Plectrum: Το νέο concept yacht της Lazzarini Design Studio κινείται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Το νέο superyacht Plectrum της Lazzarini Design Studio έχει μήκος 73,8 μέτρα και με ένα ρυθμιζόμενο σύστημα πτερυγίων μπορεί να ανυψωθεί ώστε να κινείται πάνω από την επιφάνεια του νερού, κάτι που το κάνει να φαίνεται σαν να πετάει.
Plectrum: Το νέο concept yacht της Lazzarini Design Studio κινείται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Η Lazzarini Design Studio κατέχει σίγουρα μια εξέχουσα θέση στον κόσμο των concept yachts. Τα αναρίθμητα project της έχουν προκαλέσει πολλές φορές θαυμασμό αλλά και απορίες σχετικά με το αν τελικά είναι -ως κατασκευές- υλοποιήσιμα ή όχι. Το Pangeos, που παρουσιάσαμε πρόσφατα σ’ αυτήν εδώ τη στήλη, είναι ίσως το πιο βάσιμο παράδειγμα αυτής της αμφιβολίας.

Διαβάστε ακόμα: Britannia - Αυτά είναι τα μυστικά σχέδια για το νέο γιοτ της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που δεν κατασκευάστηκε ποτέ

Φυσικά η Lazzarini δεν φαίνεται να κόπτεται ιδιαίτερα για τις επιφυλάξεις μας, και όπως ήταν αναμενόμενο, έσπευσε να παρουσιάσει το πρώτο φουτουριστικό πρωτότυπό για τη νέα χρονιά.

Το νέο superyacht Plectrum της εταιρείας φαίνεται εξίσου απίστευτο με τα προηγούμενα μοντέλα που έχουν βγει από το σχεδιαστήριό της. Εξίσου απίστευτες είναι και οι τεχνικές δυνατότητες που το συνοδεύουν.

Όπως υποδηλώνουν οι φωτογραφίες, το μήκους 73,8 μέτρων superyacht μπορεί να ανυψωθεί ώστε να κινείται πάνω από την επιφάνεια του νερού, κάτι που το κάνει να φαίνεται σαν να πετάει.

Πρακτικά το Plectrum είναι μισό jetpack και μισό πλοίο, χάρη σε μια τριάδα κινητήρων υδρογόνου υψηλής απόδοσης που αποδίδουν 15.000 ίππους.

Αντλώντας έμπνευση από τα πιο πρόσφατα ιστιοπλοϊκά γιοτ που συμμετέχουν στη διοργάνωση America’s Cup, τα renders του ιταλικού στούντιο σχεδιασμού υποδηλώνουν ότι ολόκληρο το πλοίο είναι κατασκευασμένο με χρήση ξηρού σύνθετου ανθρακονήματος, ανοίγοντας το δρόμο για ένα απίστευτο ελαφρύ σκάφος με τελική ταχύτητα 75 κόμβων.

Πάνω απ' όλα, το Plectrum διαθέτει ένα καινοτόμο, ρυθμιζόμενο σύστημα πτερυγίων, το οποίο είναι επίσης εμπνευσμένο από τα ιστιοπλοϊκά σκάφη που αναφέραμε πιο πάνω.

Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα στον skipper του σκάφους να μπορεί να το ρυθμίσει ανάλογα με τις ανάγκες του. Έτσι, όταν πλέει με τη μέγιστη ταχύτητα, το άνοιγμα των πτερυγίων που βρίσκονται μέσα στο νερό μπορεί να φτάσει μέχρι και 20 μέτρα, εξασφαλίζοντας την επιθυμητή σταθερότητα στην πλεύση.

Εικόνα

Όσον αφορά στη διαμονή, το Plectrum είναι εξοπλισμένο με έξι καμπίνες επισκεπτών πάνω από τη σουίτα του ιδιοκτήτη του. Διαθέτει ακόμη ελικοδρόμιο, γκαράζ ανύψωσης στην πλώρη αλλά και ένα αντίστοιχο στην πρύμνη, ώστε οι ιδιοκτήτες του να μπορούν να παρκάρουν με ασφάλεια και ευκολία από τα τζετ σκι μέχρι τα αυτοκίνητά τους.

Όπως συμβαίνει βέβαια με τα περισσότερα πονήματα της εταιρείας, το Plectrum αναμένει πλέον εκείνους που θα το μεταμορφώσουν από σχέδιο σε πλοίο, δίνοντάς του «σάρκα και οστά» σε κάποιο ναυπηγείο. Μέχρι τότε, μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι' αυτό στον ιστότοπο της Lazzarini Design Studio.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ