Κάρολος Ντίκενς: H θερινή κατοικία του Άγγλου συγγραφέα στο Λονδίνο μπορεί τώρα να γίνει δική σας για 25,2 εκατ. ευρώ

Σχεδιασμένο από τον θρυλικό Βρετανό αρχιτέκτονα Τζον Νας, γνωστό για το έργο του στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αυτή η κατοικία στο Regent's Park του Λονδίνου αποτελούσε κάποτε το θερινό καταφύγιο της οικογένειας Ντίκενς.
Κάρολος Ντίκενς: H θερινή κατοικία του Άγγλου συγγραφέα στο Λονδίνο μπορεί τώρα να γίνει δική σας για 25,2 εκατ. ευρώ

Στη λίστα των εμβληματικών ακινήτων, αυτή η κατοικία στο Λονδίνο σίγουρα καταλαμβάνει μία από τις κορυφαίες θέσεις. Η βίλα έχει καταγραφεί ως κτίριο Βαθμού Ι, που σημαίνει ότι έχει μέγιστη εθνική, ιστορική και αρχιτεκτονική σημασία για τη Βρετανία.

Διαβάστε ακόμα: Τζένιφερ Λόπεζ - Θέλει να «ξεφορτωθεί» τη βίλα της στο Μπέβερλι Χιλς στην προνομιακή τιμή των 42,5 εκατ. δολαρίων

Πρώτον, σχεδιάστηκε από τον θρυλικό Βρετανό αρχιτέκτονα Τζον Νας, γνωστό για το έργο του στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ακόμη πιο ενδιαφέροντες, ωστόσο, είναι οι δεσμοί του ακινήτου με τη λογοτεχνία καθώς στο παρελθόν αποτελούσε το θερινό σπίτι του καταξιωμένου Άγγλου συγγραφέα Καρόλου Ντίκενς.

Εικόνα

Το λευκό αρχοντικό χρονολογείται από τη δεκαετία του 1820, και βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το βραβευμένο Regent's Park με θέα σε μια μεγάλη λίμνη για βαρκάδες. Πέρα από την επιβλητική αιωνόβια πρόσοψή του, οι εσωτερικοί χώροι του με εμβαδόν 567 τετραγωνικών μέτρων έχουν ανακαινιστεί προσεκτικά, συμπεριλαμβανομένου και ενός ξεχωριστού σπιτιού με το δικό του διαμέρισμα.

Εικόνα

Τα δωμάτια, τα οποία εκτείνονται σε πέντε ορόφους, περιλαμβάνουν μεγάλα σαλόνια, πέντε υπνοδωμάτια, έξι μπάνια, ένα γυμναστήριο, μια σάουνα και έναν χώρο ψυχαγωγίας. Υπάρχει επίσης μια καταπράσινη αυλή με νοτιοδυτικό προσανατολισμό, κιόσκι και υπαίθριο καθιστικό.

Εικόνα

Φυσικά, παρά την ανακαίνιση, ένα μεγάλο μέρος των αρχικών αρχιτεκτονικών στοιχείων όπως τα μεγάλα παράθυρα, τα περίτεχνα γύψινα διακοσμητικά, οι φαρδιές καμάρες και τα εντυπωσιακά τζάκια διατηρήθηκαν και αναδείχθηκαν στο έπακρο.

Εικόνα

Ένας από τους χώρους που ξεχωρίζουν είναι η ανακτορική αίθουσα υποδοχής που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου επιπέδου και οδηγεί στο δικό της διαμορφωμένο μπαλκόνι. Στο αντίθετο άκρο βρίσκεται ένα μικρό μπάνιο κι ένα ήσυχο γραφείο. Όλα τα υπνοδωμάτια βρίσκονται στον δεύτερο και τον τρίτο όροφο, το καθένα με ευρύχωρες ντουλάπες και υπέροχη θέα στα καταπράσινο περιβάλλον.

Εικόνα

Ένα πραγματικό πλεονέκτημα της πρώην έπαυλης του Ντίκενς είναι ότι στο απέναντι πάρκο εκτυλίσσεται μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων για να απολαύσει κανείς κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, γεγονός που δικαιολογεί και την επιλογή της ως θερινή κατοικία της οικογένειας.

Εικόνα

Σε κοντινή απόσταση υπάρχει ένα βραβευμένο υπαίθριο θέατρο, ο Ζωολογικός Κήπος του Λονδίνου και οι περίφημοι Κήποι της Βασίλισσας Μαρίας, γεμάτοι με τη μεγαλύτερη ποικιλία τριαντάφυλλων της πόλης.

Εικόνα

Η τιμή στην οποία πωλείται η πρώην έπαυλη του Καρόλου Ντίκενς είναι 22,5 εκατ. λίρες (25,2 εκατ. ευρώ περίπου).Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό ακίνητο μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μεσιτικού γραφείου Knight Frank που έχει αναλάβει την πώληση.