Ο θησαυρός του αχυρώνα: Κρυμμένες από τον κόσμο για 30 χρόνια, 20 Ferrari βγαίνουν τώρα σε δημοπρασία

20 χαμένες Ferrari, οι οποίες ήταν κρυμμένες για τρεις δεκαετίες σε έναν αχυρώνα, οδεύουν τώρα σε μια ιστορική δημοπρασία. Η ύπαρξη των σπάνιων αυτοκινήτων ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό για όλους, εξαιρουμένης μιας εκλεκτής ομάδας συλλεκτών.
Ο θησαυρός του αχυρώνα: Κρυμμένες από τον κόσμο για 30 χρόνια, 20 Ferrari βγαίνουν τώρα σε δημοπρασία

Μια εκπληκτική επιλογή από 20 Ferrari που είχαν χαθεί μέσα στο χρόνο, πρόκειται να βγουν σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby's, κατά τη διάρκεια της φετινής Εβδομάδας Αυτοκινήτου του Μοντερέι. Η γκάμα περιλαμβάνει αγωνιστικά αυτοκίνητα που έχουν τρέξει σε μερικές από τις καλύτερες πίστες αγώνων του κόσμου, καθώς και ένα εξαιρετικά σπάνιο κουπέ που κάποτε ανήκε σε έναν βασιλιά.

Διαβάστε ακόμα: Φερνάντο Αλόνσο - Σε δημοπρασία η σπάνια Ferrari Enzo του - Αναμένεται να πιάσει 5,5 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, τα 20 αυτοκίνητα έχουν ουσιαστικά περάσει τις τελευταίες τρεις και πλέον δεκαετίες εντελώς κρυμμένα από τα μάτια του κόσμου. Η μόνη φορά που… είδαν το φως του ήλιου ήταν το 2004, όταν ο αχυρώνας όπου είχαν αποθηκευτεί στη Φλόριντα κατέρρευσε λόγω του τυφώνα Charley και έπρεπε να μεταφερθούν σε μια αποθήκη στο Speedway της Ιντιάνα, όπου και βρίσκονται από τότε.

Η ύπαρξή τους ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό για όλους, εξαιρουμένης μιας εκλεκτής ομάδας συλλεκτών. Τώρα, ολόκληρη η συλλογή αναμένεται να βγει από την αφάνεια, μια για πάντα. Όλες οι Ferrari που πρόκειται να δημοπρατηθούν τον Αύγουστο είναι αναμφισβήτητα ξεχωριστές, υπάρχουν ωστόσο ανάμεσά τους τέσσερις περιπτώσεις που αξίζουν ιδιαίτερης αναφοράς.

Εικόνα
Tο 250 GT Coupe Speciale του 1956 από τον Pinin Farina ανήκε αρχικά στον βασιλιά Μοχάμεντ Ε' του Μαρόκου (Πηγή: RM Sotheby's)

Πρώτο, το 250 GT Coupe Speciale του 1956 από τον Pinin Farina (αναμένεται να πουληθεί μεταξύ 1,7 και 2,3 εκατ. δολαρίων), το οποίο είναι μία από τις τέσσερεις μόνο μονάδες με αμάξωμα τύπου Superamerica που κατασκευάστηκε εκείνη τη χρονιά και αρχικά ανήκε στον βασιλιά Μοχάμεντ Ε' του Μαρόκου.

Ακολουθεί το πρώτο κράμα «μακριάς μύτης» του 1965, το 275 GTB/6C Scaglietti (2 έως 2,5 εκατ. δολάρια), το οποίο συμμετείχε στο Targa Florio του 1966. Έπειτα, υπάρχει η πανέμορφη Ferrari 512 BB Competizione του 1978 (1,8 έως 2,8 εκατ. δολάρια), η οποία μοιάζει σαν να μην έχει «γεράσει» από την εποχή που αγωνίστηκε στο 24 Hours of Le Mans εκείνης της χρονιάς.

Εικόνα
Η Ferrari 512 BB Competizione αγωνίστηκε στο 24 Hours of Le Mans το 1978 (Πηγή: RM Sotheby's)

Τέλος, υπάρχει το τσαλακωμένο σασί ενός 500 Mondial Spider Series I του 1954 από τον Pinin Farina (1,2 έως 1,6 εκατ. δολάρια) το οποίο εξακολουθεί να αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της εκτεταμένης αγωνιστικής του ιστορίας.

Μπορεί τα τέσσερα αυτά μοντέλα να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας συλλεκτικού ενδιαφέροντος, υπάρχουν ωστόσο πολλά άλλα αυτοκίνητα για τους λάτρεις της Ferrari, είτε μιλάμε για κλασικά roadsters (το 275 GTS του 1965 από την Pininfarina) είτε για σύγχρονα supercars (το Testarossa του 1991).

Εικόνα
Το τσαλακωμένο σασί του 500 Mondial Spider Series I του 1954 προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της εκτεταμένης αγωνιστικής του ιστορίας (Πηγή: RM Sotheby's)

«Η δημοπρασία αντιπροσωπεύει μια μοναδική ευκαιρία για τους λάτρεις να αποκτήσουν αυτές τις εμβληματικές Ferrari, μερικές από τις οποίες έχουν συμμετάσχει σε διάσημους αγώνες», δήλωσε ο CEO της RM Sotheby's, Rob Myers. «Τα περισσότερα από αυτά τα χαμένα Ferrari παραμένουν ανέγγιχτα, διατηρώντας την αγνότητα και την αρχική τους κατάσταση από την ημέρα που αποκτήθηκαν -μια πραγματική ενσάρκωση της έννοιας του “κρυμμένου θησαυρού”».

Εικόνα
Το 275 GTS του 1965 από την Pininfarina (Πηγή: RM Sotheby's)

Η δημοπρασία της συλλογής «Lost & Found» θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Αυτοκινήτου του Μοντερέι που θα διαρκέσει από την Πέμπτη 17 Αυγούστου έως το Σάββατο 19 Αυγούστου. Για να θαυμάσετε όλα τα αυτοκίνητα και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το καθένα από αυτά μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου RM Sotheby's.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ