Glen Grant Devotion: Το παλαιότερο single malt ουίσκι του αποστακτηρίου είναι 70 ετών και βγαίνει σε 7 φιάλες

Το νέο single malt ουίσκι του Glen Grant έχει ηλικία 70 ετών και είναι το παλαιότερο που έχει βγει ποτέ από το αποστακτήριο. Το Devotion κυκλοφορεί σε επτά μόνο φιάλες, είναι αφιερωμένο στη βασίλισσα Ελισάβετ και συνοδεύεται από ισάριθμα χειροποίητα ξύλινα γλυπτά.
Glen Grant Devotion: Το παλαιότερο single malt ουίσκι του αποστακτηρίου είναι 70 ετών και βγαίνει σε 7 φιάλες

Όταν αναφερόμαστε σε ουίσκι που η ηλικία τους μπορεί να πλησιάζει στα όρια του αιώνα, η σκέψη των περισσότερων πηγαίνει στο Macallan, το διασημότερο, ίσως, για τα παλαιωμένα single malt του αποστακτήριο στη Σκωτία . Όχι όμως πλέον.

Διαβάστε ακόμα: Brora Iris - Σε δημοπρασία για 650.000 ευρώ μία φιάλη με το παλαιότερο single malt ουίσκι του θρυλικού αποστακτηρίου

Ένας εξίσου διακεκριμένος γείτονάς του στο Speyside, το Glen Grant, μόλις αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες για ένα single malt 70 ετών που ονομάζεται Devotion, το παλαιότερο που βγήκε ποτέ από το συγκεκριμένο αποστακτήριο και κυκλοφορεί σε μόλις επτά διαθέσιμα μπουκάλια.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Glen Grant, έμπνευση για αυτό το ουίσκι αποτέλεσε η βασίλισσα Ελισάβετ Β', με τα 70 του χρόνια να παραπέμπουν στη διάρκεια της θητείας της στο θρόνο της Βρετανίας.

Εικόνα

Πρόκειται για απόσταγμα που ωρίμασε σε ένα μόνο γαλλικό δρύινο βαρέλι (single cask), που περιείχε σέρι oloroso πριν γεμίσει με ουίσκι, το 1953. Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές, το χρώμα είναι ένα βαθύ καστανό και απελευθερώνει νότες από αποξηραμένα φρούτα, σταφίδες, σουλτανίνα, ξηρό μπαχαρικό και μόνο μια νότα βελανιδιάς στον ουρανίσκο. Εμφιαλώθηκε σε 55,5% ABV, κάτι που το εντάσσει στην υψηλότερη κλίμακα, λαμβάνοντας υπόψη πόσες δεκαετίες πέρασε ωριμάζοντας στις αποθήκες του Glen Grant.

Εικόνα

«Το να είσαι αφοσιωμένος σημαίνει να δείχνεις ακλόνητη πίστη και αγάπη σε κάτι για το οποίο νοιάζεσαι βαθιά, κάτι που αποτελεί την καρδιά της φιλοσοφίας μας για την παραγωγή ουίσκι, και καθορίζει τους δημιουργικούς συνεργάτες μας», δήλωσε ο master distiller Ντένις Μάλκολμ. «Πρόκειται για μια ζωή ιδιαιτερότητας και κληρονομιάς που αποτυπώνονται σε μια υπέροχη δημιουργία που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ».

Εικόνα

Οι επτά καράφες έχουν σχήμα πολύτιμων λίθων, καθεμία με το δικό της ξεχωριστό φλοράλ σχέδιο -από ένα τριαντάφυλλο έως μια ορχιδέα και μια μπιγκόνια- που στόχο έχει να τιμήσει τη ζωή της βασίλισσας. Κάθε μπουκάλι συνοδεύεται από ένα ξύλινο γλυπτό φτιαγμένο από μια φτελιά από τους κήπους του αποστακτηρίου με ένα χαρακτικό του αγαπημένου λουλουδιού της βασίλισσας: του κρίνου της κοιλάδας.

Η καράφα νούμερο ένα βγαίνει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα μέσω του οίκου Sotheby's από τις 11 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, με το 100% των εσόδων να πηγαίνει στη Βασιλική Δασική Εταιρεία της Σκωτίας. Η τιμή στην οποία αναμένεται να πουληθεί κυμαίνεται μεταξύ 70.000 και 110.000 λιρών (82.000 και 129.000 ευρώ περίπου).

Εικόνα

Οι υπόλοιπες έξι φιάλες θα είναι διαθέσιμες τον Οκτώβριο σε επιλεγμένες αγορές, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν απευθείας με το αποστακτήριο για πληροφορίες σχετικά με την τιμολόγηση. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το limited edition ουίσκι Glen Grant Devotion μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του Glen Grant.