Air Jordan: Το deal της Nike με τον Μάικλ Τζόρνταν για τα διάσημα sneakers γίνεται ταινία - Δείτε το πρώτο τρέιλερ

Η συμφωνία μεταξύ της ανερχόμενης τότε Nike και του επίλεκτου αστέρα του NBA, Μάικλ Τζόρνταν, που «γέννησε» τα διάσημα sneakers στα μέσα της δεκαετίας του '80, είναι το θέμα της ταινίας «AIR» με τους Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον. To πρώτο τρέιλερ μόλις κυκλοφόρησε.
Air Jordan: Το deal της Nike με τον Μάικλ Τζόρνταν για τα διάσημα sneakers γίνεται ταινία - Δείτε το πρώτο τρέιλερ

Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στην οθόνη με τον «κολλητό» του, Μπεν Άφλεκ, μόλις ένα χρόνο μετά την ταινία εποχής «The Last Duel». Το τρέιλερ για την ολοκαίνουργια συνεργασία τους με τίτλο «AIR» μόλις κυκλοφόρησε και περιστρέφεται γύρω από τη συμφωνία μεταξύ ενός επίλεκτου αστέρα του NBA, του Μάικλ Τζόρνταν και μιας ανερχόμενης εταιρείας αθλητικών ειδών, της Nike, που άλλαξε τα δεδομένα στον κόσμο των sneakers γύρω στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα.

Διαβάστε ακόμα: Sotheby's - Σε δημοπρασία 23 ακυκλοφόρητα limited edition ζευγάρια sneakers Notorious B.I.G. x Nike Air Jordan 13

Πέρα από το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, στην ταινία για την πιο all-star συνεργασία στην ιστορία του εμπορίου παρελαύνει ένα εξίσου all-star καστ. Τους Άφλεκ και Ντέιμον (υποδύονται το διευθυντή μάρκετινγκ Σόνι Βακάρο και τον πρώην CEO της Nike, Φιλ Νάιτ) πλαισιώνουν οι Τζέισον Μπέιτμαν, Κρις Μεσίνα, Μάρλον Γουέιανς και Κρις Τάκερ.

Εικόνα

Η Βαϊόλα Ντέιβις και ο πραγματικός σύζυγό της, Τζούλιους Τένον, έχουν τους ρόλους των γονέων του Μάικλ Τζόρνταν, Ντελόρις και Τζέιμς Τζόρνταν. Σημειωτέον, κανείς δεν παίζει τον Μάικλ Τζόρνταν, κι αυτό γιατί ως χαρακτήρας δεν εμφανίζεται καθόλου στην ταινία.

Εικόνα

«Ο Τζόρνταν είναι μια μυθική φιγούρα που αιωρείται πάνω από την υπόθεση της ταινίας και δεν θα τον δείτε ποτέ», ανέφερε το Hollywood Reporter όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η κινηματογραφική παραγωγή.

Το τρέιλερ κάνει εκπληκτική δουλειά στο να δίνει μια πρώτη γεύση, στήνοντας ένα παζλ συναισθημάτων για μια εποχή όπου η Nike βρισκόταν σε μια ζοφερή φάση, πολύ πριν γίνει το μεγαθήριο που είναι σήμερα.

Η ταινία θα εξιστορεί την εξέλιξη των πλέον εμβληματικών sneakers Air Jordan, με τον Ντέιμον ως Βακάρο να επιλέγει έναν ελάχιστα γνωστό παίκτη με το όνομα Μάικλ Τζόρνταν, μόλις στη δεύτερη σεζόν του με τους Σικάγο Μπουλς, ως τον ανερχόμενο αστέρα που θα σώσει το τμήμα μπάσκετ της εταιρείας.

Εικόνα

Ο Άφλεκ, πέρα από το ρόλο του Φιλ Νάιτ, έχει αναλάβει και τα σκηνοθετικά ηνία της ταινίας. Μαζί με τον Ντέιμον, επίσης, υπογράφουν το σενάριο και την παραγωγή της ταινίας, και λαμβάνοντας υπόψη τους καρπούς αυτής της συνεργασίας στο παρελθόν (βραβείο Όσκαρ για το «Good Will Hunting»), μάλλον περιμένουμε εκπλήξεις.