Mercedes AMG One: Λούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ πήραν το supercar των 2,3 εκατ. ευρώ για μια βολτίτσα

Λούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ πέρασαν ένα απόγευμα στην «Playground», την πίστα δοκιμών της Mercedes-Benz και είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν το νέο hypercar της φίρμας Mercedes AMG One. Το βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube καταγράφει τις εντυπώσεις τους.
Mercedes AMG One: Λούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ πήραν το supercar των 2,3 εκατ. ευρώ για μια βολτίτσα

Μπορεί το περασμένο Σαββατοκύριακο να μην υπήρχε Grand Prix στο πρόγραμμα της Formula 1, το γεγονός αυτό ωστόσο δεν κράτησε τους Λούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ μακριά από την πίστα. Οι δύο οδηγοί της Mercedes-AMG έπιασαν στα χέρια τους το τιμόνι του hypercar AMG One της Mercedes και το οδήγησαν στα όριά του για ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube.

Διαβάστε ακόμα: Νίκι Λάουντα - Σε δημοπρασία το Mercedes που οδήγησε ο θρύλος της Formula 1 στο Nürburgring Race of Champions

Το σύντομο κλιπ απεικονίζει τους δύο συναδέλφους να απολαμβάνουν ένα απόγευμα οδήγησης στην «Playground», την πίστα δοκιμών της Mercedes-Benz στη γερμανική πόλη Immendingen, σύμφωνα με το Motor1.com.

Χάμιλτον και Ράσελ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρώτοι το One, το πιο συναρπαστικό (και ισχυρό) μοντέλο στο στάβλο της AMG. Το υπεραυτοκίνητο των 2,3 εκατ. ευρώ συνδυάζει μια υπερ-αεροδυναμική σχεδίαση με ένα υβριδικό σύστημα ισχύος που προέρχεται από την F1 με υπερτροφοδοτούμενο V-6 1,6 λίτρων και τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες που συνδυάζονται για να αποδώσουν πάνω από 1.000 ίππους.

Εικόνα

Και οι δύο οδηγοί πέτυχαν μερικούς κώνους στη δοκιμασία του σλάλομ, ωστόσο φαίνεται ότι το διασκέδασαν αρκετά. Αποφάσισαν επίσης να κάνουν έναν άτυπο αγώνα με το hypercar, με τον Χάμιλτον να βγαίνει στην κορυφή. «Είναι τρελό να έχει στην πραγματικότητα έναν κινητήρα της Formula 1 στο πίσω μέρος», είπε ο Hamilton για το αυτοκίνητο. «Αλλά το καλύτερο μέρος για μένα είναι ο χειρισμός του. Παρασυρόμουν λίγο στα σλάλομ».

Ο χρόνος του Χάμιλτον και του Ράσελ στην πίστα Playground δεν αναλώθηκε μόνο πίσω από το τιμόνι του One. Στη δοκιμασία των drift, το ζευγάρι οδήγησε επίσης δύο από τα πιο σπορ μοντέλα της AMG (ο Χάμιλτον το νέο GT και ο Ράσελ το C63 S E Performance), όπου και οι δύο επιβεβαίωσαν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας Drift Mode, με την οποία έχει εφοδιάσει τα μοντέλα της η AMG. Τέλος, ο Χάμιλτον πήρε το S63 E Performance για ένα θεαματικό γύρο στην πίστα, ενώ ο Ράσελ απόλαυσε τη βόλτα από τη θέση του συνοδηγού.

Δυστυχώς, αν θέλετε να οδηγήσετε το One, ίσως χρειαστεί να γίνετε οδηγός ομάδας AMG. Ολόκληρη η σειρά παραγωγής 275 μονάδων του οχήματος, η οποία αντιμετώπισε συχνές καθυστερήσεις, έχει ήδη εξαντληθεί. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Mercedes-AMG.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ