Όπρα Γουίνφρει - Ντουέιν Τζόνσον: Ιδρύουν ταμείο αρωγής για τις πυρκαγιές του Μάουι με δωρεά 10 εκατ. δολαρίων

Όπρα Γουίνφρει και Ντουέιν Τζόνσον εγκαινιάζουν ένα Ταμείο Αρωγής για το Μάουι με δωρεά 10 εκατ. δολαρίων. Το ταμείο Θα υποστηρίξει άμεσα οικογένειες και άτομα που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.
Όπρα Γουίνφρει - Ντουέιν Τζόνσον: Ιδρύουν ταμείο αρωγής για τις πυρκαγιές του Μάουι με δωρεά 10 εκατ. δολαρίων

Σχεδόν ένα μήνα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που σάρωσαν το νησί Μάουι της Χαβάης, οικογένειες και άτομα που επλήγησαν από τη φυσική καταστροφή εξακολουθούν να χρειάζονται υποστήριξη. 115 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκατοντάδες παραμένουν αγνοούμενοι και χιλιάδες άλλοι έχουν εκτοπιστεί. Το People’s Fund of Maui, το οποίο ίδρυσαν η Όπρα Γουίνφρει και ο Ντουέιν Τζόνσον με μια αρχική δωρεά 10 εκατ. δολαρίων, στοχεύει να παράσχει υποστήριξη στους πληγέντες κατοίκους.

Διαβάστε ακόμα: Ο δισεκατομμυριούχος των hedge funds Κεν Γκριφιν μόλις δώρισε 300 εκατ. δολάρια στο Χάρβαρντ

«Συναντώ ανθρώπους σε όλη την κοινότητα που επλήγησαν από τις πυρκαγιές τις τελευταίες εβδομάδες, ρωτώντας τι χρειάζονταν περισσότερο και πώς θα μπορούσα να είμαι χρήσιμη», ανέφερε η Γουίνφρει . «Η κύρια ανησυχία που μου μεταφέρουν είναι το τεράστιο οικονομικό βάρος που χρειάζεται να επωμιστούν για να προχωρήσουν. Πρόθεσή μου είναι να υποστηρίξω αυτούς που επηρεάστηκαν καθώς οι ίδιο θα καθορίσουν πώς θα υλοποιηθεί η ανοικοδόμηση».

Το ταμείο θα παρέχει άμεση βοήθεια σε άτομα που είναι άνω των 18 ετών και διαμένουν στη Lahaina και την Kula. Η διανομή μετρητών θα φτάσει με τη μορφή μηνιαίων πληρωμών ύψους 1.200 δολαρίων. «Είμαστε πολύ ευγνώμονες που εργαζόμαστε μαζί με αξιόλογους ηγέτες της κοινότητας του Μάουι για την έναρξη του People’s Fund of Maui», ανέφερε ο Τζόνσον. «Αυτοί οι ηγέτες προσφέρουν την καθοδήγησή τους για να διασφαλίσουν ότι το ταμείο μας μπορεί να βάλει χρήματα απευθείας στα χέρια εκείνων που επηρεάζονται περισσότερο».

Και πρόσθεσε: «Σε όλους όσοι έχουν ήδη προσφέρει τη βοήθειά σας, σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας και σε όσους θέλουν να βοηθήσουν τώρα, οι προσευχές και οι πόροι σας είναι μια ευπρόσδεκτη βοήθεια για τους εκτοπισμένους στην κοινότητα Μάουι. Θέλω επίσης να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη σε όλους τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν, τοπικούς οργανισμούς και κάθε άτομο που έχει εργαστεί ακούραστα για να ανταποκριθεί σε αυτήν την κρίση».

«Καθώς άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακολουθούσαν τις καταστροφικές απώλειες και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές του Μάουι, είδαν επίσης το μεγάλο πνεύμα και την ανθεκτικότητα της πολυνησιακής μας κουλτούρας και την τεράστια δύναμη του λαού της Χαβάης», συνέχισε ο Τζόνσον. «Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, οι άνθρωποι του Μάουι ανασυντάσσονται και συνεχίζουν -αυτό είναι που μας κάνει πιο δυνατούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ