Τζέιμς Μποντ: Ένα limited edition ρούμι 700 δολαρίων έρχεται να τιμήσει τα 60 χρόνια από την ταινία «Dr No»

Το Blackwell Rum 007 60th Anniversary Collector's Edition είναι ένα limited edition ρούμι που έρχεται να τιμήσει τα 60 χρόνια από την πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ, το «Dr No». Παραγωγός του, ο θρύλος της μουσικής Κρις Μπλάκγουελ και ιδιοκτήτης του σπιτιού του Ίαν Φλέμινγκ στην Τζαμάικα.
Τζέιμς Μποντ: Ένα limited edition ρούμι 700 δολαρίων έρχεται να τιμήσει τα 60 χρόνια από την ταινία «Dr No»

Το ποτό με το οποίο έχει συνδεθεί περισσότερο ο Τζέιμς Μποντ είναι, φυσικά, το Martini. Το κομψό κοκτέιλ έχει βρέξει το λαρύγγι του υπερκατάσκοπου στις περισσότερες ταινίες του, έχοντας ως βάση κυρίως βότκα, μερικές φορές τζιν, αν και υπήρξαν και περιπτώσεις που ο Μποντ παρήγγειλε ένα Βέσπερ. Τι σχέση λοιπόν μπορεί να έχει ένα μπουκάλι ρούμι με τον 007;

Διαβάστε ακόμα: Papa's Pilar 2022 Legacy Edition - Ένα ρούμι αφιερωμένο στον Έρνεστ Χέμινγουεϊ και στο βιβλίο «Ο γέρος και η θάλασσα»

Ας ξεκινήσουμε από την ετικέτα. Το εμπορικό σήμα αναγράφει Blackwell Fine Jamaican Rum, φίρμα η οποία ανήκει στον θρύλο της μουσικής Κρις Μπλάκγουελ, ιδρυτή της δισκογραφικής εταιρείας Island Records και παραγωγό ορισμένων κλασικών άλμπουμ του Μπομπ Μάρλεϊ και των U2.

Ο Μπλακγουελ ξεκίνησε την ποτοποιία του το 2008. Το ρούμι του παράγεται στο ίδιο αποστακτήριο όπου αποστάζονται τα ρούμια J. Wray & Nephew και Appleton Estate, ενώ ο Τζόι Σπενς, master blender για τις δύο αυτές μάρκες, ήταν επίσης υπεύθυνος για τη «συναρμολόγηση» αυτού του ιδιόκτητου μείγματος, το οποίο παλαιώθηκε για δύο έως τρία χρόνια σε χρησιμοποιημένα δρύινα βαρέλια αμερικανικού ουίσκι.

Εικόνα

Στο απόσταγμα προστίθεται λίγο χρώμα καραμέλας για συνοχή, αλλά δεν προστίθεται ζάχαρη σύμφωνα με τους κανονισμούς της Τζαμάικα. Οι γευστικές νότες περιγράφουν βανίλια και καραμέλα στον ουρανίσκο, ακολουθούμενες από φρυγανισμένο marshmallow και λίγο μπαχαρικό στο τελείωμα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αναφορές, το ρούμι παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας μια ειδική συνταγή που χρονολογείται από τις ημέρες που η οικογένεια της μητέρας του Μπλάκγουελ ήταν ιδιοκτήτρια των αποσταγμάτων J. Wray & Nephew και Appleton Estate.

Ποια είναι λοιπόν η σύνδεση του Τζέιμς Μποντ με αυτό το ποτό; Ο Μπλάκγουελ τυχαίνει να είναι επίσης ιδιοκτήτης του GoldenEye, ενός θερέτρου που άνοιξε το 2011, και στο οποίο -εκτός από βίλες, μπαρ και εστιατόρια- περιλαμβάνεται και το πρώην σπίτι του «πατέρα» του Μποντ, συγγραφέα Ίαν Φλέμινγκ, όπου υποτίθεται ότι γράφτηκαν όλα του τα βιβλία.

Εικόνα

Επιπλέον, ο Μπλάκγουελ είχε συνεργαστεί με την εταιρεία παραγωγής ως ανιχνευτής τοποθεσιών για την ταινία του 1962 «Dr. No», την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά των βιβλίων του Φλέμινγκ, που τυχαίνει να διαδραματίζεται στην Τζαμάικα.

«Έχουν περάσει πάνω από 60 χρόνια από τότε που ο James Bond έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη στο "Dr. No"», ανέφερε ο Μπλάκγουελ σε μια δήλωση. «Ο 007 είναι σταθερός στη ζωή μου από τότε. Για να τιμήσω τον Μποντ και τον παλιό μου φίλο Ίαν Φλέμινγκ, δημιούργησα αυτή τη συλλεκτική έκδοση του ρουμιού μου. Είναι ένα ρούμι αφιερωμένο στην Τζαμάικα, τις φιλίες μου και την κληρονομιά της οικογένειάς μου».

Εικόνα

Το limited edition ρούμι θα κυκλοφορήσει σε 1.000 μόνο κομμάτια και το πακέτο θα περιλαμβάνει ένα μπουκάλι 750 ml Blackwell Fine Jamaican Rum, μια ασπρόμαυρη φωτογραφία στη συσκευασία από τα γυρίσματα του «Dr. No», κι ένα υπογεγραμμένο σημείωμα από τον ίδιο τον Μπλάκγουελ.

Μπορείτε να προπαραγγείλετε το σετ για 700 δολάρια απευθείας από τον ιστότοπο Blackwell Rum.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ