G-SHOCK Mudmaster GW-9500: Το νέο ιαπωνικό ρολόι είναι ένα τεθωρακισμένο για τον καρπό σας

Η ιαπωνική ωρολογοποιία G-SHOCK έρχεται να αποκαλύψει την τελευταία γενιά της θρυλικής σειράς ρολογιών Mudman, την GW-9500. Πρόκειται για το πρώτο G-SHOCK με οθόνη LCD δύο επιπέδων και ανθεκτικότητα που ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
G-SHOCK Mudmaster GW-9500: Το νέο ιαπωνικό ρολόι είναι ένα τεθωρακισμένο για τον καρπό σας

Ο θρύλος λέει ότι το όνομα «Mudman» προηγείται της κυκλοφορίας του πρώτου επίσημου ρολογιού G-SHOCK Mudman κατά περίπου δέκα χρόνια. Ήταν ένα παρατσούκλι που έδωσαν οι θαυμαστές της θυγατρικής εταιρείας της CASIO στο πρώτο ανθεκτικό στη λάσπη μοντέλο της μάρκας, το DW-5500C, το οποίο κυκλοφόρησε το 1985 ως G-SHOCK-II.

Διαβάστε ακόμα: OMEGA - Κυκλοφορεί 8 νέα «Summer Blue» ρολόγια για να γιορτάσει τα 75 χρόνια του Seamaster

Η δημοτικότητά του θα δημιουργούσε τελικά μια εντελώς νέα σειρά G-SHOCK το 1995, που τώρα ονομάζεται επίσημα Mudman. Με τα χρόνια, έχουμε πολλές νέες επαναλήψεις, με πιο πρόσφατη την 9300 το 2011. Τώρα, η ιαπωνική ωρολογοποιία έρχεται να αποκαλύψει την τελευταία της γενιά, την GW-9500.

Σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές, η 9500 είναι πιο λεπτή στα 14,8 χιλιοστά (σε σύγκριση με 18,2 χιλιοστά πάχος παλαιότερα), αν και οι διαστάσεις της θήκης ρητίνης βιολογικής βάσης είναι μεγαλύτερες (στα 56,7 x 52,7 χιλιοστά).

Εικόνα

Ομοίως, το ύψος της στεφάνης έχει μειωθεί χάρη σε μια νέα μέθοδο κοπής και πρόσφυσης γυαλιού. Διατίθεται σε στρατιωτικό πράσινο χρώμα με μαύρες λεπτομέρειες (GW-9500-3), πορτοκαλί με μαύρες πινελιές (GW-9500-1A4) και μαύρο με κόκκινα στοιχεία(GW-9500-1).

Εικόνα

Αυτή η νέα σχεδίαση δημιουργήθηκε επίσης για ευκολότερη χρήση και καλύτερη ορατότητα, καθώς είναι το πρώτο G-SHOCK με οθόνη LCD δύο επιπέδων, έτσι ώστε ορισμένες ενδείξεις, όπως η πυξίδα, να εμφανίζονται πάνω από την κύρια οθόνη. Η οθόνη LCD έχει επίσης αντιστραφεί για δύο από τους τρεις νέους χρωματισμούς (9500-3 και 9500-1A4), κάτι που αποτελεί επίσης πρωτοτυπία για το Mudman.

Εικόνα

Ως μέρος της σειράς Master of G, το 9500 κυκλοφορεί με μια σειρά από χαρακτηριστικά που το τοποθετούν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το Rangeman όσον αφορά την ανθεκτική του ικανότητα που βασίζεται στην ήδη σκληρή δομή του Carbon Core Guard.

Εικόνα

Ένα μεγεθυμένο μπροστινό κουμπί έχει προστεθεί για ευκολότερη χρήση, ενώ τα πλαϊνά κουμπιά που προστατεύονται από ανοξείδωτο χάλυβα έχουν σχεδιαστεί για να αποστραγγίζουν το νερό και τη λάσπη. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν έναν τριπλό αισθητήρα που δίνει ενδείξεις υψομέτρου, θερμοκρασίας, βαρομετρικής πίεσης και κατεύθυνσης.

Το νέο Mudmaster GW-9500, έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία στα μέσα Ιουλίου, και αναμένεται να διατεθεί και στις υπόλοιπες αγορές, με αναμενόμενη τιμή στα 400 περίπου ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να Επισκεφτείτε τον ιστότοπο της G-SHOCK.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ