Τζένσον Μπάτον: Ο πρωταθλητής της Formula 1 μόλις σχεδίασε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Lotus Evija

O παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Τζένσον Μπάτον, μόλις αποκάλυψε ένα μοναδικό Lotus Evija, που δημιούργησε σε συνεργασία με την ομάδα Lotus Design. Το ηλεκτρικό supercar παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτων «The Quail, A Motorsports Gathering».
Τζένσον Μπάτον: Ο πρωταθλητής της Formula 1 μόλις σχεδίασε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Lotus Evija

Το εξατομικευμένο αριστούργημά του, ένα ειδικά διαμορφωμένο Lotus Evija, παρουσίασε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Τζένσον Μπάτον, στην έκθεση αυτοκινήτων «The Quail, A Motorsports Gathering», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 18 Αυγούστου, στην Καλιφόρνια.

Διαβάστε ακόμα: «Ο Λύκος της Wall Street» - Η κατάλευκη Lamborghini Countach από τη θρυλική ταινία οδεύει σε δημοπρασία

Το Evija, ένα πρότυπο αριστείας στη στρατόσφαιρα των ηλεκτρικών supercars, είναι πλέον διάσημο για τις δυνατότητες προσαρμογής του στο γούστο κάθε ιδιοκτήτη, με το αυτοκίνητο του Μπάτον να αποτελεί ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα.

Κάθε εκατοστό αυτού του αξιοσημείωτου οχήματος έχει διαμορφωθεί σε στενή συνεργασία με την ομάδα Lotus Design, με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο που είναι τόσο μοναδικό όσο και ο ίδιος ο πρωταθλητής. Η χρωματική παλέτα, μια συμφωνία από Arctic White, Verve Yellow και Carbon Black, είναι μια οπτική παραπομπή στο θρίαμβο του Μπάτον στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 του 2009 με το αγωνιστικό αυτοκίνητο Brawn GP.

Εικόνα

Το εμβληματικό νούμερο 22, συνώνυμο με την αγωνιστική «ταυτότητα» του Button, είναι το επίκεντρο στο αναπτυσσόμενο περίβλημα του καθρέφτη της πόρτας και αναπαράγεται κομψά στην επένδυση της εσωτερικής πόρτας, αντικατοπτρίζοντας τα επιτεύγματά του.

Απόδειξη της σχολαστικής προσοχής στη λεπτομέρεια που προσφέρει η Lotus στην πελατεία της με το Evija, αποτελεί μια λωρίδα αλουμινίου χαραγμένη με λέιζερ που κοσμεί το κέντρο του καθίσματος. Αυτή η ταινία, είναι στην ουσία ένα χρονοδιάγραμμα χαραγμένο σε μέταλλο, που θυμίζει καθεμία από τις 15 νίκες του Μπάτον σε αγώνες F1 που εκτείνονται τις εποχές από το 2006 έως το 2012. Συγκεκριμένα, αυτό το αξιοσημείωτο κομμάτι τέχνης περιλαμβάνει τις έξι σημαντικές νίκες που άνοιξαν το δρόμο για την κορωνίδα του στο πρωτάθλημα του 2009.

Εικόνα

Μιλώντας με ενθουσιασμό για τη δημιουργία του, ο Μπάτον μοιράστηκε: «Το αυτοκίνητο φαίνεται εντυπωσιακό και σε χρωματικό συνδυασμό που σημαίνει τόσα πολλά για μένα. Η ομάδα της Lotus έχει κάνει καταπληκτική δουλειά για να παραδώσει τη σχεδιαστική πρόταση που ονειρευόμασταν μαζί – δημιούργησαν μια πραγματική ανατροπή».

Στο πιλοτήριο του Evija, η πολυτέλεια συναντά την ακρίβεια. Η αλληλεπίδραση λευκών και μαύρων διάτρητων δερμάτινων καθισμάτων, που στέφονται από ένα εβένινο Alcantara headliner και τιμόνι, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα απόλυτης κομψότητας.

Οι ραφές με αντίθεση Lime Yellow προσθέτουν μια εξαιρετική πινελιά λεπτομέρειας, που συνδέει ιδανικά το αμάξωμα με το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Η ζωηρή απόχρωση δίνει επίσης «παρών» στα πεντάλ, στην περιστροφική κεντρική κονσόλα, στο κουμπί start/stop, στο ρυθμιστή του τιμονιού και στις γρίλιες εξαερισμού, συνθέτοντας μια αρμονική συμφωνία χρωμάτων στην καμπίνα.

Εικόνα

Ντυμένες στα Verve Yellow, οι δαγκάνες των φρένων είναι φωλιασμένες μέσα σε γυαλιστερές μαύρες ζάντες αλουμινίου διακοσμημένες με μαύρες ματ ανταύγειες από μαγνήσιο. Το παξιμάδι του τροχού με κεντρικό κλείδωμα, ένα νεύμα στην κληρονομιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού, λάμπει σε ανοδιωμένο ασήμι, προσθέτοντας άλλη μια πινελιά εμπνευσμένη από τους αγώνες.

Εικόνα

Κάτω από το καπό του Evija κατοικεί ένα αριστούργημα μηχανικής που περικλείει την αδιάκοπη επιδίωξη της Lotus για επιδόσεις και καινοτομία. Η εκπληκτική ισχύς του αυτοκινήτου φτάνει τα 1.500 kW / 2.039 PS, ξεπερνώντας το αρχικό επίπεδο των 2.000 PS που ανακοινώθηκε κατά την αποκάλυψή του.

Εικόνα

Να σημειωθεί, τέλος, ότι εκτός από την παρουσίαση του Evija του Μπάτον, οι επισκέπτες της έκθεσης «The Quail» έγιναν επίσης μάρτυρες του ντεμπούτου ενός συναρπαστικού νέου αυτοκινήτου επιδόσεων, μιας δημιουργίας εμπνευσμένης από την εμβληματική αγωνιστική κληρονομιά της Lotus. Το Lotus Eletre Hyper-SUV έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη, με την τιμή του να ξεκινά από 97.890 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ