Η Wilson αλλάζει μια για πάντα το μπάσκετ με μια μπάλα χωρίς αέρα από 3D εκτυπωτή

Μια μπάλα μπάσκετ χωρίς αέρα, κατασκευασμένη μέσω 3D printing, παρουσίασε η Wilson στον ετήσιο διαγωνισμό AT&T Slam Dunk Contest του NBA. Το καινοτόμο πρωτότυπο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον φόργουορντ των Rockets, KJ Martin.
Η Wilson αλλάζει μια για πάντα το μπάσκετ με μια μπάλα χωρίς αέρα από 3D εκτυπωτή

Μπορεί ο Mac McClung των Philadelphia 76s να εντυπωσίασε με τα καρφώματά του στον ετήσιο διαγωνισμό AT&T Slam Dunk Contest του NBA, το περασμένο Σαββατοκύριακο 18-19 Φεβρουαρίου στο Salt Lake City, ο αληθινός πρωταγωνιστής ωστόσο ήταν άλλος: μια πρωτοποριακή μπάλα μπάσκετ της Wilson, η οποία κατασκευάστηκε με 3D printing.

Διαβάστε ακόμα: Stranger Things και SPALDING συνεργάζονται σε μια συλλογή με limited edition μπάλες μπάσκετ εμπνευσμένες από τη σειρά

Το εντυπωσιακά καινοτόμο πρωτότυπο της Wilson χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον συμμετέχοντα στο διαγωνισμό KJ Martin. Παρόλο που δεν κατάφερε να περάσει τον πρώτο γύρο, ο φόργουορντ των Rockets ανέδειξε τις λειτουργικές δυνατότητες που έχει να προσφέρει μια μπάλα σαν αυτή, με κύριο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ φούσκωμα.

Το σχεδιασμό της νέας μπάλας υλοποίησαν οι ίδιοι άνθρωποι της Wilson που υπογράφουν τις παραδοσιακές μπάλες του πρωταθλήματος. Η καινοτομία της οφείλεται σε μια επιφάνεια σαν σφουγγάρι, με μικρές εξαγωνικές οπές, μέσω των οποίων προάγεται η ροή του αέρα που διαπερνά το εσωτερικό της, διατηρώντας παράλληλα την ξεχωριστή κατασκευή με οκτώ πάνελ.

Για την κατασκευή της μπάλας που αλλάζει το παιχνίδι, η Wilson Labs συνεργάστηκε με την General Lattice, μια εταιρεία υπολογιστικής μηχανικής, η οποία έδωσε στην καινοτόμα ιδέα ακριβή δεδομένα.

Όσον αφορά στην επίσημη χρήση της μπάλας εντός γηπέδων, η Wilson εξομολογείται ότι χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά, ωστόσο το πρωτότυπο δείχνει με τον καλύτερο τρόπο «τις δυνατότητες υλοποίησης μελλοντικών προϊόντων και για άλλα αθλήματα, την εφαρμογή της επαναστατικής βιωσιμότητας και σ’ αυτόν τον τομές αλλά και πολλά άλλα».

Ανεξάρτητα, πάντως, από το αν ή πότε η νέα μπάλα θα χρησιμοποιηθεί στα επίσημα παιχνίδια, ένα είναι σίγουρο: οι πιτσιρικάδες που θα την πιάσουν στα χέρια τους δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν αν έσκασε ή απλά χρειάζεται φούσκωμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καινοτόμα μπάλα μπάσκετ μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Wilson.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ