BMW Exploro: Η νέα σειρά απλών και ηλεκτρικών ποδηλάτων που επαναπροσδιορίζει τον ποδηλατικό τουρισμό

Τρεις διαφορετικούς τύπους ποδηλάτων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων χρήσης παρουσίασε η BMW, σε συνεργασία με την εταιρεία 3T. Τα μοντέλα της σειράς Exploro διατίθενται τόσο σε απλές όσο και σε ηλεκτρικές εκδόσεις.
BMW Exploro: Η νέα σειρά απλών και ηλεκτρικών ποδηλάτων που επαναπροσδιορίζει τον ποδηλατικό τουρισμό

Η BMW έχει βάλει στόχο να επαναπροσδιορίσει τη χαρά του ποδηλατικού τουρισμού με την τελευταία της κυκλοφορία, τη σειρά ποδηλάτων Exploro. Η συνεργασία της με την κατασκευάστρια εταιρεία ποδηλάτων 3T, απέδωσε τρεις διαφορετικούς τύπους ποδηλάτων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων χρήσης, με κοινό παρονομαστή τον τέλειο συνδυασμό τεχνολογίας αιχμής και προοδευτικού design.

Διαβάστε ακόμα: Ducati - Το Powerstage RR LImited Edition είναι το πρώτο της ηλεκτρικό ποδήλατο βουνού με πλαίσιο από ανθρακονήματα

Είτε πρόκειται για κίνηση σε χωματόδρομους, ομαλούς δρόμους ή αστικά περιβάλλοντα, υπάρχει ένα ποδήλατο BMW Exploro προσαρμοσμένο σε κάθε ανάγκη. Επιπλέον, κάθε ποδήλατο μπορεί να παραγγελθεί με ηλεκτροκινητήρα για επιπλέον ώθηση.

Η νέα σειρά ποδηλάτων ενσωματώνει αβίαστα τη μακροχρόνια δέσμευση της μάρκας για επιδόσεις και άψογη ποιότητα. Διαθέτοντας εντυπωσιακό σχεδιασμό και κορυφαία εξαρτήματα, αυτά τα μοντέλα ειδικής έκδοσης αποτελούν απόδειξη της κληρονομιάς της BMW στη βιομηχανία ποδηλασίας.

Εικόνα

Όλα τα ποδήλατα διαθέτουν πλαίσια από ανθρακονήματα, διαθέσιμα σε έξι διαφορετικά μεγέθη για να εξασφαλίσουν τέλεια λειτουργικότητα. Το σύστημα Rival AXS από τη SRAM, με την ηλεκτρονική και ασύρματη μετάδοση 12 ταχυτήτων, εγγυάται ακριβείς αλλαγές ταχυτήτων αλλά και εύκολο χειρισμό.

Τα πλαίσια από ανθρακονήματα, τα οποία διατίθενται σε μοντέρνο φινίρισμα δύο τόνων, παρουσιάζουν κομψή διαδρομή καλωδίων για τα υδραυλικά δισκόφρενα, ενώ η πιο σκούρα απόχρωση στο κάτω τμήμα του πλαισίου δημιουργεί μια όμορφη αντίθεση με τον πιο ανοιχτό τόνο στον επάνω σωλήνα το στύλο της σέλας και το πιρούνι.

Εξοπλισμένα με κύριο γρανάζι 40 δοντιών και σύστημα δίσκων ταχυτήτων 10-44 δοντιών, τα ποδήλατα προσφέρουν βέλτιστες σχέσεις μετάδοσης για οποιοδήποτε έδαφος, είτε πρόκειται για απότομες αναβάσεις είτε για γρήγορες, επίπεδες διαδρομές. Τα υδραυλικά φρένα SRAM Rival, σε συνδυασμό με δίσκους 160 χιλιοστών, παρέχουν εξαιρετική ισχύ ακινητοποίησης, εξασφαλίζοντας ασφάλεια σε όλες τις καταστάσεις απόδοσης.

Για όσους αναζητούν πρόσθετη ώθηση ισχύος, οι ηλεκτρικές εκδόσεις των ποδηλάτων διαθέτουν ελαφρούς κινητήρες πίσω τροχού Mahle X20, που ενσωματώνονται άψογα στη σχεδίαση. Οι κινητήρες κάνουν κάθε ταξίδι παιχνιδάκι, καθώς τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 350 Wh και μπορούν να καλύψουν εντυπωσιακές αποστάσεις με ευκολία. Η σειρά ποδηλάτων BMW Exploro περιλαμβάνει:

BMW Exploro Gravel

Εικόνα

Σχεδιασμένο για να κατακτά οποιαδήποτε πίστα, η BMW Exploro Gravel διαθέτει ένα σετ τροχών αλουμινίου 27,5 ιντσών, ελαστικά Pirelli Cinturato Gravel, στύλο καθίσματος από ανθρακονήματα, σέλα Selle Italia Model X Superflow και αγωνιστικό τιμόνι από ανθρακονήματα. Μην ξεγελιέστε από τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του καθώς αυτό το ποδήλατο κινείται στην άσφαλτο με την ίδια φινέτσα. Η ηλεκτρική έκδοση είναι εξοπλισμένη με έναν διακριτικά ενσωματωμένο κινητήρα διανομέα και μια μπαταρία 350 Wh, προσφέροντας εκτεταμένη ηλεκτρική υποβοήθηση πεντάλ για μεγάλες διαδρομές.

BMW Exploro Road

Εικόνα

Για όσους αθλούνται σε λείους ασφάλτινους δρόμους, το BMW Exploro Road είναι μια ιδανική επιλογή. Διαθέτοντας τροχούς από ανθρακονήματα 28 ιντσών, ελαστικά Panaracer GravelKing Slick χωρίς σαμπρέλα, στύλο σέλας aero, σέλα Selle Italia και αγωνιστικό τιμόνι από ανθρακονήματα, αυτό το ποδήλατο έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί την ταχύτητα διατηρώντας το βάρος στο ελάχιστο. Η ηλεκτρική παραλλαγή προσφέρει μια ελαφρά μείωση του βάρους λόγω της μικρότερης μπαταρίας της (λίγο κάτω από 250 Wh), αλλά εξακολουθεί να εξασφαλίζει μια εντυπωσιακή αυτονομία.

BMW Exploro Urban

Εικόνα

Αν αναζητάτε ένα ευέλικτο ποδήλατο για μετακινήσεις, ψώνια και διαδρομές αναψυχής, το BMW Exploro Urban είναι το ιδανικό μέσο. Με τους ευκίνητους τροχούς αλουμινίου 27,5 ιντσών, το επίπεδο τιμόνι και την άνετη σέλα Brooks Cambium, αυτό το ποδήλατο διαπρέπει σε αστικά περιβάλλοντα. Επιπλέον, η ηλεκτρική έκδοση παρέχει αποτελεσματική υποβοήθηση πεντάλ για μεγαλύτερες αποστάσεις, χάρη στον κινητήρα Hub Mahle X20 και την μπαταρία 350 Wh. (Απλή έκδοση, ηλεκτρική έκδοση)

Τα έξι μοντέλα της σειράς ποδηλάτων BMW Exploro κοστίζουν 4.999 ευρώ οι απλές εκδόσεις και 7.999 ευρώ οι ηλεκτρικές και είναι πλέον διαθέσιμα στον ιστότοπο της BMW.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ