Τζέιμς Μποντ: 180 προσωπικά αντικείμενα του Ρότζερ Μουρ από τις ταινίες του ως 007 βγαίνουν τώρα σε δημοπρασία

Μια προσωπική συλλογή του Ρότζερ Μουρ με αντικείμενα από τις ταινίες του ως Τζέιμς Μποντ βγαίνει τώρα σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams. Η συλλογή περιλαμβάνει 180 εμβληματικά κομμάτια, μεταξύ των οποίων και το σταυρωτό κοστούμι της ταινίας «A View to a Kill».
Τζέιμς Μποντ: 180 προσωπικά αντικείμενα του Ρότζερ Μουρ από τις ταινίες του ως 007 βγαίνουν τώρα σε δημοπρασία

πιστοί του Τζέιμς Μποντ θα έχουν μια σπάνια ευκαιρία να αποκτήσουν μέσω δημοπρασίας ένα κομμάτι ενός από τους εμβληματικότερους 007 που εμφανίστηκαν ποτέ στις ταινίες του υπερκατασκόπου. Ο Ρότζερ Μουρ, ο οποίος πέθανε το 2017, ενσάρκωσε τον φανταστικό πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας για επτά ταινίες μεταξύ 1973 και 1985, ξεκινώντας από το «Live and Let Die» και τελειώνοντας με το «A View to a Kill».

Διαβάστε ακόμα: Τζέιμς Μποντ - Ένα limited edition ρούμι 700 δολαρίων έρχεται να τιμήσει τα 60 χρόνια από την ταινία «Dr No»

Σύμφωνα με τον Guardian, κατά τη διάρκεια της «θητείας« του στην... MI6, ο ηθοποιός συγκέντρωσε πλήθος αναμνηστικών από το ρόλο του, το οποία τώρα πρόκειται να βγουν σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams.

Ανάμεσα στα 180 αντικείμενα που πρόκειται να δημοπρατηθούν, περιλαμβάνονται πολλά αξιοσημείωτα κομμάτια, όπως το επίσημο σταυρωτό κοστούμι που φορέθηκε για τη σκηνή στο «A View to a Kill» που γυρίστηκε στον Πύργο του Άιφελ, το οποίο εκτιμάται ότι θα πουληθεί μεταξύ 20.000 και 30.000 λιρών (23.472-35.208 ευρώ περίπου).

Εικόνα

Η λευκή στολή του σκι του Μουρ από την ίδια ταινία αναμένεται, σύμφωνα με τον Bonhams, να πιάσει τελική τιμή μεταξύ 15.000 και 25.000 λιρών (17.604 – 29.340 ευρώ περίπου), ενώ ένα ζευγάρι σκι Lamborghini έχει αποτιμηθεί από τον οίκο στις 500 έως 1.000 λίρες (586 – 1.173 ευρώ αντίστοιχα). Τέλος, μια μεγάλη συλλογή από φωτογραφίες και στιγμιότυπα ταινιών του Σερ Ρότζερ Μουρ στο ρόλο του Τζέιμς Μποντ πλαισιώνει τα πιο αξιόλογα κομμάτια της δημοπρασίας.

Εικόνα

«Ο Σερ Ρότζερ Μουρ ήταν ένα αληθινό είδωλο της μεγάλης οθόνης, περισσότερο γνωστός για το ότι χάρισε τη φυσική του γοητεία και την αυτοπεποίθησή του στον ρόλο του 007. Ο Bonhams έχει την τιμή να προσφέρει την προσωπική του συλλογή προς πώληση και να δώσει αυτή τη μοναδική ευκαιρία στους θαυμαστές του Bond να έρθουν λίγο πιο κοντά στον ίδιο τον άνθρωπο», δήλωσε ο Χάρβεϊ Κάμελ, στέλεχος του Bonhams, σε μια ανακοίνωση.

Εικόνα

«Η πώληση θα έχει τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον: Δεν υπήρξε ποτέ ηθοποιός του Μποντ που να έχει συγκεντρώσει τόσα πολλά αντικείμενα προς πώληση. Είναι μια μοναδική περίπτωση στην οποία αξίζει να συμμετάσχει κανείς», ανέφερε ο Κάμελ στον Guardian.

Ο ίδιος ο Ρότζερ Μουρ είχε εκμυστηρευτεί ότι ο 007 ήταν ένας ρόλος που επηρέασε θετικά τη ζωή του. Είχε, μάλιστα, εξομολογηθεί κάποτε στον Guardian: «Το να είσαι αιώνια γνωστός ως Μποντ δεν έχει κανένα μειονέκτημα. Οι άνθρωποι συχνά με αποκαλούν “κύριε Μποντ” όταν είμαστε έξω και δεν με ενοχλεί στο ελάχιστο. Γιατί να με ενοχλούσε άλλωστε;».

Εικόνα

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 4 Οκτωβρίου, στην 50ή επέτειο από την πρώτη εμφάνιση του Μουρ ως Μποντ. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), το οποίο διόρισε τον Μουρ ως πρεσβευτή καλής θέλησης το 1991.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημοπρασία αλλά και για να δείτε όλα τα αντικείμενα της συλλογής του Ρότζερ Μουρ, μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου Bonhams.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ