Only Adults: Ζώνη μόνο για ενήλικους λανσάρει στα αεροπλάνα της η τουρκική αεροπορική εταιρεία Corendon

Η τουρκική αεροπορική εταιρεία Corendon Airlines εγκαινιάζει από αυτό το φθινόπωρο στις πτήσεις της μια ζώνη μόνο για ενήλικες. Η ζώνη «Only Adults» προορίζεται αποκλειστικά για επιβάτες 16 ετών και άνω και θα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος των αεροσκαφών Airbus A350 της Corendon.
Only Adults: Ζώνη μόνο για ενήλικους λανσάρει στα αεροπλάνα της η τουρκική αεροπορική εταιρεία Corendon

Τα παιδιά είναι αξιολάτρευτα. Εκτός κι αν βρίσκονται στη διπλανή σας θέση σε μια υπερατλαντική πτήση και δεν έχουν σταματήσει να κλαίνε ή να φωνάζουν ούτε στιγμή. Η τουρκική αεροπορική εταιρεία Corendon Airlines έκανε μια απόλυτα λογική σκέψη: αφού υπάρχουν ήδη ξενοδοχεία και θέρετρα μόνο για ενήλικες, γιατί να μην υπάρχουν και αεροπλάνα μόνο για μεγάλους;

Διαβάστε ακόμα: Βασιλικό ταξίδι - Αυτές είναι οι 7 πιο εξωφρενικές business class θέσεις στις αεροπορικές εταιρείες

Από αυτόν το Νοέμβριο, ο τουρκικός αερομεταφορέας εγκαινιάζει μια ζώνη μόνο για ενήλικες στις πτήσεις μεταξύ Άμστερνταμ και Κουρασάο στην Καραϊβική, σύμφωνα με ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου. Ο ιδρυτής της Corendon, Atilay Uslu, υποστηρίζει ότι η νέα υπηρεσία έχει σχεδιαστεί για «ταξιδιώτες που αναζητούν περισσότερη ηρεμία κατά τη διάρκεια της πτήσης τους».

Η ζώνη «Only Adults» προορίζεται αποκλειστικά για επιβάτες 16 ετών και άνω. Θα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος των αεροσκαφών Airbus A350 της Corendon, και θα χωρίζεται από το υπόλοιπο αεροσκάφος με τοίχο ή κουρτίνα. Το εναέριο… ησυχαστήριο θα διαθέτει 93 κανονικά καθίσματα και εννέα πολύ μεγάλες θέσεις με περισσότερο χώρο για τα πόδια διαθέσιμα.

Εικόνα

Από τις 3 Νοεμβρίου, οι απευθείας πτήσεις από το Άμστερνταμ προς το Κουρασάο θα διαρκούν περίπου 10 ώρες και επί του παρόντος ξεκινούν από 369 ευρώ. Για να καθίσουν στο τμήμα μόνο για ενήλικες, οι επιβάτες θα πρέπει –εκτός από το κανονικό τους εισιτήριο- να πληρώσουν ένα επιπλέον τέλος κράτησης 45 ευρώ για μια τυπική θέση, ή 100 ευρώ για μια πολύ μεγάλη θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Corendon είναι μια αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους και τα αεροπλάνα της δεν έχουν πρώτη ή business class θέση.

Η νέα υπηρεσία προφανώς απευθύνεται σε ταξιδιώτες που θέλουν να εργαστούν ή να χαλαρώσουν σε ένα ήσυχο περιβάλλον, αλλά θα μπορούσε παράλληλα να είναι επωφελής για τις οικογένειες. «Πιστεύουμε επίσης ότι αυτό μπορεί να έχει θετική επίδραση στους γονείς που ταξιδεύουν με μικρά παιδιά», προσθέτει ο Uslu. «Μπορούν να απολαύσουν την πτήση χωρίς να ανησυχούν αν τα παιδιά τους κάνουν θόρυβο».

Η Corendon δεν είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που λανσάρει ζώνες χωρίς παιδιά, όπως αναφέρει το AP. Η Scoot της Σιγκαπούρης προσφέρει επί του παρόντος παρόμοιες θέσεις σε ένα τμήμα του αεροσκάφους που ονομάζει «Scoot-in-Silence», όπου οι επιβάτες πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 ετών. Ομοίως, η Malaysia Airlines δημιούργησε τμήμα οικονομικής θέσης μόνο για ενήλικες στον επάνω όροφο των αεροσκαφών της Airbus A380 το 2012.