Κόμπι Μπράιαντ: 29 εκατ. δολάρια αποζημίωση στη σύζυγό του Βανέσα για τη διαρροή φωτό από το δυστύχημα

Με διακανονισμό 28,85 εκατ. δολαρίων έληξε η δικαστική διαμάχη της συζύγου του Κόμπι Μπράιαντ, Βανέσα, με τις αρχές του Λος Άντζελες, που είχε αφορμή την κοινοποίηση φωτογραφιών του τραγικού δυστυχήματος από υπαλλήλους της κομητείας.
Κόμπι Μπράιαντ: 29 εκατ. δολάρια αποζημίωση στη σύζυγό του Βανέσα για τη διαρροή φωτό από το δυστύχημα

Στα 28,85 εκατ. δολάρια διευθετήθηκε επίσημα η απαίτηση αποζημίωσης της συζύγου του αδικοχαμένου Κόμπι Μπράιαντ, Βανέσα, και της οικογένειάς της, από την κομητεία του Λος Άντζελες. Η χήρα του θρύλου του NBA είχε καταθέσει μήνυση κατά των αρχών της πόλης, καθώς υπάλληλοι της κομητείας κοινοποίησαν φωτογραφίες από τη συντριβή του ελικοπτέρου το 2020, η οποία προκάλεσε το θάνατο του συζύγου της και της μεγαλύτερης από τις κόρες τους, Τζιάνα.

Διαβάστε ακόμα: Ο Κόμπι Μπράιαντ δεύτερος στη λίστα με τους πλουσιότερους μετά θάνατον celebrities

Σε δήλωσή του, ο Λουίς Λι, δικηγόρος της οικογένειας Μπράιαντ ανέφερε: «Η απόφαση σηματοδοτεί την επιτυχή κορύφωση της θαρραλέας μάχης της κυρίας Μπράιαντ ώστε να λογοδοτήσουν εκείνοι που επέδειξαν αυτήν την τραγική συμπεριφορά. Πολέμησε για τον σύζυγό της, την κόρη της αλλά και όλους εκείνους των οποίων η νεκρή οικογένεια αντιμετωπίστηκε με παρόμοια ασέβεια. Ελπίζουμε ότι η νίκη της στη δίκη και αυτή η διευθέτηση θα θέσει τέλος σε αυτή την πρακτική».

Να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο, το ομοσπονδιακό δικαστήριο είχε επιδικάσει στη Βανέσα και την κόρη της 15 εκατ. δολάρια. Επίσης, στον Κρις Τσέστερ, ο οποίος έχασε τη σύζυγο και την κόρη του στο ίδιο δυστύχημα, και στις οικογένειες των υπόλοιπων θυμάτων, επιδικάστηκε επίσης αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων.

Όπως κατέθεσε στην αγωγή της η Βανέσα Μπράιαντ, είχε προειδοποιήσει ρητά τον σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες να «ασφαλίσει την περιοχή» ώστε να βεβαιωθεί ότι κανείς δεν θα τραβήξει φωτογραφίες του συζύγου και της κόρης της. Η ίδια είχε δηλώσει; «Ζω με τον φόβο μήπως οι κόρες μου δουν αυτό το υλικό ξαφνικά στα social media».

Η Βανέσα στράφηκε νομικά κατά της κομητείς του Λος Άντζελες αφότου πληροφορήθηκε από δημοσίευμα των Los Angeles Times ότι ένας εκ των βοηθών του σερίφη επιδείκνυε τις φωτογραφίες σε ένα μπαρ.

Τα έσοδα της αποζημίωσης αναμένεται να διατεθούν στο ίδρυμα Mamba & Mambacita Sports Foundation.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ