forbes.

Το Chopin Vintage Vault περιέχει την παλαιότερη premium βότκα στον κόσμο - μια vintage βότκα πατάτας από την πρώτη κυκλοφορία της ετικέτας το 1993, η οποία ωριμάζει στο αποστακτήριο στην Πολωνία τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Έχει μια αξιοσημείωτη και μοναδική γεύση, με αρώματα από εσπεριδοειδή και από την πρώτη κιόλας γουλιά αφήνει μια γλυκιά αίσθηση στον ουρανίσκο. Μέσα της διακρίνονται επίσης γεύσεις φρέσκου πράσινου μήλου, βανίλιας και γκρέιπφρουτ, ενώ στο τελείωμα του έχει νότες λευκού πιπεριού και κόλιανδρου.

Αυτή η σπάνια βότκα εμφιαλώνεται σε ένα ειδικό, χειροποίητο μπουκάλι από κρύσταλλο υψηλής ποιότητας από την Τσεχία. Όποιος την αγοράσει θα την πάρει μέσα σε ένα κουτί που θυμίζει ξύλινο μπαούλο και σφραγισμένο με το λογότυπο Chopin. Παράλληλα, κάθε κουτί Vintage Vault περιλαμβάνει ένα ειδικό βιβλίο που περιλαμβάνει την ιστορία του οικογενειακού αποστακτηρίου και του αγροκτήματος στην Πολωνία.

Αν τώρα ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ένα από αυτά τα εξαιρετικά σπάνια μπουκάλια, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε πως οι αγορές γίνονται μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Η Chopin ζητά από τους πελάτες να μοιραστούν την ιστορία της πιο αξιομνημόνευτης στιγμής τους με τη βότκα ή τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύουν να απολαύσουν αυτή την ιδιαίτερη φιάλη μέσω μιας φόρμας υποβολής στην ιστοσελίδα. Από εκεί και πέρα, η ομάδα Chopin θα στείλει έναν σύνδεσμο με έναν κωδικό πρόσβασης για την αγορά του προϊόντος σε αυτούς που θα εγκρίνει.