«Ferrari»: Γιατί ο πρωταγωνιστής Άνταμ Ντράιβερ δεν οδήγησε ούτε μία Ferrari στα γυρίσματα της ομώνυμης ταινίας

Μπορεί στην ταινία «Ferrari» ο πρωταγωνιστής Άνταμ Ντράιβερ να υποδύεται τον ιδρυτή της ιταλικής φίρμας, Ένζο Φεράρι, στα γυρίσματα ωστόσο δεν του επιτράπηκε να οδηγήσει ούτε ένα από τα θρυλικά αγωνιστικά αυτοκίνητα. Ο λόγος ήταν καθαρά πρακτικός: η ασφάλειά του.
«Ferrari»: Γιατί ο πρωταγωνιστής Άνταμ Ντράιβερ δεν οδήγησε ούτε μία Ferrari στα γυρίσματα της ομώνυμης ταινίας

Οι υπεύθυνοι της ταινίας «Ferrari», μία από τις πιο διαφημισμένες κινηματογραφικές παραγωγές της χρονιάς, φαίνεται ότι αρνήθηκαν στον πρωταγωνιστή, Άνταμ Ντράιβερ, κάτι ουσιώδες: να οδηγήσει ένα από τα θρυλικά ιταλικά αυτοκίνητα για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Διαβάστε ακόμα: Το Rolex που φόρεσε ο Adam Driver στο Φεστιβάλ της Βενετίας είναι ένα από τα πιο όμορφα ρολόγια στον κόσμο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός, ο οποίος υποδύεται τον Ένζο Φεράρι στην επερχόμενη ταινία, αποκάλυψε ότι δεν του επιτρεπόταν να οδηγήσει μια πραγματική Ferrari κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ο λόγος ήταν απλός: η παραγωγή δεν είχε την πολυτέλεια να αφήσει να συμβεί κάτι στο αστέρι της.

«Τα αυτοκίνητα ήταν τα πιο τρομακτικά πράγματα στο πλατό, αλλά δεν με άφηναν να τα οδηγήσω για λόγους ασφάλειας», είπε ο Ντράιβερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την ταινία στο 80ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Εικόνα

Η ταινία, την οποία σκηνοθετεί ο Μάικλ Μαν, είναι μια βιογραφία του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής φίρμας. Εστιάζει σε ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια της ζωής του -το 1957- κατά τη διάρκεια του οποίου αγωνίστηκε για να κρατήσει φερέγγυα την ομώνυμη εταιρεία του, ήρθε αντιμέτωπος με τη Maserati στην πίστα και πάλεψε με τη θλίψη μετά τον θάνατο του γιου του, Ντίνο, το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, οι παραγωγοί φαίνεται ότι δεν ανησυχούσαν το ίδιο για έναν από τους συμπρωταγωνιστές του Ντράιβερ. Στον πρώην σταρ της σειράς «Grey’s Anatomy», Πάτρικ Ντέμπσι, ο οποίος στην ταινία υποδύεται τον Ιταλό οδηγό αγώνων Πιιέρο Ταρούφι, επιτράπηκε να οδηγήσει αντίγραφα ενός από τα ανοιχτά αγωνιστικά αυτοκίνητα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Ήταν αρκετά τρομακτικό. Οδηγώντας ένα σύγχρονο αυτοκίνητο έχεις νιώθεις προστατευμένος από την καμπίνα. Δεν υπήρχε κάτι τέτοιο σε αυτά τα αυτοκίνητα», είπε ο Ντέπσι στη συνέντευξη Τύπου. Όσο τρομακτικό κι αν ήταν, ωστόσο, ο ηθοποιός φαίνεται ότι ενθουσιάστηκε: «Έτσι θα έπρεπε να ζούμε», είπε για την εμπειρία.

Η ταινία «Ferrari», στην οποία πρωταγωνιστούν επίσης η Πενέλοπε Κρουζ και η Σέιλιν Γούντλεϊ, είναι μια από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Η πρώτη ανταπόκριση ήταν επίσης εντυπωσιακή. Σύμφωνα με το Variety, το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα διάρκειας έξι λεπτών μετά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας την προηγούμενη εβδομάδα. Η ταινία είναι επίσης υποψήφια για το διάσημο Χρυσό Λιοντάρι, βραβείο το οποίο θα απονεμηθεί πριν από τη λήξη του φεστιβάλ στις 9 Σεπτεμβρίου.