Beyoncé: Μια στρατιά από 10 σεφ και τις ομάδες τους συνοδεύει την τραγουδίστρια στην παγκόσμια περιοδεία της

Με έναν στρατό από 10 σεφ πραγματοποιεί την παγκόσμια περιοδεία της με τίτλο «Renaissance» η Beyoncé. Δεν πρόκειται, ωστόσο, για άλλο ένα βίτσιο της τραγουδίστριας, αλλά και τρόπο πρόληψης τροφικών δηλητηριάσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε ακυρώσεις παραστάσεων.
Beyoncé: Μια στρατιά από 10 σεφ και τις ομάδες τους συνοδεύει την τραγουδίστρια στην παγκόσμια περιοδεία της

Τι προσωπικό χρειάζονται οι σταρ της μουσικής όταν οργανώνουν τις συναυλίες τους; Διευθυντές παραγωγής, μουσικούς, τεχνικούς, ηχολήπτες, χορευτές, σκηνογράφους και. . . σεφ; Κι όμως, από την Beyoncé μέχρι τη Lizzo, όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες συνοδεύονται πλέον από μια ομάδα ειδικών στη μαγειρική όταν πραγματοποιούν μια παγκόσμια περιοδεία.

Διαβάστε ακόμα: Beyoncé - 2,1 δισ. δολάρια εκτιμάται ότι θα εισπράξει από τις συναυλίες της παγκόσμιας περιοδείας «Renaissance»

Δεν πρόκειται απλώς για άλλο ένα βίτσιο των πλούσιων και διάσημων. Πολλοί τραγουδιστές επιστρατεύουν σεφ και τις ομάδες τους στην εν κινήσει κουζίνα τους για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα, την υγεία και το ηθικό τους, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Μετά τα lockdown που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, με τις αναβολές ή τις ακυρώσεις συναυλιών ως φυσικό επακόλουθο, η βιομηχανία έχει δώσει προτεραιότητα τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική ευεξία όσων συμμετέχουν στις απαιτητικές τουρνέ.

Φυσικά, όλοι φαίνεται να απολαμβάνουν αυτή τη νέα προοπτική. Ο Γκραντ Μπιρντ -ένας από τους 14 επαγγελματίες της μαγειρικής στην τρέχουσα παγκόσμια περιοδεία της Beyoncé – αναγκάστηκε να απέχει για μία εβδομάδα, καθώς προσβλήθηκε από κορονοϊό κατά τη διάρκεια των προβών στο Παρίσι. Το πλήρωμα είχε συνηθίσει τα απολαυστικά επιδόρπιά του και, ως εκ τούτου, τα πιάτα του έλειψαν κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσής του.

Μάλιστα, όταν ο Μπιρντ επέστρεψε στο πόστο του «όλη η τραπεζαρία χειροκρότησε», όπως λέει ο ίδιος. Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο pastry chef μοιράστηκε μια φωτογραφία ενός πιάτου που ετοίμασε σε έναν από τους σταθμούς της ευρωπαϊκής περιοδείας της Beyoncé.

A post shared by Grant Bird (@grantacake)

Εκτός από το να είναι εξαιρετικό για το ηθικό, ο έλεγχος του φαγητού μπορεί να είναι και οικονομικά σοφός, καθώς οποιαδήποτε ασθένεια μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο αποτέλεσμα της διοργάνωσης. «Μια περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης και ακυρώνονται παραστάσεις για τουλάχιστον 48 ώρες», είπε ο Τζέιμς Ντίγμπι, βετεράνος στον κλάδο της ψυχαγωγίας που μόλις ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας της Avril Lavigne. «Καθώς οι παραστάσεις γίνονται μεγαλύτερα θεάματα και οι τιμές των εισιτηρίων αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, ένα τέτοιο περιστατικό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο εκατομμύρια δολάρια».

Οι σεφ βοηθούν επίσης στην κάλυψη των αναγκών των ίδιων των καλλιτεχνών. Η Latitude 45 -η εταιρεία που διαχειρίζεται γαστρονομικές εργασίες για την ειδική περιοδεία της Lizzo- ετοιμάζει γεύματα σε μια κινητή κουζίνα, η οποία συσκευάζεται σε εξειδικευμένες θήκες πτήσης και επανασυναρμολογείται εκ νέου σε κάθε νέα πόλη.

«Παλιότερα, στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και του ’90, οι περιοδείες ήταν περισσότερο πάρτι με κοκαΐνη και αλκοόλ. Τώρα είναι πλέον μια επιχείρηση», λέει ο Γκρέι Ρόλιν, ο οποίος έχει μαγειρέψει για περιοδείες καλλιτεχνών όπως οι Linkin Park, ο Prince και η Madonna. «Έχουμε μια δουλειά να κάνουμε και αυτή είναι να οδηγήσουμε χωρίς προβλήματα τα ταλέντα στη σκηνή. Φροντίζουμε κάθε παράσταση να πάει άψογα. Και μετά κάνουμε το ίδιο ξανά την επόμενη μέρα».