Τσαρλς Λεκλέρκ: Του έκλεψαν ρολόι Richard Mille αξίας 2 εκατ. δολαρίων - Τους καταδίωξε με μια custom Ferrari Pista

Σαν σύγχρονος Batman, ο οδηγός της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, Τσαρλς Λεκλέρκ, κυνήγησε κλέφτες με την προσαρμοσμένη του Ferrari για να πάρει πίσω το πολυτελές ρολόι του Richard Mille, αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων.
Τσαρλς Λεκλέρκ: Του έκλεψαν ρολόι Richard Mille αξίας 2 εκατ. δολαρίων - Τους καταδίωξε με μια custom Ferrari Pista

Πέρυσι ο σούπερ σταρ της Formula 1, Τσαρλς Λεκρέρκ, έπεσε θύμα ληστείας στην Ιταλία, όταν κάποιοι επιτήδειοι κλέφτες, παριστάνοντας τους θαυμαστές του, κατάφεραν να του αφαιρέσουν από τον καρπό του ένα πανάκριβο ρολόι Richard Mille RM 67-02. Ένα χρόνο αργότερα, οι αρχές που διερευνούσαν την υπόθεση, κατάφεραν τελικά να συλλάβουν τέσσερα άτομα που πιστεύεται ότι είναι οι δράστες της ληστείας.

Διαβάστε ακόμα: Βρετανός καλλιτέχνης προσφέρει αμοιβή 1 εκατ. λίρες για το κλεμμένο laptop του που είναι γεμάτο με έργα τέχνης

Η ιταλική αστυνομία εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα για τη ληστεία στο Viareggio, μια παραθαλάσσια πόλη της Τοσκάνης. Το ενδιαφέρον, ωστόσο είναι ότι σε ένα βίντεο από εκείνο το βράδυ, που δόθηκε επίσης στη δημοσιότητα μετά τις συλλήψεις. φαίνεται ο Λεκλέρκ σαν άλλος Batman, να κυνηγά τους κλέφτες με την προσαρμοσμένη του Ferrari 488 Pista. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το βίντεο βοήθησε τις αρχές να εντοπίσουν τους εγκληματίες που συμμετείχαν στη ληστεία.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, ο οδηγός της ομάδας της Ferrari στην F1 περπατούσε γύρω από το Viareggio με τους φίλους και τον προπονητή του τη νύχτα της ληστείας όταν τον πλησίασαν ένας ή περισσότεροι οπαδοί του ζητώντας να βγάλουν φωτογραφίες.

Εικόνα

Kατά τη διάρκεια αυτής της αλληλεπίδρασης, ένας από τους δράστες κατάφερε να αποσπάσει από τον καρπό του Λεκλέρκ το μοναδικό Richard Mille και να τραπεί σε φυγή. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν μετά τις συλλήψεις, δύο από τους κλέφτες διέφυγαν με ένα σκούτερ και αργότερα παρέδωσαν το ρολόι σε δύο άτομα με ένα γκρι SUV. Μάλιστα, στο πρώτο μέρος των πλάνων του βίντεο, το SUV φαίνεται να ακολουθεί στενά τη Ferrari του Λεκλερκ.

Στο δεύτερο μέρος του βίντεο φαίνονται οι κλέφτες των σκούτερ να πλησιάζουν τον οδηγό του SUV, χρονική στιγμή κατά την οποία πιστεύεται ότι μπορεί να είχε γίνει η ανταλλαγή του ρολογιού. Ενώ ο Λεκλέρκ επέλεξε να μην αντιμετωπίσει τους ληστές, αποφεύγοντας ενδεχόμενη συμπλοκή, φέρεται τελικά ότι κατάφερε να πάρει τον αριθμό της πινακίδας του SUV, κάτι που αποδείχθηκε καθοριστικό για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των εγκληματιών.

Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, κατά τη διάρκεια έρευνας στα σπίτια ενός εκ των υπόπτων, βρέθηκαν 25.000 δολάρια και δύο πολύτιμα ρολόγια, ωστόσο οι αρχές δεν αποκάλυψαν εάν κάποιο από τα δύο ρολόγια ανήκε στον Λεκλέρκ. Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι πολύ απίθανο το ρολόι Richard Mille του οδηγού της F1 να βρίσκεται ακόμα στην κατοχή εκείνων που διέπραξαν τη ληστεία. Πληροφορίες μάλιστα που είχαν φτάσει πέρυσι στις ιταλικές αρχές, ανέφεραν ότι το κατά παραγγελία ρολόι είχε εντοπιστεί στην Ισπανία όπου πουλήθηκε σε τιμή κατά πολύ χαμηλότερη της πραγματικής του αξίας.

Εικόνα

Η σχέση του Τσαρλς Λεκρέρκ με την ωρολογοποιία Richard Mille μετράει πολλά χρόνια. Για την ακρίβεια, η μάρκα πολυτελών ρολογιών υποστηρίζει τον Μονεγάσκο οδηγό αγώνων για περισσότερο από μια δεκαετία.

Μιλώντας για τον Λεκλέρκ κατά το λανσάρισμα του ρολογιού RM 67-02, ο ίδιος ο Richard Mille είχε δηλώσει: «Από τις πρώτες μέρες του στα καρτ, παρακολουθώ στενά την πρόοδο του Τσαρλς. Έχοντας ξεχωρίσει για τους χρόνους του και τα γρήγορα προκριματικά του, ο οδηγός τράβηξε την προσοχή και τον ενθουσιασμό μου, πείθοντας αμέσως τη μάρκα να υποστηρίξει το εκκολαπτόμενο ταλέντο του».

Το ρολόι Richard Mille RM 67-02 που κλάπηκε από τον Leclerc είναι ένα μοναδικό στο είδος του πρωτότυπο που φέρει την υπογραφή του στη θήκη και έχει τα χρώματα της σημαίας του ζωγραφισμένο στο χέρι. Ενώ οι αρχικές αναφορές υποστήριζαν ότι το ρολόι έχει αξία 320.000 δολάρια, το κατά παραγγελία Richard Mille πιστεύεται ότι θα μπορούσε πραγματικά να αξίζει 2 εκατ. δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ