Belstaff Trialmaster: Το θρυλικό τζάκετ μοτοσικλέτας γιορτάζει 75 χρόνια με τρεις νέες limited edition εκδοχές του

Η Belstaff γιορτάζει τα 75 χρόνια του θρυλικού Trialmaster jacket με 3 νέα limited edition μοντέλα. Περιορισμένα σε 100 κομμάτια το καθένα, τα νέα σχέδια γιορτάζουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της φίρμας.
Belstaff Trialmaster: Το θρυλικό τζάκετ μοτοσικλέτας γιορτάζει 75 χρόνια με τρεις νέες limited edition εκδοχές του

Ήταν 1948 στα Highlands της Σκωτίας όταν το Six Days Trial, ένας εξαντλητικός αγώνας μοτοσικλετών (πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1909), επρόκειτο να πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά έπειτα από επτάχρονη διακοπή λόγω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Διαβάστε ακόμα: TAG Heuer - Γιορτάζει 60 χρόνια του εμβληματικού ρολογιού Carrera σε μια ταινία με τον Ράιαν Γκόσλινγκ

Καθώς καβαλούσαν τις μοτοσικλέτες τους, οι συμμετέχοντες φαίνονταν να φορούν ένα κοντό βαμβακερό μπουφάν με ζώνη, το οποίο είχε αδιαβροχοποιηθεί με μια γερή στρώση κεριού. Το πρωτότυπο τζάκετ ονομαζόταν Belstaff Trialmaster, είχε παρουσιαστεί εκείνη τη χρονιά και ήταν ειδικά κατασκευασμένο για να αντέχει στις κακουχίες των αγώνων μοτοσικλετών εκτός δρόμου.

Σήμερα, 75 χρόνια αργότερα, το Trialmaster συνεχίζει να γράφει ιστορία, όπως και ο αγώνας Six Days Trial στη Σκωτία, ο οποίος θεωρείται πλέον το παλαιότερο ράλι μοτοσικλετών στον κόσμο.

Για να τιμήσει την περίσταση, η Belstaff κυκλοφορεί τρεις νέες limited edition εκδοχές της πιο διάσημης δημιουργίας της, οι οποίες θα περιοριστούν σε 100 κομμάτια η καθεμία και είναι ήδη διαθέσιμες στον ιστότοπο της Belstaff.

Τα νέα σχέδια, που ονομάζονται Trialmaster Tribute, Trialmaster 75 Edition και Trialmaster Concept, αντικατοπτρίζουν αντίστοιχα το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αγωνιστικού μπουφάν. Και τα τρία εκφράζουν το χρονοδιάγραμμα του Trialmaster με διαφορετικούς τρόπους και το καθένα θα συνοδεύεται από ένα επετειακό σήμα περιορισμένης έκδοσης.

Για τη διαδικασία σχεδιασμού, η ομάδα του Belstaff συμβουλεύτηκε τα αρχεία της εταιρείας, τα οποία περιλαμβάνουν 500 μπουφάν, αξεσουάρ και άλλα αντικείμενα. Η ανασκόπηση αυτών των αρχείων -τα οποία περιέχουν Trialmasters που χρονολογούνται από τις δεκαετίες του 1950, του '60, του '70 και μέχρι την τρέχουσα δεκαετία - αποκάλυψε επίσης πόσο λίγο έχει αλλάξει ένα ένδυμα που παρουσιάστηκε τέσσερα χρόνια πριν από τη στέψη της Ελισάβετ Β' ως βασίλισσας της Αγγλίας.

Σε όλη τη μακροχρόνια ιστορία του, το Trialmaster έχει να επιδείξει συνέπεια σε πρακτικά χαρακτηριστικά, όπως κούμπωμα στο λαιμό, ενισχυμένους ώμους και αγκώνες, ρυθμιζόμενη ζώνη στη μέση και τέσσερις τσέπες-εκ των οποίων η επάνω αριστερή είναι ραμμένη λοξά, για να επιτρέπεται στους αναβάτες να έχουν πρόσβαση σε τυχόν χάρτες και έγγραφα.

«Υπήρξαν κάποιες τροποποιήσεις στο ύφασμα, την εφαρμογή και τη λειτουργία για να το φέρει σε συμφωνία με το σήμερα, αλλά εξακολουθεί να είναι πιστό στον πρόγονό του», λέει ο δημιουργικός διευθυντής της Belstaff Σον Μουρ για την εξέλιξη του στυλ.

Το Trialmaster Tribute, που αποτελεί νεύμα στους Trialmasters της δεκαετίας του 1950, έχει μικρότερο μήκος, πιο boxer εφαρμογή και μια γωνιακή τσέπη για χάρτες που είναι μεγαλύτερη από τα σύγχρονα μοντέλα. Είναι κατασκευασμένο από βαμβάκι επικαλυμμένο με ρητίνη, ένα υλικό που επιλέχθηκε για την ομοιότητά του με το βαριά πατιναρισμένο κερωμένο βαμβάκι. Ομοίως, η καρό φόδρα του έχει υποστεί επεξεργασία για να δημιουργήσει ένα vintage αποτέλεσμα. Το τζάκετ διαθέτει επίσης κουμπωτή επένδυση melton wool με δέσιμο ψαροκόκαλου.

Εικόνα

Η Trialmaster 75 Edition, εν τω μεταξύ, χρησιμοποιεί τη χαρακτηριστική μπλε επένδυση της φίρμας και την επεκτείνει συμπεριλαμβάνοντας μια παρόμοια καπιτονέ επιπλέον επένδυση.Το μαύρο κερωμένο βαμβακερό τζακετ διαθέτει επίσης μπλε κοτλέ τελειώματα στον εσωτερικό γιακά, στις μανσέτες και στην πρόσοψη, και την αναγνωρίσιμη επωνυμία της φίρμας στην ίδια απόχρωση.

Εικόνα

Τέλος, το Trialmaster Concept διαθέτει ένα ημιδιαφανές εξωτερικό κέλυφος κατασκευασμένο από υδατοαπωθητικό ταφτά που παραμένει λειτουργικό ενώ αφήνει να διακρίνεται η εσωτερική του επένδυσης. Πιστό στις ρίζες του, διαθέτει επίσης μια υπερμεγέθη τσέπη για χάρτες όπως τα παλιά Trialmasters.

Εικόνα

Αν, τώρα, το Trialmaster Concept αντιπροσωπεύει με ακρίβεια τη μελλοντική σχεδιαστική τροχιά του τζάκετ, μάλλον θα χρειαστεί να το τσεκάρουμε ξανά το 2098, όταν η Belstaff αναμφίβολα θα γιορτάσει τα 150 χρόνια του θρυλικού της ενδύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ