LEGO: Το νέο σετ 1.810 τεμαχίων είναι ένα έργο τέχνης - Ο πίνακας «The Great Wave» του Κατσουσίκα Χοκουσάι

Η νεότερη κατασκευή της LEGO αντλεί έμπνευση από την τέχνη. Είναι ένα μοντέλο 1.810 τεμαχίων που αναπαριστά το «The Great Wave», τον διάσημο πίνακα του Ιάπωνα καλλιτέχνη Κατσουσίκα Χοκουσάι. 
LEGO: Το νέο σετ 1.810 τεμαχίων είναι ένα έργο τέχνης - Ο πίνακας «The Great Wave» του Κατσουσίκα Χοκουσάι

Η LEGO έχει μεταμορφώσει με συνέπεια μερικά από τα πιο διάσημα κτίρια και μνημεία σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που παρουσίασε το ψηλότερο σετ που έχει κατασκευάσει ποτέ: τον Πύργο του Άιφελ. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να μετατρέψει ακόμη και παγκοσμίου φήμης έργα τέχνης σε ένα σωρό από πολύχρωμα τουβλάκια.

Διαβάστε ακόμα: LEGO Star Wars - Αποθεώνει τη σειρά «The Mandalorian» του Disney+ με το διαστημόπλοιο Razor Crest των 6.187 κομματιών

Το πιο πρόσφατο «κατόρθωμά» της είναι ένα σετ 1.810 κομματιών που αναπαριστά πιστά το «The Great Wave», τον διάσημο πίνακα του Κατσουσίκα Χοκουσάι.

Το αυθεντικό αριστούργημα δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τον Ιάπωνα καλλιτέχνη σε ένα ξύλινο μπλοκ, και έγινε τελικά ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα τέχνης μέχρι σήμερα.

Εικόνα

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η δανέζικη εταιρεία παιχνιδιών δεν θυσιάζει την ακεραιότητα του αυθεντικού κομματιού, παραμένοντας πιστή στη σκίαση και τη σχολαστική λεπτομέρεια της αυθεντικής εικόνας.

Εικόνα

Επιπλέον, ο πολυδιάστατος σχεδιασμός του μοντέλου έχει προβλέψει πολλά στρώματα κατασκευής, ώστε να τονιστούν τα διαφορετικά σχήματα και βάθη που βρίσκονται στο πρωτότυπο.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο πίνακας του Χοκουσάι δεν είναι η πρώτη απόπειρα της LEGO να αποτυπώσει την τέχνη. Νωρίτερα φέτος, η μάρκα αποκάλυψε ένα παρόμοιο μοντέλο της «Έναστρης Νύχτας» του Βαν Γκογκ, εμπνευσμένο από τον αυθεντικό πίνακα.

Εικόνα

Μάλιστα, αυτή δεν είναι καν η πρώτη φορά που βλέπουμε τη LEGO να «αντιγράφει» το «The Great Wave», καθώς μια κατασκευή 50.000 τεμαχίων παρουσιάστηκε σε μουσείο στην Οσάκα πριν από μερικά χρόνια. Και παρόλο που αυτή η επερχόμενη κυκλοφορία μπορεί να μην διαθέτει αυτή τη μεγαλειώδη κλίμακα, εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο σπίτι κάθε λάτρη της τέχνης.

Εικόνα

Το σετ «The Great Wave» του Κατσουσίκα Χοκουσάι στην… προσιτή εκδοχή του, είναι διαθέσιμο στο ηλεκτρονικό κατάστημα της LEGO στην τιμή των 110 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ