Jet Shark: Το υποβρύχιο σε σχήμα καρχαρία που μεταμορφώνει σε Aquaman κάθε δισεκατομμυριούχο

Αυτό το υποβρύχιο σε σχήμα καρχαρία υπόσχεται περιπέτειες υψηλής ταχύτητας πάνω και κάτω από το νερό. Το εύστοχα ονομαζόμενο Jet Shark διαθέτει ένα ισχυρό κινητήρα V-8 που το κάνει να στριφογυρίζει στα κύματα με ταχύτητα 80 χλμ.
Jet Shark: Το υποβρύχιο σε σχήμα καρχαρία που μεταμορφώνει σε Aquaman κάθε δισεκατομμυριούχο

Το Jet Shark, πνευματικό τέκνο των Rob Innes και Dan Piazza, είναι ένα υποβρύχιο που έχει το σχήμα καρχαρία και τη δύναμη ενός ταχύπλοου. Βασίζεται στο σκάφος Seabreacher που κυκλοφόρησε πριν από μια δεκαετία, ωστόσο είναι αρκετά μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του. Όπως εύστοχα το έθεσαν οι σχεδιαστές, αν το Seabreacher ήταν ένα ευκίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο, το Jet Shark είναι ένα πολυτελές GT.

Διαβάστε ακόμα: Plectrum - Το νέο concept yacht της Lazzarini Design Studio κινείται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Το ευρύχωρο, κλιματιζόμενο πιλοτήριο είναι εξοπλισμένο με τέσσερα καθίσματα μπάκετ και δύο χειριστήρια πιλότου. Οι δύο μεγάλες ανακλινόμενες πόρτες μπορούν να μείνουν ανοιχτές εάν κάνετε μια χαλαρή κρουαζιέρα ή να κλειδώνονται χρησιμοποιώντας ένα μοχλό από τη θέση του πιλότου όταν θέλετε να σκίσετε τα κύματα.

Εικόνα

Ιδανικό για παράτολμους πιλότους, το σκάφος μπορεί να γέρνει επιθετικά προς κάθε πλευρά αλλά και να βουτάει στα δύο μέτρα για σύντομες χρονικές περιόδους. Το Jet Shark φαίνεται ότι μπορεί επίσης να στριφογυρνά μέσα στα κύματα. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια ομάδα, είναι εξοπλισμένο με κινητήρα Kodiak Marine V-8 που μοιάζει με εκείνον μιας Chevy Corvette.

Εικόνα

Αν και δεν αναφέρονται προδιαγραφές, το βασικό μοντέλο Seabreacher είναι ικανό να πιάσει περίπου 43 κόμβους (80 χλμ./ώρα) στην επιφάνεια του νερού και 17 κόμβους (32 χλμ./ώρα) λίγα μέτρα κάτω από αυτό. Το Jet Shark διαθέτει δύο μικρά πτερύγια στο μέσο του σκάφους και ένα άλλο ζευγάρι στο πίσω μέρος που του επιτρέπουν να γλιστράει απαλά στη θάλασσα χωρίς να αναποδογυρίζει.

Το σκάφος διαθέτει επίσης μια αεροτομή που μοιάζει με αναπνευστήρα με μια κάμερα στο κέντρο, η οποία δίνει στον πιλότο εικόνα της επιφάνειας ενώ βρίσκεται κάτω από το νερό, αποτρέποντας τυχόν συγκρούσεις με άλλα σκάφη ή κολυμβητές.

Παρόλο που το πρώτο μοντέλο «Q» βρίσκεται ακόμα στη φάση της πρωτοτυποποίησης και ανάπτυξης, η ομάδα υποστηρίζει ότι θα αρχίσει φέτος να δέχεται προπαραγγελίες. Για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον αγοράς του Jet Shark μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της εταιρείας και να ακολουθήσετε το Jet Shark ή το μοντέλο Q στο Instagram για τακτικές ενημερώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ