Sotheby's: Σε δημοπρασία 23 ακυκλοφόρητα limited edition ζευγάρια sneakers Notorious B.I.G. x Nike Air Jordan 13

23 ζευγάρια sneakers Nike Air Jordan 13, ειδικά διαμορφωμένα για τον αείμνηστο ράπερ NOTORIOUS B.I.G. -κατά κόσμον Κρίστοφερ Γουάλας- βγαίνουν σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's. Τα limited edition αθλητικά παπούτσια είχαν κατασκευαστεί αρχικά το 2017 για τα 45α γενέθλια του εμβληματικού ράπερ, αλλά παρέμειναν στο συρτάρι, μέχρι τώρα.
Sotheby's: Σε δημοπρασία 23 ακυκλοφόρητα limited edition ζευγάρια sneakers Notorious B.I.G. x Nike Air Jordan 13

Η κληρονομιά του εκλιπόντος ράπερ NOTORIOUS B.I.G. έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, αυτή τη φορά με μία δόση πολυτέλειας. Αυτή την εβδομάδα και με αφορμή την 50ή επέτειο της μουσικής hip hop, ο οίκος Sotheby's αναμένεται να βγάλει σε δημοπρασία 23 ζευγάρια sneakers Nike Air Jordan 13, ειδικά διαμορφωμένα για τον κατά κόσμον Κρίστοφερ Γουάλας, ως μέρος μιας συνεργασίας με το ομώνυμο ίδρυμα μνήμης του αείμνηστου τραγουδιστή.

Διαβάστε ακόμα: Άνταμ ΜακΚέι - Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Don't Look Up» βγάζει σε δημοπρασία έναν ρόλο στην επόμενη ταινία του

Τα ειδικής έκδοσης υφασμάτινα Nike Air Jordan 13 κατασκευάστηκαν αρχικά το 2017 για τον εορτασμό των 45ων γενεθλίων του εμβληματικού ράπερ από το Μπρούκλιν, αλλά παρέμειναν στο συρτάρι, μέχρι τώρα.

Το σχέδιο αποτίει φόρο τιμής τόσο στις θρυλικές ρίμες του Biggie Smalls όσο και στο προσωπικό του στυλ. Τα παπούτσια κυριαρχούνται από ένα σιωπηλό μαύρο με κόκκινες πινελιές παντού.

Εικόνα

Στη γλώσσα, διακρίνεται μια σιλουέτα του ράπερ και εμβληματικές φράσεις από τους στίχους του, όπως το «It was all a dream« και το «If you don't know, now you know», και οι δύο από την επιτυχία του Juicy LP.

Εικόνα

Τα κορδόνια των παπουτσιών έχουν τη λέξη «dream» χαραγμένη στο μεταλλικό τελείωμά τους, ενώ η εσωτερική επένδυση συνδυάζει μαύρο και κόκκινο χρώμα σε ένα κλασικό καρό μοτίβο.

Εικόνα

Δεδομένου ότι πρόκειται για μοντέλο Air Jordan, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα αθλητικά παπούτσια διαθέτουν επίσης ένα ακόμη τιμητικό χαρακτηριστικό: τον αριθμό 23 της φανέλας του Μάικλ Τζόρνταν. Tο «2023» είναι ραμμένο στα sneakers για να τιμήσει τον εορτασμό του Jordan Year 2023.

Εικόνα

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Jordan και το Christopher Wallace Memorial Foundation εμπιστεύτηκαν στον Sotheby’s αυτά τα αποκλειστικά ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών που τιμούν αφενός την κληρονομιά του NOTORIOUS B.I.G. αλλά και αποτελούν μέρος του εορτασμού του Jordan Year 2023», δήλωσε ο Μπραμ Βάχτερ, επικεφαλής ρούχων και σύγχρονων συλλεκτικών ειδών στον Sotheby's.

Εικόνα

«Η δημοπρασία σηματοδοτεί τη μοναδική ευκαιρία για συλλέκτες και λάτρεις των sneakers να αποκτήσουν αυτά τα ειδικά, περιορισμένης έκδοσης, αθλητικά παπούτσια που συνδυάζουν τις κληρονομιές του μεγαλύτερου αθλητή και του καλύτερου ράπερ όλων των εποχών», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σε ένα ακόμη νεύμα προς τον Μάικλ Τζόρνταν, η διαδικτυακή πώληση θα περιλαμβάνει 23 ζευγάρια και θα διεξαχθεί μεταξύ 23 Ιανουαρίου και 3 Φεβρουαρίου.

Ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι κάθε σετ θα κοστίζει από 2.300 έως 5.000 δολάρια. Τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν στο ομώνυμο ίδρυμα του ράπερ, το οποίο βοηθά στη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκστρατειών για την υποστήριξη της νεολαίας της πόλης.

Πριν εξαφανιστούν, τα limited edition sneakers θα εκτεθούν δημόσια στις γκαλερί Sotheby's της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση των παπουτσιών αλλά και να καταθέσετε τις προσφορές σας στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του Sotheby’s.