Ο δισεκατομμυριούχος των hedge funds Κεν Γκριφιν μόλις δώρισε 300 εκατ. δολάρια στο Χάρβαρντ

300 εκατ. δολάρια ως απεριόριστη χρηματοδότηση δώρισε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ο ιδρυτής της Citadel, Κεν Γκρίφιν. Ο δισεκατομμυριούχος hedge funder είχε προσφέρει άλλα 150 εκατ. δολάρια στο ίδιο ίδρυμα το 2014.
Ο δισεκατομμυριούχος των hedge funds Κεν Γκριφιν μόλις δώρισε 300 εκατ. δολάρια στο Χάρβαρντ

Όταν η αξία κάποιου υπολογίζεται σε περισσότερα από 34 δις. δολάρια, τα 300 εκατ. δολάρια μοιάζουν με ψιλά. Όπως και να το δει κανείς, αυτό το ποσό μόλις δώρισε ο ιδρυτής της Citadel, Κεν Γκρίφιν, στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τρίτη 11 Απριλίου. Ο δισεκατομμυριούχος hedge funder είχε προσφέρει άλλα 150 εκατ. δολάρια στο ίδιο ίδρυμα το 2014. Η πρόσφατη δωρεά προορίζεται συγκεκριμένα για τη Σχολή Τεχνών και Επιστημών του πανεπιστημίου.

Διαβάστε ακόμα: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την ιστορία - Πώς θα ήταν τα εμβληματικά κτίρια του κόσμου με άλλη αρχιτεκτονική

«Θα λύσουμε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα τόσο με το πνευματικό κεφάλαιο όσο και με τους οικονομικούς πόρους -και το πνευματικό κεφάλαιο είναι αυτό που αντιπροσωπεύει το Χάρβαρντ», είπε ο Γκρίφιν στο Bloomberg.

Τα 300 εκατ. δολάρια αφορούν σε απεριόριστη χρηματοδότηση, που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να διατεθούν τόσο στο κολέγιο του Χάρβαρντ όσο και στο μεταπτυχιακό του τμήμα, στις αθλητικές ανάγκες του και σε περισσότερες από 25 βιβλιοθήκες και 10 μουσεία.

Ήδη, οι δωρεές του Γκρίφιν στο Χάρβαρντ έχουν υποστηρίξει υποτροφίες στο όνομα του παππού του, έρευνες στον τομέα των βλαστοκυττάρων και στη δημιουργία μιας θέσης καθηγητή στο Harvard Business School. Για να τον ευχαριστήσει για την πιο πρόσφατη δωρεά του, το Χάρβαρντ θα μετονομάσει ένα από τα σχολεία του σε Graduate School of Arts and Sciences Kenneth C. Griffin.

Ο Γκρίφιν ξεκίνησε την καριέρα του από τον κοιτώνα του ως δευτεροετής φοιτητής στο Χάρβαρντ, πριν ιδρύσει το δικό του hedge fund το 1989. Από τότε, η πορεία του είναι απρόσκοπτα ανοδική. Πέρυσι, σύμφωνα με το Bloomberg, τόσο η Citadel όσο και η Citadel Securities σημείωσαν κέρδη ρεκόρ.

Συνολικά, ο δισεκατομμυριούχος έχει διαθέσει περίπου 2 δις. δολάρια όλα αυτά τα χρόνια σε δωρεές και σχεδιάζει να συνεχίσει να δίνει στο Χάρβαρντ. «Εκτιμώ βαθιά και προσωπικά την εμπιστοσύνη που έδειξε σε εμάς και στην αποστολή μας να κάνουμε καλό στον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος του Χάρβαρντ Λάρι Μπάκοου.

Ο Γκρίφιν δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος που υποστηρίζει το πανεπιστήμιο. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η Πρισίλα Τσαν έχουν δωρίσει 500 εκατ. δολάρια για την ίδρυση ενός ινστιτούτου τεχνητής νοημοσύνης ενώ ο ιδρυτής του hedge fund Τζον Πόλσον έδωσε 400 εκατ. δολάρια στο School and Engineering and Applied Sciences.