Τζόνι Ντεπ: Εκθέτει τα έργα τέχνης που έφτιαξε κατά τη διάρκεια της δίκης με την Άμπερ Χερντ

Πέντε αυτοπροσωπογραφίες του σε μεταξοτυπία εκθέτει ο Τζόνι Ντεπ σε γκαλερί του Λονδίνου. Ο ηθοποιός δημιούργησε τα έργα τέχνης κατά τη διάρκεια της δικαστικής του διαμάχης με την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ, προσπαθώντας να ξεπεράσει την άσχημη ψυχολογική του κατάσταση.
Τζόνι Ντεπ: Εκθέτει τα έργα τέχνης που έφτιαξε κατά τη διάρκεια της δίκης με την Άμπερ Χερντ

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου και για μόλις 13 ημέρες, ο Τζόνι Ντεπ εξέθεσε τις πέντε αυτοπροσωπογραφικές μεταξοτυπίες του αλλά και τα αρχειακά έργα τέχνης του με τίτλο «Friends and Heroes» στην γκαλερί Castle Fine Art του Λονδίνου. Οι αυτοπροσωπογραφίες του διάσημου ηθοποιού πωλούνται 1.950 λίρες η καθεμία (2.255 ευρώ περίπου) και φέρουν την υπογραφή του Ντεπ με μια πρόσθετη ανάγλυφη σφραγίδα για επιβεβαίωση της γνησιότητάς τους.

Διαβάστε ακόμα: Christie's - Σε δημοπρασία δύο πορτρέτα του Ρέμπραντ - Είναι τα τελευταία έργα του ζωγράφου από ιδιωτικές συλλογές

Από την πώληση κάθε πορτραίτου, 200 λίρες (231 ευρώ) πηγαίνουν στη φιλανθρωπική οργάνωση Mental Health America. Η επιλογή αυτή αποτελεί ένδειξη της ψυχικής έντασης που αντιμετώπισε ο Ντεπ τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια της υπόθεσης συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της πρώην συζύγου Άμπερ Χερντ. Οι 13 μέρες της διάρκειας της έκθεσης είναι ο αγαπημένος του αριθμός -τον έχει κάνει ακόμη και τατουάζ στο χέρι του.

Ο Ντεπ δημιούργησε αθόρυβα τα έργα του, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σκιαγραφώντας τον εαυτό του μπροστά στον καθρέφτη, ακόμη και πριν γίνει ηθοποιός. Ωστόσο, η επιλογή της δημοσιοποίησης αυτής της αυτοπροσωπογραφίας ξεκινά με την ελπίδα να εμπνεύσει και άλλους.

Ο αμφιλεγόμενος σταρ άρχισε να εργάζεται στο συγκεκριμένο έργο το 2021, βλέποντάς το ως τρόπο θεραπείας, και το μετονόμασε σε «Five» το 2023, πέντε χρόνια μετά το άρθρο της Χερντ, το οποίο αποτέλεσε την αφετηρία της επακόλουθης δικαστικής περιπέτειας. Σε συνέντευξή του με αφορμή την έκθεση, ο Ντεπ αποκαλεί αυτή την περίοδο απλώς «τρέλα».

Ο Ντεπ συνέλαβε αρχικά το «Five» στο στούντιο του φίλου του, Ραλφ Στίντμαν, ενός καλλιτέχνη που ενθάρρυνε τον Depp να εκτονώσει την ψυχολογική του πίεση του μέσω της δημιουργικότητας. Ως εκ τούτου, άντλησε έμπνευση από το πορτρέτο του στην καμπάνια Christian Dior του 2015 για το άρωμα Dior Sauvage, παίζοντας με τη σχέση μεταξύ φωτογραφίας και χεριού, διασημότητας και οικειότητας.

Η πρώτη δημόσια έκθεση τέχνης του Ντεπ ήταν το «Friends & Heroes», μια σειρά πορτρέτων γουορχολικής έμπνευσης, που απεικονίζουν διασημότητες όπως ο Μπομπ Ντίλαν, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Αλ Πατσίνο και ο Κιθ Ρίτσαρντς. Τα έργα έκαναν το ντεμπούτο τους το 2022, και αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2023, ο Ντεπ πρόσθεσε στη συλλογή ανάλογα πορτραίτα με τους Μπομπ Μάρλεϊ, Χιθ Λέτζερ, Ρίβερ Φίνιξ και Χάντερ Σ. Τόμσον.

Εικόνα

Εκτός από τις 37 γκαλερί, τα limited edition έργα του Τζόνι Ντεπ είναι επίσης διαθέσιμα και μέσω του ιστότοπου της Castle Fine Art.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ