McLaren: Μόλις αποκάλυψε ένα Artura μεταμορφωμένο σε έργο τέχνης από τον εικαστικό Κέβιν Πάρκερ

Η McLaren μόλις αποκάλυψε ένα εντυπωσιακό Artura, μεταμορφωμένο σε art car από τον Γερμανό καλλιτέχνη Cevin Parker Το καλλιτεχνικό αυτοκίνητο έκανε ήδη το ντεμπούτο του στους δρόμους του Βερολίνου και αναμένεται να εκτεθεί σε διάφορες εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
 McLaren: Μόλις αποκάλυψε ένα Artura μεταμορφωμένο σε έργο τέχνης από τον εικαστικό Κέβιν Πάρκερ

Το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο παραγωγής τής McLaren μόλις υπέστη μια πολύχρωμη μεταμόρφωση. Η βρετανική φίρμα μόλις αποκάλυψε ένα μοναδικό Artura, διαμορφωμένο σε έργο τέχνης από τον διάσημο εικαστικό Κέβιν Πάρκερ.

Διαβάστε ακόμα: Τζόνι Ντεπ - Εκθέτει τα έργα τέχνης που έφτιαξε κατά τη διάρκεια της δίκης με την Άμπερ Χερντ

Το νέο supercar αποτέλεσε τον ο τέλειο καμβά για τον καλλιτέχνη καθώς, στην πραγματικότητα, το όνομα Artura είναι κυριολεκτικά ένας συνδυασμός των λέξεων «art» και «future». Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου της McLaren, η κομψή, αεροδυναμική σιλουέτα του αυτοκινήτου είναι επίσης εμπνευσμένη από τη σύγχρονη τέχνη.

Ο Πάρκερ είναι γνωστός για την παλέτα λαμπερών αποχρώσεων με την οποία εργάζεται, ενώ έχει αναπτύξει τη δική του τεχνική spray. Ο καλλιτέχνης με έδρα το Βερολίνο έδειξε πρόσφατα τη δουλειά του στην έκθεση IncubARTor στο Αμβούργο και κερδίζει γρήγορα τους πιστούς λάτρεις της τέχνης. Σύμφωνα με τη McLaren, τυχαίνει επίσης να είναι παθιασμένος λάτρης των αυτοκινήτων, με τα αφηρημένα σχέδιά του να ταιριάζουν στην τολμηρή, σύγχρονη αισθητική του Artura.

Εικόνα

Η καινοτόμος πρακτική του Πάρκερ ευθυγραμμίζεται επίσης με το πρωτοποριακό ήθος της McLaren. Στο πλαίσιο της δουλειάς του χρησιμοποιεί τεχνολογίες επόμενης γενιάς, όπως η επαυξημένη πραγματικότητα, κάτι που εφαρμόζει και η αυτοκινητοβιομηχανία στα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων της. Το ίδιο το Artura είναι εξοπλισμένο με έναν V-6 κινητήρα 3,0 λίτρων διπλής υπερτροφοδότησης και έναν ηλεκτροκινητήρα αξονικής ροής που μαζί μπορούν να παράγουν 671 άλογα.

Εικόνα

«Το εξαιρετικό ταλέντο του Πάρκερ και η βαθιά κατανόηση της τέχνης του επέτρεψαν να δημιουργήσει ένα πραγματικά αξιόλογο σχέδιο που αποτυπώνει τέλεια το πνεύμα της Artura», δήλωσε ο Μπάστιαν Λίχμαν, διευθυντής αγοράς της McLaren στην Κεντρική Ευρώπη. «Η χρήση του χρώματος -ιδιαίτερα ο ζωντανός συνδυασμός του μωβ και του κίτρινου- συμβολίζει τη δημιουργικότητα, την ατομικότητα, την ενέργεια και την αισιοδοξία, στοιχεία που αντηχούν στη δυναμική προσωπικότητα του Artura».

Εικόνα

Το art car αντικατοπτρίζει επίσης παρόμοια θέματα με τα άλλα έργα του Πάρκερ, δηλαδή τα δυνατά και άπιαστα συναισθήματα που έρχονται με τις φευγαλέες στιγμές της ζωής. Το technicolor Artura είναι μια τετράτροχη ενσάρκωση αυτών των συναισθημάτων.

Εικόνα

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με τη McLaren και να συνδυάσω δύο από τα μεγαλύτερα πάθη μου: την τέχνη και τα supercars», προσθέτει ο Parker. «Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω την αντίδραση του κοινού σε αυτό το έργο».

Η McLaren έχειήδη επιδείξει το Artura σε μερικές από τις αγαπημένες τοποθεσίες του Πάρκερ στο Βερολίνο και θα το παρουσιάσει σε μια σειρά από εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, όπως η Nit D'Art στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα και η ART Basel στο Μαϊάμι Μπιτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ