Harley-Davidson: Η νέα μοτοσικλέτα Highway King αναβιώνει το πνεύμα της δεκαετίας του 1960

H νέα Harley-Davidson Highway King, η πιο όμορφη μοτοσικλέτα για ταξίδια επιστρέφει στην κλασική της εμφάνιση και ετοιμάζεται να κατακτήσει ξανά τους αυτοκινητόδρομους.
Harley-Davidson: Η νέα μοτοσικλέτα Highway King αναβιώνει το πνεύμα της δεκαετίας του 1960

Πίσω στη δεκαετία του 1960, αλλά και στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η Harley-Davidson ήταν σχεδόν η μόνη επιλογή για μοτοσικλέτες ανοιχτού δρόμου με κινητήρα V-Twin στον κόσμο. Τότε, όποιος ήθελε μια τέτοια μηχανή πήγαινε συνήθως στην πολυτελή FLH Electra Glide, η οποία κινούνταν από έναν τεράστιο (για την εποχή) V-twin 74 κυβικών ιντσών (1.204 κ.εκ.) 60 ίππων, και διέθετε μια δερμάτινη μονοθέσια σέλα, καθώς και τις χαρακτηριστικές λευκές σκληρές «τσάντες» στο πλάι από fiberglass.

Διαβάστε ακόμη: Uber Conation Carriage: Βόλτες στο Λονδίνο με βασιλική άμαξα λανσάρει η Uber για να τιμήσει τη στέψη του Καρόλου Γ'

Μια τέτοια είχε κάνει δική του και ο «Βασιλιάς του Rock n Roll», Έλβις Πρίσλεϊ, δίνοντας στο συγκεκριμένο μοντέλο, θρυλική διάσταση. Πλέον, οι φανς της Harley-Davidson θα μπορούν να καβαλήσουν ξανά το iconic μοντέλο, σε μια νέα, σύγχρονη εκδοχή που εμπνέεται από το παρελθόν. Η νέα Harley-Davidson Highway King εντάσσεται στη συλλογή Icons Harley-Davidson, η οποία, αξιοποιεί τη νοσταλγία των δύο τροχών.

Η 2023 Electra Glide Highway King παραμένει πιστή στην παλιά συνταγή, χρησιμοποιώντας μια εμβληματική μηχανή από τις ένδοξες ημέρες της εταιρείας -στην προκειμένη περίπτωση, την Electra Glide του 1968- και εμπλουτίζοντάς την με σύγχρονες λεπτομέρεις που περιλαμβάνουν πράγματα όπως ένα σύγχρονο σύστημα κίνησης Milwaukee-Eight 114 και μια πλήρη σειρά ηλεκτρονικών βοηθημάτων για τον αναβάτη.

Είναι γεμάτη με νοσταλγικά στοιχεία, όπως ατσάλινες ζάντες με συρμάτινες ακτίνες, χοντρά λευκά ελαστικά, αφαιρούμενο παρμπρίζ, μονοθέσιο κάθισμα και προσεκτικά επιμελημένη διχρωμία. Επίσης, υπάρχει ένα κάλυμμα φίλτρου αέρα Ventilator και μια επιγραφή Electra Glide στο μπροστινό φτερό.

Εικόνα

«Στην εποχή της αυτή ήταν μια πραγματικά πολυτελής μοτοσικλέτα», δήλωσε ο Brad Richards, αντιπρόεδρος σχεδιασμού και δημιουργικός διευθυντής της Harley-Davidson. «Τα χρώματα που επιλέξαμε για το μοντέλο Highway King θυμίζουν τις αρχικές χρωματικές επιλογές που προσφέρονταν το 1968. Τότε τα αξεσουάρ σέλας από fiberglass προσφέρονταν μόνο σε λευκό χρώμα, οπότε κάναμε το ίδιο και το 2023. Το αποτέλεσμα είναι μια απόλυτα σύγχρονη μοτοσικλέτα που μοιάζει αδιαμαρτύρητα old school».

Εικόνα

Παράλληλα, η Harley επέμεινε στην παλιά τεχνολογία με τη Highway King κι έτσι δεν υπάρχει καμία ψηφιακή οθόνη στον ορίζοντα. Όσο για την τιμή της; Η εταιρεία αναφέρει ότι το νέο μοντέλο θα ξεκινά από τα 26.999 δολάρια. Ένα ποσό που δεν θα σταματήσει τους πραγματικούς φανς από το να τη κάνουν δική τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ