Bowmore ARC-52: Mokume Edition: 260.000 ευρώ «έπιασε» η φιάλη της Aston Martin με single malt ουίσκι 52 ετών

Ένα limited edition μπουκάλι σκωτσέζικο single malt ουίσκι Bowmore, ARC-52: The Mokume Edition, πουλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον οίκο Sotheby's για σχεδόν 260.000 ευρώ. Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Bowmore ARC-52: Mokume Edition: 260.000 ευρώ «έπιασε» η φιάλη της Aston Martin με single malt ουίσκι 52 ετών

Τις περισσότερες φορές που αναφερόμαστε σε πωλήσεις ουίσκι σε κάποια δημοπρασία, το πρώτο αποστακτήριο που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων είναι συνήθως εκείνο του The Macallan. Η έκπληξη ωστόσο ήρθε από ένα άλλο σκωτσέζικο single malt. Ένα limited edition μπουκάλι Bowmore, ARC-52: The Mokume Edition, πουλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον οίκο Sotheby's για σχεδόν 260.000 ευρώ, με τα έσοδα της δημοπρασίας να διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διαβάστε ακόμα: Κιάνου Ριβς - Ο σταρ του John Wick γιορτάζει τα 100 χρόνια της Suntory με δύο νέα limited edition single malt ιαπωνικά ουίσκι

Το Bowmore ARC-52 κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα σκωτσέζικο single malt ουίσκι, ηλικίας 52 ετών, που φιλοξενείται σε μια φουτουριστική καράφα σχεδιασμένη σε συνεργασία με την πολυτελή αυτοκινητοβιομηχανία Aston Martin.

Η τιμή του, την εποχή της κυκλοφορίας του, ήταν 70.000 ευρώ περίπου, αν και οι μόλις 100 καράφες που κυκλοφόρησαν σίγουρα τιμολογούνται πλέον πολύ περισσότερο στη δευτερογενή αγορά.

Εικόνα

Η έκδοση Mokume της συγκεκριμένης φιάλης που πουλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ήταν εμπνευσμένη από ένα ιαπωνικό στυλ μεταλλουργίας που ονομάζεται Mokume-Gane. Το επάνω μέρος της καράφας είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και παρουσιάζει το μοτίβο των «νερών» που διακρίνει κανείς στα βράχια ή στα ξύλα.

Σύμφωνα με τη μάρκα, πρόκειται για μια αναφορά στους μαύρους βράχους στον κόλπο του Loch Indaal όπου βρίσκεται το αποστακτήριο Bowmore αλλά και στο εσωτερικό των βαρελιών στα οποία ωρίμασε το ουίσκι.

Εικόνα

«Ως κατασκευαστές κατά παραγγελία όμορφων αντικειμένων, η αναλογία, το σχήμα και η μορφή, μαζί με την προσεκτική επιλογή χρωμάτων και υλικών, είναι απίστευτα σημαντικά για εμάς στην Aston Martin», δήλωσε ο Marek Reichman, Executive VP και chief creative officer της Aston Martin. «Και μερικές φορές, η φύση μπορεί να είναι η καλύτερη από όλους τους σχεδιαστές», συμπλήρωσε με έμφαση.

Εικόνα

Η έκδοση Mokume πωλήθηκε στον οίκο Sotheby's την περασμένη εβδομάδα για 225.000 λίρες (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), ή περίπου 260.885 ευρώ. Ωστόσο, ο νικητής δεν θα λάβει απλώς ένα μπουκάλι που περιέχει πραγματικά σπάνιο ουίσκι. Ο πλειοδότης θα έχει επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί το αποστακτήριο αλλά και να οδηγήσει την πολυτελή Aston Martin DBX Bowmore Edition.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν στο The Bowmore Legacy, έναν οργανισμό αφιερωμένο στην υποστήριξη των κατοίκων της πόλης Bowmore στο Islay της Σκωτίας, υποστηρίζοντας τους σκοπούς της οικονομικά προσιτής στέγασης και της επαγγελματικής κατάρτισης .

Έτσι, ενώ το Bowmore, ARC-52: The Mokume Edition μπορεί να μην πλησίασε καν την τιμή του 1,5 εκατ. δολαρίων, που έπιασε ένα μπουκάλι 60χρονου Macallan, τουλάχιστον τα χρήματα της δημοπρασίας του πηγαίνουν για καλό σκοπό.