Τάιγκερ Γουντς: Επιστροφή στην ελίτ των δισεκατομμυριούχων αθλητών μαζί με ΛεΜπρον Τζέιμς και Μάικλ Τζόρνταν

Ο θρύλος του γκολφ, Τάιγκερ Γουντς, επέστρεψε επίσημα στην ενεργό δράση. Η επιστροφή του τον καθιστά πλέον μέλος της ελίτ των δισεκατομμυριούχων αθλητών μαζί με τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Μάικλ Τζόρνταν.
Τάιγκερ Γουντς: Επιστροφή στην ελίτ των δισεκατομμυριούχων αθλητών μαζί με ΛεΜπρον Τζέιμς και Μάικλ Τζόρνταν

Ο Τάιγκερ Γουντς επέστρεψε θριαμβευτικά στο τουρνουά Genesis Invitational -6-19 Φεβρουαρίου 2023 στο Λος Άντζελες- έπειτα από ένα διάλειμμα επτά μηνών από τις διοργανώσεις γκολφ, και παρόλα τα σκαμπανεβάσματα της καριέρας του, δεν φαίνεται να έχει χάσει την αίγλη του ζωντανού θρύλου του αθλητισμού.

Διαβάστε ακόμα: Μάικλ Τζόρνταν - Νέο ρεκόρ με δωρεά 10 εκατ. δολαρίων στο ίδρυμα Make-A-Wish America για τα 60ά γενέθλιά του

Φωτογραφίες από το εμβληματικό Riviera Country Club δείχνουν τον Γουντς να ακολουθείται, όπου πηγαίνει, από ένα σμήνος κάμερες κινητών τηλεφώνων, ενώ η απόδοση του επαγγελματία παίκτη του γκολφ μέχρι στιγμής δεν έχει αφήσει κανέναν οπαδό του αθλήματος ανικανοποίητο. Πέρα όμως από τις επιδόσεις του στα γήπεδα του γκολφ, αυτό που φαίνεται να κάνει τον Γουντς «άπιαστο» είναι η τρέχουσα καθαρή αξία του.

Το 2020, ο ιστότοπος Celebrity Net Worth ανέφερε ότι ο Woods είχε καθαρή αξία 800 εκατ. δολαρίων. Όμως τα τελευταία ταραχώδη χρόνια (συμπεριλαμβανομένου ενός σοβαρού τροχαίου το 2021 που έβαλε τον Γουντς στο νοσοκομείο για τρεις εβδομάδες και χρειάστηκε πολλούς μήνες ανάπαυσης και αποκατάστασης), αυτός ο αριθμός έχει αυξηθεί, τοποθετώντας τον Γουντς στην ελίτ των δισεκατομμυριούχων αθλητών.

Από τον Ιούνιο του 2022, το Forbes έχει υπολογίσει την καθαρή περιουσία του Γουντς σε τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια, σημειώνοντας μάλιστα ότι το συνολικό εισόδημά του ύψους 1,7 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια της καριέρας του ήταν «μεγαλύτερο από οποιονδήποτε άλλον αθλητή έχει παρακολουθήσει το Forbes». Μόνο τρεις επαγγελματίες αθλητές έχουν φτάσει ποτέ το δισεκατομμύριο: ο Γουντς, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Μάικλ Τζόρνταν.

Σύμφωνα πάντα με το Forbes, η περιουσία του Woods δεν οφειλόταν στα κέρδη του ως παίκτης του γκολφ, τα οποία αντιστοιχούσαν σε λιγότερο από το 10% τόσο των κερδών από τη σταδιοδρομία του όσο και της καθαρής του θέσης. Αντίθετα, ο Γουντς έχτισε την περιουσία του μέσω πολυάριθμων προσοδοφόρων συμφωνιών με επωνυμίες όπως η Rolex, η Nike και η Monster Energy, κάνοντας έξυπνες επιχειρηματικές κινήσεις και αξιοποιώντας τη διασημότητά του.

Σήμερα, το «Tiger Effect» -το φαινόμενο της δραστικής αύξησης της τηλεθέασης του γκολφ και του κοινού ενδιαφέροντος για το άθλημα όταν παίζει ο Γουντς- φαίνεται να εξακολουθεί να υφίσταται. Το ESPN αναφέρει ότι το πλήθος που παρακολουθούσε το τουρνουά Genesis Invitational «τον επευφημούσε ασταμάτητα από την πρώτη βολή» ενώ ο Γουντς εξομολογήθηκε ότι τα επίπεδα αδρεναλίνης του ήταν τόσο υψηλά που έπρεπε να χαλιναγωγήσει ανάλογα το παιχνίδι του.

«Δεν υπάρχει τίποτα σαν να έρθει η ώρα του παιχνιδιού, μόνο η αίσθηση της έντασης και η προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πράγματα», μοιράστηκε ο παίκτης. «Αν και κάνει κρύο εδώ έξω, [η μπάλα] πήγαινε ακόμα πιο μακριά από ό,τι περιμέναμε. Έπρεπε να τα ξαναϋπολογίσω όλα».