Air France: Λανσάρει νέα business class με καθίσματα 2 μέτρων, οθόνες 4K και μενού από 17 διάσημους σεφ

Η Air France λανσάρει τη νέα της αναβαθμισμένη business class στις ευρωπαϊκές της πτήσεις. Με άνετα ανακλινόμενα καθίσματα 2 μέτρων, οθόνες 4K υψηλής ευκρίνειας 17,3 ιντσών και μενού από 17 φημισμένους σεφ, οι επιβάτες αισθάνονται κυριολεκτικά στο σαλόνι τους.
Air France: Λανσάρει νέα business class με καθίσματα 2 μέτρων, οθόνες 4K και μενού από 17 διάσημους σεφ

Η επιστροφή των επιβατών στις θέσεις των αεροπλάνων των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών μετά την ύφεση της πανδημίας του κορονοϊού, πυροδότησε μια παράπλευρη αντίδραση: τη ζέση των αερομεταφορέων να αναβαθμίσουν τις καμπίνες τους. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι πρόσφατες ανακαινίσεις από εταιρείες όπως η British Airways και η Lufthansa.

Διαβάστε ακόμα: Suite Plus - Πλήρως ιδιωτικές σουίτες με πόρτα και διπλά κρεβάτια λανσάρει στις πτήσεις της η Lufthansa

Η Air France δεν έμεινε έξω από το χορό. Ξεκίνησε να λανσάρει τη νέα της business class πριν από λίγους μήνες στα αεροπλάνα τύπου 777-300, σε ορισμένες πτήσεις μεταξύ Νέας Υόρκης, Ρίο ντε Τζανέιρο, Ντακάρ, Σενεγάλης και Παρισιού. Τα σχέδια για την εισαγωγή των νέων θέσεων στα πρόσφατα παραδοθέντα A350-900 ανακοινώθηκαν επίσης πρόσφατα με έναρξη λειτουργίας τον Ιούλιο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες πληροφορίες διαδρομής.

Τα καθίσματα, τα οποία έχουν μήκος 2 μέτρα, είναι σημαντική βελτίωση σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Είναι πιο άνετα και πιο μαλακά από τα τυπικά, που επιτρέπουν στον επιβάτη να βυθίζεται σε αυτά όπως θα έκανε σε έναν καναπέ. Ο σχεδιασμός τους διευκολύνει πρακτικά τον ύπνο, ακόμη και για εκείνους που δυσκολεύονται να κοιμηθούν κατά της διάρκεια της πτήσης.

Εικόνα

Εκτός από την άνεση και την τελείως επίπεδη θέση, τα καθίσματα είναι επίσης πιο ευρύχωρα από τα περισσότερα του ανταγωνισμού, ιδιαίτερα στο χώρο των ποδιών. Εδώ οι επιβάτες μπορούν κυριολεκτικά να «απλωθούν», ιδιαίτερα στα καθίσματα των σειρών 1 και 9 (στα αεροσκάφη 777) που διαθέτουν ακόμη περισσότερο χώρο για τα πόδια των επιβατών από τα άλλα. Να σημειωθεί ότι οι οκτώ αυτές θέσεις διατίθενται προς το παρόν με δυνατότητα κράτησης χωρίς επιπλέον κόστος.

Τα καθίσματα είναι επίσης καλά σχεδιασμένα, με εμφανή αρίθμηση που κάνει εύκολη την εύρεση, χειριστήρια για την ομαλή λειτουργία του καθίσματος, ένα δίσκο φαγητού που αναδιπλώνεται εύκολα από το πλάι και δεν περιορίζει χώρο για τα πόδια σας και μια πόρτα που κλείνει απλά με ένα πάτημα ενός κουμπιού.

Η τεχνολογία ήταν προφανώς μια σημαντική συνισταμένη για αυτήν τη νέα καμπίνα, η οποία διαθέτει οθόνες 4K υψηλής ευκρίνειας 17,3 ιντσών. Το σύστημα ψυχαγωγίας είναι εξοπλισμένο με 1.000 ώρες προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων 350 ταινιών, οδηγών προορισμού και ασκήσεις γιόγκα και διαλογισμού. Υπάρχουν επίσης επιφάνειες ασύρματης φόρτισης και τεχνολογία Bluetooth για να συνδέσετε τις δικές σας συσκευές.

Εικόνα

Το φαγητό ήταν πάντα το στοιχείο εκείνο στο οποίο η Air France έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα, κάτι που συνεχίζει να κάνει εμφατικά. Η γαλλική αεροπορική εταιρεία συνεργάζεται αυτή τη στιγμή με 17 φημισμένους σεφ, όπως η Anne-Sophie Pic και ο Régis Marcon, με τρία αστέρια Michelin, οι οποίοι υπογράφουν το μενού για τις μπροστινές καμπίνες στις αναχωρήσεις από το Παρίσι.

Εικόνα

Η ομάδα του σούπερ σταρ σεφ Alain Ducasse σχεδιάζει επίσης τα μενού για τα lounge μεγάλων αποστάσεων του αεροδρομίου Σαρλ ΝτεΓκολ στο Παρίσι, ώστε η κορυφαία εμπειρία να ξεκινά όσο οι επιβάτες είναι ακόμα στο έδαφος.
Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και κρατήσεις στη νέα αναβαθμισμένη business class μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο τηςAir France.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ