Forbes Travel Guide Star Awards: Αυτά είναι τα καλύτερα πεντάστερα ξενοδοχεία στον κόσμο - Και η Αθήνα στη λίστα

Η λίστα με τα κορυφαία ξενοδοχεία του κόσμου συντάσσεται εδώ και 65 από τους επιθεωρητές του Forbes Travel Guide. Στα φετινά Star Awards, το Λονδίνο έχασε από το κινεζικό Μακάο τον τίτλο της πόλης με τα περισσότερα πεντάστερα ξενοδοχεία στον κόσμο .
 Forbes Travel Guide Star Awards: Αυτά είναι τα καλύτερα πεντάστερα ξενοδοχεία στον κόσμο - Και η Αθήνα στη λίστα

Τα αποτελέσματα στα 65α ετήσια βραβεία Star Awards του Forbes Travel Guide επιφύλασσαν μια τεράστια έκπληξη. Έχοντας περάσει τέσσερα συνεχόμενα χρόνια στο θρόνο της παγκόσμιας πρωτεύουσας με τα καλύτερα πεντάστερα ξενοδοχεία στον κόσμο, το Λονδίνο είδε τον τίτλο του να χάνεται από την κινεζική Μέκα του τζόγου: το Μακάο.

Διαβάστε ακόμα: Eastern Aviation City: Η Ταϊλάνδη χτίζει μια επική νέα «αεροπορική πόλη» 9 δισ. δολαρίων για τουρίστες

Το αν το Μακάο θα καταφέρει να διαφυλάξει το στέμμα του τόσο καλά όσο η πρωτεύουσα της Βρετανίας θα αποκαλυφθεί με την πάροδο του χρόνου. Προς το παρόν, το Λας Βέγκας της Ασίας έχει να επιδείξει 22 ξενοδοχεία πέντε αστέρων, μεταξύ των οποίων βαρύγδουπα ονόματα όπως το Grand Lisboa Palace Macau, το The Karl Lagerfeld και το The Londoner Hotel (το Λονδίνο έχασε τη θέση με 21 ξενοδοχεία πέντε αστέρων).

Εικόνα
The Londoner Hotel, Μακάο

Πέρα από τη μονομαχία για την πρώτη θέση, στη φετινή παγκόσμια λίστα των πέντε αστέρων σημειώθηκαν πολλές νέες είσοδοι με ξενοδοχεία όπως το Trump International Hotel & Tower Chicago, το θέρετρο Montage Healdsburg στην Καλιφόρνια και το Boca Raton Beach Club της Φλόριντα.

Εικόνα
Το Trump International Hotel & Tower στο Σικάγο

Επίσης, εννέα προορισμοί μεταξύ των οποίων και η Αθήνα με το Four Seasons Astir Palace Hotel, υποδέχτηκαν το πρώτο τους πεντάστερο ξενοδοχείο. Οι υπόλοιπες είναι η Αλικαρνασσός, το Κάπρι, το Κουβέιτ, η Λίμνη Κόμο, η Μαγιόρκα, η Οσάκα, το Ριάντ και η Σενζέν. Επίσης, τα ξενοδοχεία Soneva Jani και The Ritz-Carlton από τις Μαλδίβες ήταν μεταξύ των νέων προσθηκών στην κατάταξη.

Εικόνα
Το The Ritz-Carlton στις Μαλδίβες

Η λίστα με τα κορυφαία ξενοδοχεία του κόσμου συντάσσεται εδώ και σχεδόν μισό αιώνα από τους επιθεωρητές του Ταξιδιωτικού Οδηγού του Forbes. Οι ειδικοί κάνουν check in ινκόγκνιτο σε ξενοδοχεία, δειπνούν στα εστιατόρια και απολαμβάνουν υπηρεσίες σπα ως απλοί επισκέπτες, γεγονός που καθιστά την απόφασή τους αξιόπιστη.

Εικόνα
Το The Karl Lagerfeld στο Μακάο

Η 65η ετήσια λίστα περιλαμβάνει 360 ξενοδοχεία πέντε αστέρων, εκ των οποίων τα 48 είναι ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις. Μάλιστα, για πρώτη φορά στα 65 χρόνια ιστορίας του, ο Ταξιδιωτικός Οδηγός του Forbes συμπεριέλαβε στις αξιολογήσεις του και κρουαζιέρες, ξεκινώντας την εναρκτήρια βαθμολογία του με πέντε πλοία. Η ετυμηγορία έβαλε κρουαζιερόπλοια όπως τα Celebrity Apex, Celebrity Flora και Celebrity Millennium στον χάρτη με τα πολυπόθητα βραβεία τεσσάρων αστέρων.

Εικόνα
Η Edge Villa στα κρουαζιερόπλοια της Celebrity Cruises

«Τα ταξίδια βρίσκονται σε απίστευτη θέση για συνεχή ανάπτυξη, καθώς οι άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στις αυθεντικές, προσωπικές εμπειρίες», δήλωσε η Αμάντα Φρέιζιερ, πρόεδρος των βαθμολογιών για τον Ταξιδιωτικό Οδηγό Forbes.

Εικόνα
To Grand Lisboa Palace στο Μακάο

«Τα ξενοδοχεία, οι κρουαζιέρες, τα εστιατόρια και τα σπα στη λίστα μας με τα αστέρια του 2023 επιδεικνύουν μια εντυπωσιακή δέσμευση στη δημιουργία αξιομνημόνευτων εγκαταστάσεων και υπηρεσιών που καλλιεργούν τη σύνδεση, τη χαρά και την αίσθηση του τόπου καθώς βιώνουμε τον κόσμο στο έπακρο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Για να δείτε όλη τη λίστα των νικητών των Star Awards 2003 μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του Forbes Travel Guide.