Nationales Automuseum: Το νεότερο μουσείο στον πλανήτη είναι μια ιδιωτική συλλογή 150 σπάνιων αυτοκινήτων

Μια εξαιρετική συλλογή με περισσότερα από 150 ιστορικά αυτοκίνητα μόλις έγινε μουσείο στη Γερμανία. Το Nationales Automuseum περιλαμβάνει θρυλικά τετράτροχα, πρωτότυπα μοντέλα και επιτυχημένα αγωνιστικά, που χρονολογούνται από το 1886 έως σήμερα.
Nationales Automuseum: Το νεότερο μουσείο στον πλανήτη είναι μια ιδιωτική συλλογή 150 σπάνιων αυτοκινήτων

Μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές αυτοκινήτων στον κόσμο μόλις μετατράπηκε στο νεότερο μουσείο αυτοκινήτου στον πλανήτη. Το Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου εγκαινιάστηκε το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουλίου στη Γερμανία. Γνωστή ως Loh Collection, η εξαιρετική συλλογή με περισσότερα από 150 αυτοκίνητα περιλαμβάνει μερικά από τα πιο σημαντικά τετράτροχα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Διαβάστε ακόμα: Ferrari 412 P Berlinetta - Γιατί θα γίνει ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα στην ιστορία των δημοπρασιών

Το Εθνικό Μουσείο διαθέτει αυτοκίνητα όπως το μοναδικό ιδιόκτητο Audi που κέρδισε το Le Mans, τη Maserati 250F του Φάντζιο που κέρδισε το γερμανικό Grand Prix του 1957 και μια ορδή από πρωτότυπα μοντέλα.

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται ακόμη και αρκετά ιστορικά αγωνιστικά που έλαβαν μέρος στο Le Mans, τα οποία απαρτίζουν μια ειδική ξεχωριστή έκθεση για την 100ή επέτειο του γαλλικού κλασικού αγώνα.

Εικόνα

Τα αυτοκίνητα που εκτίθενται χρονολογούνται από το 1886 έως σήμερα και περιλαμβάνουν μοναδικά και πρωτότυπα μοντέλα, επιτυχημένα αγωνιστικά, καθώς και αυτοκίνητα με πρωτοποριακή μηχανολογική και πολιτιστική σημασία.

Το Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου που βρίσκεται στο Dietzhölztal-Ewersbach, μεταξύ Κολωνίας και Φρανκφούρτης στην κεντρική Γερμανία, λειτουργεί επίσης και ως εκπαιδευτική εγκατάσταση και πανεπιστημιούπολη για οικονομικές και νομικές σπουδές υπό το Πανεπιστήμιο Οικονομικών και Περιβάλλοντος Nurtingen-Geislingen HfWU.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν την ευκαιρία να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στη μηχανολογία, με εξειδίκευση στον εντοπισμό, την αποκατάσταση και την πολιτιστική σημασία των ιστορικών αυτοκινήτων, κάτι στο οποίο επέμεινε ο ιδρυτής του μουσείου, καθηγητής Dr. Friedhelm Loh.

«Είναι στόχος μου να χρησιμοποιήσω τη γοητεία της τεχνολογίας του αυτοκινήτου για να ενθουσιάσω τους νέους για την τεχνολογία ως επάγγελμα και να τους κάνω να επιλέξουν μια συναρπαστική εκπαίδευση», ανέφερε ο ίδιος.

Εικόνα

Ο Dr. Loh δημιούργησε την περιουσία του ως ο μοναδικός ιδιοκτήτης του Ομίλου Friedholm Loh με έδρα τη Haiger της Γερμανίας, οι εταιρείες του οποίου περιλαμβάνουν τα πλαστικά Rittal, Stahlo και LKH, απασχολώντας 12.000 ανθρώπους παγκοσμίως, με ετήσιο τζίρο άνω των 3 δισ. ευρώ.

Το μουσείο, έκτασης 7.500 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει πλήρες εστιατόριο, τραπεζαρία αμερικανικού τύπου, υπαίθριο καφέ και κινηματογράφο art-deco.

Εικόνα

Στα κορυφαία εκθέματα του Μουσείου περιλαμβάνονται το τελευταίο Lincoln Continental που μετέφερε τον John F Kennedy πριν από τη δολοφονία του, το 1963, η πρώτη Ferrari του Michael Schumacher που κέρδισε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 και το μοναδικό πρωτότυπο Maybach Exelero.

«Αυτά τα μοναδικά αυτοκίνητα αντικατοπτρίζουν θάρρος, δύναμη καινοτομίας, πρωτοποριακή σχεδίαση, δεξιοτεχνία και αγάπη για τη λεπτομέρεια», δήλωσε ο Dr Loh. «Προσκαλώ όλους όσοι ενδιαφέρονται και ενθουσιάζονται από τη γοητεία των τροχών και την τεχνολογία στα αυτοκίνητα να μας επισκεφτούν στο Nationales Automuseum».

Άλλα εξαιρετικά αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν είναι η προσωπική αγωνιστική BMW M1 Procar του Niki Lauda, η σπάνια Porsche 959 Sport που κατασκευάστηκε για τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή ράλι Walter Rohrl και τα διάσημα αγωνιστικά Jagermeister BMW 320 Group 5.

Οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες εκπροσωπούνται επίσης με αρκετά εκθέματα, όπως ένα αγωνιστικό Ford GT40 Le Mans, το πιο επιτυχημένο εκτός Αμερικής μοντέλο Chevrolet Monte Carlo NASCAR και το Dodge Avenger που χρησιμοποίησε ο Dale Earnhardt για να κερδίσει τον τελευταίο του τίτλο στον Διεθνή Αγώνα Πρωταθλητπων (IROC).

Εικόνα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του μουσείου αλλά και για να θαυμάσετε τα εκθέματά του μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Nationales Automuseum.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ