Porsche Vision 357 Speedster 75th Anniversary Concept: Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την επέτειο του θρυλικού 356

Με ένα πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα γιορτάζει η Porsche την 75η επέτειο από την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου της. Το Porsche Vision 357 Speedster 75th Anniversary Concept παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood και παραπέμπει σχεδιαστικά στο θρυλικό πλέον 356.
Porsche Vision 357 Speedster 75th Anniversary Concept: Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την επέτειο του θρυλικού 356

Tο 2023 σηματοδοτεί την 75η επέτειο από την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου της Porsche, του θρυλικού πλέον 356. Για να τιμήσει την περίσταση, η εταιρεία της Στουτγάρδης επέλεξε να αποτίσει φόρο τιμής στο 356 με τη μορφή ενός σύγχρονου πλήρως ηλεκτρικού οχήματος, γνωστού ως Porsche Vision 357 Speedster 75th Anniversary Concept.

Διαβάστε ακόμα: Mission Impossible Dead Reckoning - Στη νέα «Επικίνδυνη Αποστολή» ο Τομ Κρουζ οδηγεί ένα ηλεκτρικό Fiat 500

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία από το 718 GT4 e-performance της Porsche, το Vision 357 Speedster είναι κατασκευασμένο γύρω από το ίδιο προηγμένο πλαίσιο που συναντάμε και στο 718 GT4 Clubsport.

Αυτό το εργοστασιακά κατασκευασμένο πρωτότυπο αυτοκίνητο τροφοδοτείται από τους ίδιους ηλεκτρικούς κινητήρες και την τεχνολογία μπαταριών που συναντάμε στο Porsche Mission R -ένα στοιχείο διπλού κινητήρα που στέλνει συνολικά 1.073 ίππους στο σύστημα τετρακίνησης της μηχανής.

Εικόνα

Ντυμένο με δίχρωμο γκρι μεταλλικό χρώμα Grivelo με τόνους Miami Blue, το εξωτερικό του αυτοκινήτου διαθέτει μπροστινό διαχωριστή, πλαϊνές ποδιές και μεγάλο πίσω διαχύτη -όλα κατασκευασμένα από εκτεθειμένα ανθρακονήματα- καθώς και ένα σετ αερολεπίδες εξοπλισμένες με κάμερα που αντικαθιστούν τους τυπικούς καθρέφτες του αυτοκινήτου.

Όμορφα ενσωματωμένα στο αμάξωμα του πρωτότυπου, τα φωτιστικά στοιχεία του 357 Speedster αποτελούνται από μια εμπνευσμένη από το 356 φωτεινή ένδειξη τεσσάρων σημείων μπροστά, ενώ τέσσερις μικρές επιφάνειες χωνευτών LED αποτίουν φόρο τιμής στην οριζόντια σχεδίαση πίσω φώτων του 356. Ένα τρίτο πίσω φως έχει επίσης ενσωματωθεί στη σχάρα του concept.

Εικόνα

Το πρωτότυπο κινείται σε ένα σετ τροχών μαγνησίου 20 ιντσών εξοπλισμένο με αεροθάλαμο από ανθρακονήματα που χρησιμεύουν ως ένα λεπτό νεύμα στα φρένα του 356. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Διαθέτει ένα κοντό μπροστινό παρμπρίζ και ένα offset μονόπλευρο κάλυμμα δίπλα από το αγωνιστικό κάθισμα (επίσης από ανθρακονήματα) που έχει ενσωματωθεί στο μονό κόκπιτ του οχήματος.

Ένα μοντέρνο τιμόνι της Porsche βρίσκεται επίσης μπροστά από μια ειδική διάφανη οθόνη που δείχνει την ταχύτητα, τη λειτουργία ισχύος και έναν εντοπισμό θέσης GPS σε πραγματικό χρόνο όταν το όχημα κινείται σε μια πίστα (σε αυτή την περίπτωση, το εμβληματικό Nürburgring).

Εικόνα

Το Porsche Vision 357 Speedster Concept αναμένεται να εκτεθεί σε διάφορα σημεία παγκοσμίως, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Porsche.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ