Nike x Tiffany & Co.: Το Twitter μόλις «δίκασε» τα νέα sneakers πολυτελείας που παρουσίασαν οι δύο φίρμες

Tα sneakers της συνεργασίας Nike και Tiffany δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά μερικοί sneakerheads είναι ήδη απογοητευμένοι. Οι εικόνες που διέρρευσαν από το μαύρο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών δεν έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής στα social media.
Nike x Tiffany & Co.: Το Twitter μόλις «δίκασε» τα νέα sneakers πολυτελείας που παρουσίασαν οι δύο φίρμες

Ο κολοσσός των αθλητικών ειδών Nike και η πολυτελής φίρμα Tiffany & Co. ανακοίνωσαν την επίσημη συνεργασία τους σε ένα ζευγάρι sneakers, μετά από διάφορες φήμες αλλά και εικόνες αθλητικών παπουτσιών που κατέκλυσαν τα social media την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμα: Sotheby's - Σε δημοπρασία 23 ακυκλοφόρητα limited edition ζευγάρια sneakers Notorious B.I.G. x Nike Air Jordan 13

Σύμφωνα με τον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης @Soleretriever στο Twitter, τα υφασμάτινα παπούτσια Nike Air Force 1 Low Tiffany & Co. «1837», θα κυκλοφορήσουν αυτήν την άνοιξη με τιμή 400 δολάρια.

Παρά το μοναδικό crossover μεταξύ των δύο εμπορικών σημάτων, η ανακοίνωση της συνεργασίας δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση ενός χρήστη του Twitter, ο οποίος περιέγραψε το sneaker ως «τεμπέλικο».

Εικόνα

Σύμφωνα με ανεπίσημες εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το παπούτσι διαθέτει ένα premium μαύρο σουέτ εξωτερικό που διακοσμείται από ένα μπλε δερμάτινο σήμα Tiffany Swoosh και στις δύο πλευρές. Περιλαμβάνει επίσης το σήμα Tiffany σε μια ασημί ετικέτα στη φτέρνα και στην κορυφή της γλώσσας.

Εικόνα

Κάποιοι τόνισαν ότι τα πάνινα παπούτσια δεν παρουσιάζουν τόσο εμφανή το χαρακτήρα της Tiffany και θα ήταν προτιμότερο ένα πλήρως μπλε παπούτσι χωρίς το επιβλητικό μαύρο χρώμα.

Το 2005, η Nike κυκλοφόρησε ένα SB Dunk Low εμπνευσμένο από την Tiffany, σχεδιασμένο σε συνεργασία με την Diamond Supply Co. με το όνομα «Diamond» SB Dunk. Το αθλητικό παπούτσι διέθετε ένα συνδυασμό γαλαζοπράσινου και μαύρου χρώματος με σήματα χρωμίου Swoosh, σχέδιο εμπνευσμένο από ένα κουτί κοσμημάτων Tiffany & Co.

Πάντως, η νέα συνεργασία εδραιώνει περαιτέρω την ασαφή γραμμή μεταξύ πολυτέλειας και streetwear. Ως μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές μάρκες, η Nike δεν είναι ξένη στη σύμπραξη με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα πολυτελείας, όπως οι Sacai και Dior.

Εικόνα

Όπως είναι λογικό, τα σπάνια sneakers πωλούνται συχνά στη λιανική σε πολύ υψηλότερη τιμή από ένα τυπικό παπούτσι Nike και κοστίζουν ακόμη περισσότερα στις αγορές μεταπώλησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ