Taylor Swift: Εξαψήφια μπόνους σε όσους εργάστηκαν για την περιοδεία της «Eras» στις ΗΠΑ έδωσε η διάσημη σταρ

Σε περίπου 55 εκατ. δολάρια ανήλθαν συνολικά τα μπόνους που μοίρασε η Taylor Swift στο προσωπικό που εργάστηκε για την υλοποίηση της περιοδείας της «Eras» στις ΗΠΑ. Πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι οι ατομικές επιταγές που έλαβαν οι συνεργάτες της ανέρχονταν σε 100.000 δολάρια!
Taylor Swift: Εξαψήφια μπόνους σε όσους εργάστηκαν για την περιοδεία της «Eras» στις ΗΠΑ έδωσε η διάσημη σταρ

Τα μέλη του πληρώματος που πλαισίωνε τη διάσημη σταρ της μουσικής, Taylor Swift, στην περιοδεία της «Eras» στις ΗΠΑ έτυχαν μιας μεγάλης έκπληξης. Καθώς τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, η περιοδεία πλησίαζε προς το τέλος της, αυτό που περίμενε όλους όσοι εργάστηκαν γι’ αυτήν ήταν ένα γενναιόδωρο εξαψήφιο μπόνους.

Διαβάστε ακόμα: Bloomberg - Οι Ελβετοί θα πληρώσουν τα πιο πολλά για να δουν την Taylor Swift

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το περιοδικό People, τα εξαψήφια μπόνους που έδωσε η τραγουδίστρια ανήλθαν συνολικά σε περίπου 55 εκατ. δολάρια με αποδέκτες τους χορευτές, τους τεχνικούς ήχου, τους υπαλλήλους του catering, υπεύθυνους για τα βίντεο και τον φωτισμό και όλους εκείνους που εργάστηκαν για την υλοποίηση του σόου σε όλη τη χώρα.

Ο Michael Scherkenbach, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Shomotion, μιας από τις δύο εταιρείες φορτηγών μεταφοράς που χρησιμοποιήθηκαν στην περιοδεία, ανέφερε στο CNN ότι οι 50 εργαζόμενοι και από τις δύο εταιρείες έλαβαν 100.000 δολάρια ο καθένας.

Σύμφωνα με τον Scherkenbach, ο πατέρας της Taylor, Scott, οργάνωσε μια συνάντηση συνεργατών στην οποία μίλησε στους παρευρισκόμενους και στη συνέχεια τους μοίρασε εξατομικευμένες χειρόγραφες ευχαριστήριες επιστολές από την ίδια τη Swift, κλεισμένες σε φακέλους που ήταν σφραγισμένες με βουλοκέρι που είχε το μονόγραμμά της.

«Οι οδηγοί δεν ήθελαν να φανούν αγενείς και να το κοιτάξουν. Αλλά ένας κοίταξε και σκέφτηκε ότι η επιταγή έγραφε 1.000 δολάρια, ένας άλλος οδηγός το είδε ως 10.000 δολάρια και μετά ένας τρίτος είπε “Λοιπόν, μάλλον μας κάνουν πλάκα!”», ανέφερε ο Scherkenbach στο CNN, περιγράφοντας την αντίδραση των υπαλλήλων του και συμπλήρωσε: «5.000 έως 10.000 δολάρια: τόσο είναι συνήθως το μπόνους των φορτηγατζήδων, οπότε αυτό το μεγάλο ποσό είναι απίστευτο».

Η περιοδεία «Eras» της Taylor Swift, σε νούμερα

24 εβδομάδες είναι ο χρόνος που έχουν αφιερώσει άντρες και γυναίκες που εργάζονται στις μεταφορικές εταιρείες για την περιοδεία της Swift

1,4 δισ. δολάρια αναμένεται να αποφέρει η περιοδεία «Eras» μέχρι να τελειώσει, σύμφωνα με το Pollstar

131 συναυλίες περιλαμβάνει το συνολικό πρόγραμμα της περιοδείας.

780 εκατ. δολάρια εκτιμά το Forbes ότι θα είναι η καθαρή αξία της Taylor Swift μετά την περιοδεία Ήδη, από την 1η Ιουνίου, έχει ανέλθει στα 740 εκατ. δολάρια. Στα τέλη Ιουνίου, το Forbes υπολόγισε ότι η περιοδεία είχε εισπράξει σχεδόν 110 εκατ. δολάρια.

Ένα σύντομο χρονοδιάγραμμα της γενναιοδωρίας της Taylor Swift

Οκτώβριος 2011: Η τραγουδίστρια δωρίζει 6.000 νέα βιβλία για παιδιά και εφήβους σε βιβλιοθήκη της Πενσιλβάνια

Ιανουάριος 2015: Μια απόφοιτος του κολεγίου Rebekah, η οποία δημοσίευσε στο Twitter την ανησυχία της για την αποπληρωμή του φοιτητικού της δανείου, λαμβάνει ένα εξατομικευμένο δώρο «Swiftmas», που περιλαμβάνει ένα κολιέ, ένα εξατομικευμένο σχέδιο με το ψευδώνυμό της «Beks» και 1.989 δολάρια –μια παραπομπή στο άλμπουμ «1989» της σταρ—ως βοήθεια στις πρώτες δόσεις του δανείου.

Φεβρουάριος 2015: Η Swift, η οποία αποφάσισε να δωρίσει τα έσοδα από το σινγκλ «Welcome to New York» στα σχολεία της πόλης, δωρίζει 50.000 δολάρια στο εκπαιδευτικό τμήμα της Νέας Υόρκης.

Σεπτέμβριος 2015: Η Swift παραχωρεί ως δωρεά όλα τα έσοδα από το βίντεο «Wildest Dreams» στο Ίδρυμα Αφρικανικών Πάρκων της Αμερικής.

Φεβρουάριος 2016: Δύο ημέρες αφότου ένας δικαστής αποφάνθηκε εναντίον της τραγουδίστριας Kesha στην υπόθεση κατά την οποία η τελευταία ζήτησε να ηχογραφήσει μουσική ανεξάρτητα από τον παραγωγό Dr. Luke, η Swift κάνει δωρεά 250.000 δολαρίων στη συνάδελφό της ποπ σταρ ως «επίδειξη υποστήριξης» σε αυτή τη «δύσκολη στιγμή».

Φεβρουάριος 2016: Η Swift δωρίζει 10.000 δολάρια στον οκτάχρονο Jacob Hill, ο οποίος πάσχει από αυτισμό, για να αγοράσει έναν σκύλο συνοδείας.

Αύγουστος 2017: Αφού κέρδισε αγωγή εναντίον ενός πρώην DJ του Ντένβερ, ο οποίος υποστήριξε ότι τον είχε κατηγορήσει ψευδώς για σεξουαλική παρενόχληση το 2013, η Swift ενισχύει το Joyful Heart Foundation της ηθοποιού Mariska Hargitay, το οποίο βοηθά τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων.

Σεπτέμβριος 2017: Η Swift κάνει δωρεά στην Τράπεζα Τροφίμων του Χιούστον υποστηρίζοντας τους επιζώντες του τυφώνα Χάρβεϊ.

Απρίλιος 2018: Η τραγουδίστρια κάνει μια άλλη μια γενναιόδωρη δωρεά στη RAINN, τη μεγαλύτερη οργάνωση κατά της σεξουαλικής βίας στην Αμερική.

Ιούλιος 2018: Η Swift δωρίζει «ένα σημαντικό αριθμό εισιτηρίων» για την περιοδεία της «Reputation» στα πενθούντα αστυνομικά τμήματα της Μασαχουσέτης μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Michael Chesna στο Γουέιμουθ ενώ ερευνούσε ένα τροχαίο ατύχημα.

Οκτώβριος 2018: Η Swift δωρίζει 15.500 δολάρια σε έναν 19χρονο θαυμαστή του οποίου η μητέρα βρισκόταν σε κώμα τα τελευταία τρία χρόνια.

Σεπτέμβριος 2019: Η Swift δωρίζει 10.000 δολάρια σε 16χρονη θαυμάστρια με καρκίνο. Στη σελίδα του GoFundMe, η Swift έγραψε: «Trinity, είδα φωτογραφίες από το πάρτι της κυκλοφορίας του άλμπουμ μου που έκανες στο δωμάτιο του νοσοκομείου και ήθελα να πω ευχαριστώ που ήσουν τόσο ευγενική και υποστηρικτική! Ελπίζω να καταφέρω να σε αγκαλιάσω σύντομα, αλλά εν τω μεταξύ ήθελα να σου στείλω αυτό και όλη μου την αγάπη. Η φίλη σου, Taylor». Εμπνευσμένοι από τη χειρονομία της τραγουδίστριας, αρκετοί θαυμαστές της έκαναν μικρές συνεισφορές.

Μάρτιος 2020: Ως κάτοικος του Νάσβιλ, η Swift δωρίζει 1 εκατ. δολάρια στο Ταμείο Επείγουσας Αντιμετώπισης του Τενεσί, ενισχύοντας την προσπάθεια ανακούφισης των κατοίκων που πλήγηκαν από ανεμοστρόβιλους.

Επίσης το 2020: Με την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, οι κινήσεις οικονομικής ενίσχυσης από την πλευρά της Swift συνεχίζονται: Υποστήριξε ένα κατάστημα δίσκων στο Νάσβιλ καλύπτωντας την υγειονομική περίθαλψη για κάθε έναν από τους υπαλλήλους του καταστήματος για τρεις μήνες. Έδωσε 3.000 δολάρια σε έναν θαυμαστή που έχασε τη δουλειά του. Δώρισε συνολικά 13.000 δολάρια σε σελίδες GoFundMe δύο μητέρων για να τις σώσει από έξωση και ενίσχυσε οικονομικά μια τράπεζα τροφίμων του Οχάιο.

Μάρτιος 2021: Η Swift και η μητέρα της Andrea συνεισφέρουν 50.000 δολάρια στο GoFundMe μιας μητέρας πέντε παιδιών της οποίας ο σύζυγος πέθανε από Covid.

2023: Κατά τη διάρκεια της πρώτης της περιοδείας μετά από πέντε χρόνια, η Swift επιστρέφει στις πόλεις που τη φιλοξενούν με γενναιόδωρες δωρεές σε διάφορες τράπεζες τροφίμων. Μια τράπεζα τροφίμων στην Τάμπα ανέφερε ότι η Swift πρόσφερε όσα χρειάζονται για να «χορηγηθούν πάνω από 125.000 γεύματα».