Άι Γουεϊγουέι: Χρησιμοποίησε 650.000 τουβλάκια LEGO για τη δική του εκδοχή του διασημότερου πίνακα του Μονέ

Ο διάσημος Κινέζος εικαστικός Άι Γουεϊγουέι χρησιμοποίησε 650.000 τουβλάκια στο μεγαλύτερο έργο τέχνης που έχει δημιουργήσει ποτέ με.LEGO. Το «Water Lillies #1» είναι μια ωδή στον πιο διάσημο πίνακα του Μονέ, έχει μήκος 15 μέτρα και εκτίθεται στο Μουσείο Design του Λονδίνου.
Άι Γουεϊγουέι: Χρησιμοποίησε 650.000 τουβλάκια LEGO για τη δική του εκδοχή του διασημότερου πίνακα του Μονέ

Για τη διάσημη σειρά έργων τέχνης με τον τίτλο «Water Lilies», ο Γάλλος ζωγράφος Κλοντ Μονέ είχε χρησιμοποιήσει ως πηγή έμπνευσης τον δικό του κήπο στο Ζιβερνί. Τώρα, ο Κινέζος καλλιτέχνης και ακτιβιστής Άι Γουεϊγουέι έρχεται να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή του ιμπρεσιονιστικού αριστουργήματος του Μονέ, χρησιμοποιώντας ως μέσο δημιουργίας όχι μπογιές και πινέλα, αλλά τουβλάκια LEGO.

Διαβάστε ακόμα: LEGO - Το νέο σετ 1.810 τεμαχίων είναι ένα έργο τέχνης - Ο πίνακας «The Great Wave» του Κατσουσίκα Χοκουσάι

Με τίτλο «Water Lillies #1», το έργο θα είναι μέρος της νέας έκθεσης του Κινέζου εικαστικού που εγκαινιάζεται στις 7 Απριλίου στο Μουσείο Design του Λονδίνου, το μεγαλύτερο μουσείο στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και οκτώ χρόνια και το μοναδικό που επικεντρώνεται στο σχέδιο και την αρχιτεκτονική.

Η έκθεση, με τίτλο «Ai Weiwei: Making Sense», θα περιλαμβάνει τον εν λόγω «πίνακα» ο οποίος αποτελείται από 650.000 τουβλάκια LEGO σε 22 διαφορετικά χρώματα. Το «Water Lillies #1» είναι το μεγαλύτερο έργο τέχνης με LEGO που έχει δημιουργήσει ο Γουεϊγουέι μέχρι σήμερα, εκτείνεται σε μήκος 15 μέτρων και καταλαμβάνει ολόκληρο τον τοίχο της γκαλερί.

Εικόνα

«Αυτά τα κομμάτια που μοιάζουν με pixel υποδηλώνουν σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες που είναι κεντρικές στη σύγχρονη ζωή και σε σχέση με το πώς η τέχνη διαδίδεται συχνά στον σύγχρονο κόσμο», ανέφερε το μουσείο σε Δελτίο Τύπου.

Κατά την αναπαραγωγή της εικόνας, ο Γουεϊγουέι πρόσθεσε επίσης μια «σκοτεινή πύλη» στη δεξιά πλευρά της έκδοσής του, η οποία αντιπροσωπεύει την εποχή που ζούσαν ο ίδιος και ο πατέρας του σε αναγκαστική εξορία κατά τη δεκαετία του '60.

Στο μουσείο θα εκτεθεί την ίδια περίοδο μια άλλη σημαντική εγκατάσταση, γνωστή ως Untitled (LEGO Incident. Να σημειωθεί ότι όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν δωρίστηκαν στον Γουεϊγουέι από το κοινό, αφότου ο καλλιτέχνης έγινε πρωτοσέλιδο το 2014 όταν η LEGO αρνήθηκε προσωρινά μια μαζική παραγγελία καθώς δεν ήθελε να χρησιμοποιηθούν τα προϊόντα της για πολιτικούς σκοπούς.

Εικόνα

Το αποτέλεσμα θα κάνει το ντεμπούτο του τον επόμενο μήνα, όταν θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ως ένα πλήρως διαμορφωμένο έργο τέχνης. Άλλα highlights θα περιλαμβάνουν φαινομενικά συνηθισμένα αντικείμενα που έχουν αντικρουόμενα μηνύματα, όπως μια λάρνακα της δυναστείας των Χαν με το λογότυπο της Coca-Cola, ένα καπέλο από χυτό γυαλί και ένα iPhone που έχει κοπεί στα δύο από ένα τσεκούρι κατασκευασμένο από νεφρίτη.