Rolex Cosmograph Daytona: Ο Ρότζερ Φέντερερ «φλέξαρε» το ολοκαίνουργιο ρολόι της Rolex στη Formula 1 του Μαϊάμι

Ένα ακόμη ολοκαίνουργιο Rolex έκανε το ντεμπούτο του στο χέρι του Ρότζερ Φέντερερ. Ο θρύλος του τένις πέρασε το Σαββατοκύριακο στο Grand Prix της Formula 1 στο Μαϊάμι φορώντας τη μεγαλύτερη φετινή κυκλοφορία της φίρμας: το ανανεωμένο Rolex Cosmograph Daytona.
Rolex Cosmograph Daytona: Ο Ρότζερ Φέντερερ «φλέξαρε» το ολοκαίνουργιο ρολόι της Rolex στη Formula 1 του Μαϊάμι

Για τις περισσότερες ωρολογοποιίες, το λανσάρισμα κάθε νέου ρολογιού σημαίνει φανταχτερές καμπάνιες, ακριβές διαφημίσεις σε περιοδικά και χιλιάδες ευρώ σε Influencers. Όταν, όμως, είσαι Rolex, απλώς δίνεις τα καλύτερα νέα μοντέλα σου στον Ροτζερ Φέντερερ και τον αφήνεις να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Διαβάστε ακόμα: ΝΒΑ - Ο Τζέιμς Χάρντεν χάρισε στον MVP 2023 Τζόελ Έμπιντ ένα χρυσό ρολόι Rolex 41.500 δολαρίων

Τη Δευτέρα 1 Μαίου, στο Met Gala, περασμένο στον καρπό του θρύλου του τένις, έκανε το ντεμπούτο του το νέο Perpetual 1908 της φίρμας, ενώ το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαίου, μια άλλη καινοτομία της Rolex συνόδεψε τον Φέντερερ στις κοινωνικές του εμφανίσεις.

Το ανανεωμένο Rolex Cosmograph Daytona έλαμψε στο χέρι του τενίστα ενώ παρακολουθούσε τον αγώνα του NBA, Νιου Γιορκ Νικς - Μαϊάμι Χιτ, αλλά και στο Grand Prix της Formula 1 στο Μαϊάμι.

Το νέο Daytona είναι φέτος ο ακρογωνιαίος λίθος για τη Rolex. Είναι η 60ή επέτειος από το ντεμπούτο του ρολογιού και, όπως ήταν φυσικό, υπέστη ένα λίφτινγκ για την περίσταση. Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη γενική «επέμβαση» στο ρολόι από το 2016.

Οι πιο ορατές αισθητικές αλλαγές εντοπίζονται στους δείκτες και στους δευτερεύοντες επιλογείς, οι οποίοι και οι δύο είναι αισθητά «αδυνατισμένοι». Το πιο ισχυρό οπτικό αντίκτυπο προέρχεται από ένα σύνολο αλλαγών στις υποενδείξεις του καντράν. Στο νέο design το ασπρόμαυρο καντράν τύπου «Panda» ή το «Reverse Panda» του Φέντερερ διαθέτουν μεγαλύτερα υποκαντράν, προσφέροντας πιο τολμηρό look αλλά και καλύτερη ανάγνωση ενδείξεων.

Εικόνα

Υπάρχουν φυσικά ενημερώσεις και στο μηχανισμό του νέου Daytona, ο οποίος συνεχίζει να διαθέτει την τεχνολογία που έχει εισάγει η Rolex τα τελευταία έξι χρόνια. Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η ενσωμάτωση του στοιχείου εκείνου που η Rolex ονομάζει «Chronergy escapement», το οποίο -σύμφωνα με τη φίρμα- είναι αποτελεσματικότερο και χαρίζει στα ρολόγια της μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας χωρίς κούρδισμα.

Η μεγάλη, βέβαια, διαφορά εμφανίζεται στα πλατινένια μοντέλα του νέου Daytona: για πρώτη φορά σε ένα σπορ ρολόι Rolex, ο μηχανισμός είναι ορατός μέσα από μια διάφανη πλάτη με κρύσταλλο από ζαφείρι.

Εικόνα

Η έκδοση του νέου Rolex Cosmograph Daytona του Φέντερερ δεν θα παραδοθεί στα καταστήματα πριν από τον Οκτώβριο -και μέχρι τότε, πιθανότατα όλα τα κομμάτια να έχουν ήδη δεσμευτεί από επίλεκτους πελάτες της φίρμας. Αν ήσασταν ο Ρότζερ Φέντερερ, δεν θα χρειαζόταν να περιμένετε μέχρι τότε.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ