Praga ZS 800: 28 μοτοσικλέτες των 86.000 ευρώ βάζει στην παραγωγή η τσεχική εταιρεία των supercars

H τσεχική εταιρεία παραγωγής supercars, Praga, μόλις παρουσίασε μια limited edition μοτοσικλέτα, κορυφαίας σχεδίασης και κατασκευής. Με έντονο vintage χαρακτήρα, η Praga ZS 800 θα κυκλοφορήσει σε 28 μόνο μονάδες παγκοσμίως με τιμή 86.000 ευρώ.
Praga ZS 800: 28 μοτοσικλέτες των 86.000 ευρώ βάζει στην παραγωγή η τσεχική εταιρεία των supercars

Η εμβληματική τσεχοσλοβακική εταιρεία Praga ιδρύθηκε το 1907, και ξεκίνησε προπολεμικά να κατασκευάζει αυτοκίνητα. Το 1929, η εταιρεία εξαγόρασε την τσεχική μάρκα μοτοσικλετών Českomoravská Kolben-Daněk (γνωστή απλώς ως "ČKD") και άρχισε να παράγει τις μοτοσικλέτες της υπό τη σημαία της Praga BD.

Διαβάστε ακόμα: UMC-063 XP Zero Experimental - Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Untitled Motorcycles βγαίνει πλέον στην παραγωγή

Κι ενώ η Praga επέστρεψε πρόσφατα στο προσκήνιο με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή υπεραυτοκίνητων, η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τους πόρους και την τεχνογνωσία της για την παραγωγή μιας limited edition μοτοσικλέτας, κορυφαίας σχεδίασης και κατασκευής.

Εικόνα

Εμπνευσμένο από το μοντέλο BD 500 της Praga του 1929, το τελευταίο δίτροχο της τσεχικής εταιρείας «βαφτίστηκε» Praga ZS 800. Ολόκληρη η μοτοσικλέτα είναι κατασκευασμένη γύρω από ένα προσαρμοσμένο πλαίσιο από χάλυβα χρωμίου μολυβδαινίου που διαθέτει ενσωματωμένο ντεπόζιτο καυσίμου 11,5 λίτρων.

Εικόνα

Απαιτώντας πάνω από 300 ώρες κατεργασίας ακριβείας για να ζωντανέψει κάθε μονάδα, το ZS 800 είναι επίσης εξοπλισμένο με ειδικά σχεδιασμένο και φρεζαρισμένο πιρούνι δοκού με αμορτισέρ Ohlins TTX22 και μονή πίσω ανάρτηση Öhlins με ελατήριο τιτανίου —και τα δύο πλήρως ρυθμιζόμενα. Ζυγίζοντας μόλις 158 κιλά, το ZS 800 διαθέτει επίσης τέλεια κατανομή βάρους 50:50.

Εικόνα

Η μοτοσικλέτα τροφοδοτείται από ένα αερόψυκτο παράλληλο δίδυμο κινητήρα 773 κυβικών εκατοστών, προερχόμενο από ένα Kawasaki W800, με προσαρμοσμένο σύστημα εισαγωγής που αποδίδει 52,3 ίππους. Με έντονο vintage χαρακτήρα, το ZS 800 κινείται πάνω σε ένα προσαρμοσμένο σετ τροχών από σφυρήλατο άνθρακα και ενσωματωμένα υδραυλικά φρένα τυμπάνου μπροστά και πίσω.

Εικόνα

Στρογγυλός προβολέας LED, μονόσελο με ελατήριο και κάτω κάλυμμα από σφυρήλατο άνθρακα, κάλυμμα αλυσίδας και εμβλήματα δεξαμενής Praga επίσης από σφυρήλατο άνθρακα, εμπρός και πίσω φτερά κατασκευασμένα κατά παραγγελία, προσαρμοσμένη σχάρα αποσκευών με 3D εκτύπωση, και ένα πλήρες σύστημα εξάτμισης τιτανίου ολοκληρώνουν το πακέτο.

Περιορισμένη σε 28 μόνο μονάδες παγκοσμίως, η μοτοσικλέτα Praga ZS 800 διατίθεται στην τιμή των 86.000 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Praga.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ