Bugatti Bolide: Οι νέες «γυμνές» φωτογραφίες του supercar αποκαλύπτουν ένα αυτοκίνητο έτοιμο για το Le Mans

Έχοντας παρουσιάσει το πρωτότυπο Bolide τον Απρίλιο, η Bugatti μας δίνει τώρα μια ακόμη πιο λεπτομερή ματιά στο επερχόμενο μοντέλο της, αφαιρώντας εντελώς το κάλυμμα του αμαξώματος. Αυτό που αποκαλύπτεται είναι ένα αυτοκίνητο έτοιμο για αγώνες όπως οι Daytona και Le Mans.
Bugatti Bolide: Οι νέες «γυμνές» φωτογραφίες του supercar αποκαλύπτουν ένα αυτοκίνητο έτοιμο για το Le Mans

Πίσω στα τέλη του 2020, η Bugatti εξέπληξε τον κόσμο της αυτοκίνησης με το ντεμπούτο του ολοκαίνουργιου supercar τελευταίας τεχνολογίας, του Bugatti Bolide. Η «Βολίδα» αντιπροσώπευε το επόμενο βήμα εξέλιξης της αυτοκινητοβιομηχανίας στα οχήματα εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων, με το μοντέλο πίστας να διαθέτει έναν τετραπλό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα W16 8,0 λίτρων που αποδίδει πάνω από 1.800 ίππους και επιτυγχάνει χρόνο επιτάχυνσης από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,17 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε ακόμα: Mercedes AMG One - Λούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ πήραν το supercar των 2,3 εκατ. ευρώ για μια βολτίτσα

Και αφού τελικά αποκάλυψε το έτοιμο για παραγωγή πρωτότυπο τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η Bugatti μας δίνει τώρα μια ακόμη πιο λεπτομερή ματιά στο επερχόμενο μοντέλο της, αφαιρώντας εντελώς το κάλυμμα του αμαξώματος αιχμής του Bolide, εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Όπως μπορείτε πιθανώς να καταλάβετε από την εμφάνιση του ριζοσπαστικού σχεδιασμού του αμαξώματος, βασική αρχή του Bolide είναι να προσφέρει ταχύτητα και απόδοση παγκόσμιας κλάσης, σε χρόνους που επιτυγχάνει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Εκτός από τα παραπάνω, οι μηχανικοί της Bugatti έχουν επίσης βάλει στόχο να επιτύχουν το ίδιο επίπεδο ασφάλειας και προστασίας που προσφέρουν τα αγωνιστικά αντοχής που συμμετείχαν στο Daytona και στο Le Mans.

Εικόνα

Προκειμένου να πιάσει αυτόν το στόχο, η Bugatti χάρισε στο Bolide ένα μονοκόκ από ανθρακονήματα που, όπως λέει, έχει αναπτυχθεί με τα ίδια εξαιρετικά αυστηρά πρότυπα που απαιτεί η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτων για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που συμμετέχουν στους δύο αγώνες που προαναφέραμε.

Εικόνα

Η ενιαία κατασκευή διαθέτει μια καμπίνα ασφαλείας κυκλικού σχήματος με έναν μυτερό κώνο στη μύτη και μια μονή εισαγωγή αέρα που χάσκει στην οροφή. Αυτή η δομή από ανθρακονήματα τελευταίας τεχνολογίας επιτρέπει στο Bolide να προστατεύει τους επιβάτες του από τις ακραίες δυνάμεις που δημιουργούνται συχνά σε περίπτωση σύγκρουσης με ταχύτητες 320 χλμ./ώρα.

Εικόνα

Παρά τις εντυπωσιακές προδιαγραφές του αυτοκινήτου, η Bugatti μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει σχέδια συμμετοχής σε κάποιον αγώνα της σειράς LMDh, ενώ το Bolide αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το επόμενο έτος, ως μοντέλο που θα κυκλοφορήσει το 2025. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Bugatti.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ