Luc Belaire Zeus: Το μεγαλύτερο μπουκάλι αφρώδους οίνου στον κόσμο χωράει 45 λίτρα και έχει ύψος 1 μέτρο

Η εταιρεία Luc Belaire μόλις παρουσίασε το Zeus, το μεγαλύτερο μπουκάλι αφρώδους οίνου στον κόσμο. H φιάλη-μαμούθ περιέχει 45 λίτρα αφρώδους οίνου της φίρμας έχει ύψος 1 μέτρο, περιφέρεια 90 εκατοστά και βάρος 72,6 κιλά όταν είναι γεμάτο.
Luc Belaire Zeus: Το μεγαλύτερο μπουκάλι αφρώδους οίνου στον κόσμο χωράει 45 λίτρα και έχει ύψος 1 μέτρο

Με τα καλοκαιρινά πάρτι να δίνουν και να παίρνουν, όσο φορτωμένο και να είναι το μπαρ, ένα είναι σίγουρο: ότι κάποια στιγμή τα ποτά θα τελειώσουν. Εδώ, λοιπόν, έρχεται μια μεγάλη –στην κυριολεξία- λύση. Ένα μπουκάλι αφρώδους κρασιού που δεν θα μπορέσετε να τελειώσετε σε μια νύχτα, εκτός αν έχετε πολλή βοήθεια.

Διαβάστε ακόμα: Cellar in the Sea: H Veuve Clicquot παλαιώνει τις σαμπάνιες της στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας

Η εταιρεία Luc Belaire μόλις παρουσίασε το Zeus, το μεγαλύτερο μπουκάλι αφρώδους οίνου στον κόσμο. Παίρνοντας το όνομά του από τον ανώτατο άρχοντα του αρχαιοελληνικού δωδεκάθεου, η φιάλη-μαμούθ περιέχει 45 λίτρα αφρώδους οίνου της φίρμας, γεγονός που το καθιστά τρεις φορές μεγαλύτερο από το μέγεθος του πλησιέστερου ομοίου του.

Το Zeus είναι προϊόν επτά ετών σκληρής δουλειάς. Σύμφωνα με την Belaire, το μπουκάλι από χάλυβα κατασκευάστηκε από μηχανικούς αεροδιαστημικής που χρησιμοποίησαν μια μοναδική διαδικασία κατασκευής που περιλάμβανε σχηματισμό περιστροφής, μηχανική κατεργασία, εσωτερική επίστρωση και δοκιμή πίεσης.

Εικόνα

Μπορεί ο χάλυβας να μην αποτελεί σύνηθες υλικό για την κατασκευή μιας φιάλης κρασιού, η χρήση του ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση προσφέρει στο περιεχόμενο του Zeus την κατάλληλη μόνωση και προστασία από ακραίες θερμοκρασίες. Η μάρκα ισχυρίζεται επίσης ότι είναι ουσιαστικά άθραυστο.

Το μπουκάλι έχει ύψος 1 μέτρο, περιφέρεια 90 εκατοστών και βάρος 72,6 κιλά όταν είναι γεμάτο. Λόγω του μεγάλου βάρους του, χρειάζονται τρία άτομα για να το μεταφέρουν και φυσικά να το σερβίρουν. Η χωρητικότητά του στα 45 λίτρα είναι τριπλάσια από το μεγαλύτερο μπουκάλι που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα ο Belaire, το Nebuchadnezzar, το οποίο χωράει 15 λίτρα.

Εικόνα

Αυτό σημαίνει ότι χωράει επίσης το ισοδύναμο 60 μπουκαλιών κρασιού κανονικού μεγέθους. Το πιο εντυπωσιακό, ωστόσο, μπορεί να είναι ότι κάθε μπουκάλι Zeus περιέχει τρία δισεκατομμύρια φυσαλίδες όταν είναι γεμάτο.

Το Zeus παραμένει μέχρι στιγμής εξαιρετικά σπάνιο, με την Belaire να έχει παράγει μόνο δύο μέχρι στιγμής. Το πρώτο είναι γεμάτο με το best-seller Rare Rosé της φίρμας, ενώ το δεύτερο περιέχει Luc Belaire Luxe, το δημοφιλές demi-sec της εταιρείας. Και τα δύο αφρώδη κρασιά παράγονται στο οινοποιείο της Belaire στη Βουργουνδία.

Όπως έχει ανακοινώσει η φίρμα, κάποιοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το Zeus από κοντά αργότερα αυτό το καλοκαίρι, όταν η Belaire θα βγάλει και τα δύο μπουκάλια σε μια παγκόσμια περιοδεία. Οι τοποθεσίες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά η Belaire σκοπεύει να ανταμείψει όσους είναι τόσο γενναίοι και δυνατοί όσο ο ίδιος ο Δίας για να σηκώσουν το τεράστιο μπουκάλι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Zeus μπορείτε να επισκεφθείτε τον αντίστοιχη ιστοσελίδα της Belaire.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ