Tupac: Πάνω από 1 εκατ. δολάρια πουλήθηκε το χρυσό δαχτυλίδι που φορούσε στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση

Το προσαρμοσμένο χρυσό δαχτυλίδι που φορούσε ο Tupac κατά την τελευταία του δημόσια εμφάνιση Πωλήθηκε για πάνω από 1 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's. Η τελική τιμή του μάλιστα ήταν τριπλάσια από τις αρχικές εκτιμήσεις του οίκου.
Tupac: Πάνω από 1 εκατ. δολάρια πουλήθηκε το χρυσό δαχτυλίδι που φορούσε στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση

Ένα προσαρμοσμένο δαχτυλίδι σε σχήμα κορώνας που φορούσε ο ράπερ Tupac Shakur λίγο πριν πεθάνει πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στη Νέα Υόρκη για σχεδόν 1,02 εκατ. δολάρια. Με αυτήν την εξωφρενική τελική τιμή, το κατά παραγγελία κόσμημα αποτελεί πλέον το ακριβότερο αντικείμενο της hip-hop μουσικής που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Διαβάστε ακόμα: Μάικλ Τζόρνταν - Η Mercedes-Benz S600 Lorinser που κάποτε οδηγούσε ο θρύλος του NBA πωλείται για 23 δολάρια

Το χρυσό δαχτυλίδι, το οποίο είναι διακοσμημένο με διαμάντια και ρουμπίνια, διαθέτει επιγραφή στο πλάι που αναγράφει «Pac & Dada 1996», η οποία, σύμφωνα με τον Sotheby's, αναφέρεται στον αρραβώνα του με την ηθοποιό Kidada Jones.

Το κόσμημα παρέδωσε στον οίκο δημοπρασιών η νονά του αείμνηστου ράπερ, Yaasmyn Fula. Σύμφωνα με την ίδια, το δαχτυλίδι σχεδιάστηκε έπειτα από παραγγελία του Tupac στη Νέα Υόρκη μετά την αποφυλάκισή του και τη νέα συμφωνία που είχε υπογράψει με την Death Row Records εκείνη την εποχή.

Εικόνα

«Το χρυσό δαχτυλίδι-κορόνα του Tupac είναι μια δημιουργία καθαρά από τη φαντασία του, κατασκευασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ίδιου. Αντικατοπτρίζοντας την ταύτισή του με το πολιτικό μανιφέστο του Niccolo Machiavelli «Ο Ηγεμόνας» (σ.σ. ο Tupac είχε το παρατσούκλι “Makaveli” αφού διάβασε το βιβλίο στη φυλακή) ο Tupac δημιούργησε το σχέδιό του σύμφωνα με τα στέμματα των μεσαιωνικών βασιλιάδων της Ευρώπης σε μια πράξη “στέψης του εαυτού του”», ανέφερε, σύμφωνα με τους Sotheby's, η Yaasmyn Fula.

Ο Tupac φορούσε το δαχτυλίδι σε ένα από τα δάχτυλα του αριστερού του χεριού στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του στις 4 Σεπτεμβρίου 1996 στα MTV Video Music Awards. Πριν από τη δημοπρασία, οι εκτιμήσεις για την τελική τιμή του κοσμήματος κυμαίνονταν μεταξύ 200.000 έως 300.000 δολαρίων.

Το κατά παραγγελία δαχτυλίδι του ράπερ πουλήθηκε ως μέρος πώλησης αντικειμένων της hip-hop σκηνής, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνοντας επιστολές από τον Tupac και μια demo κασέτα του single «Trapped». Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε για να τιμήσει την 50ή επέτειο του μουσικού είδους και περιλάμβανε αναμνηστικά και άλλων πρωτοπόρων, όπως οι Mos Def, De La Soul και Wu-Tang Clan.

Η πώληση του δαχτυλιδιού δεν είναι ο μόνος λόγος που το όνομα του Tupac βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ABC News, το Τμήμα Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λας Βέγκας εκτέλεσε πρόσφατα ένταλμα έρευνας στο σπίτι ενός άνδρα, ο οποίος κατέθεσε ότι ήταν μάρτυρας της δολοφονίας του ράπερ, το 1996. Μεταξύ των αντικειμένων που βρέθηκαν στην κατοικία ήταν και μια εκτεταμένη συλλογή αποκομμάτων περιοδικών και εφημερίδων για τη ζωή και τον θάνατο του ράπερ.