Aptera: Ξεκινά την παραγωγή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της - Θα χρησιμοποιεί και ηλιακή ενέργεια

η startup εταιρεία Aptera με έδρα την Καλιφόρνια βάζει επιτέλους στη γραμμή παραγωγής το ηλκτρικό αυτοκίνητό της. Το εισαγωγικό μοντέλο διαθέτει ενσωματωμένα ηλιακά πάνελ και μπορεί να διανύσει απόσταση 65 χλμ. μετά από μια ολόκληρη μέρα στον ήλιο.
Aptera: Ξεκινά την παραγωγή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της - Θα χρησιμοποιεί και ηλιακή ενέργεια

Χρόνια μετά την αποκάλυψη του εντυπωσιακά καινοτόμου ηλεκτρικού οχήματός της, η startup εταιρεία Aptera με έδρα την Καλιφόρνια βάζει επιτέλους στη γραμμή παραγωγής το αυτοκίνητό της. Διαθέτοντας ένα σύνολο προδιαγραφών τις οποίες η εταιρεία είχε ήδη παρουσιάσει στην αλλαγή της δεκαετίας, τα τρίτροχα ηλιακά μοντέλα της είναι σχεδόν έτοιμα να βγουν στο δρόμο.

Διαβάστε ακόμα: Kibbο ATV - Το ηλεκτρικό παντός εδάφους όχημα της CAKE σχεδιάστηκε για να κάνει βιώσιμες τις αγροτικές δουλειές

Αν και η φίρμα δεν τήρησε την υπόσχεσή της για αυτονομία 1.600 χλμ. με μία μόνο φόρτιση, υποκύπτοντας στο πιο συμβατικό όριο των 640 χλμ., το εναρκτήριο μοντέλο παραγωγής παραμένει εξίσου ικανό και εντυπωσιακό με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά οχήματα που έχουμε δει μέχρι τώρα.

Εικόνα

Σε σχήμα σταγόνας, το εισαγωγικό μοντέλο της Aptera διαθέτει ενσωματωμένα ηλιακά πάνελ στη μύτη και την οροφή και μπορεί να διανύσει απόσταση έως και 65 χλμ. μετά από μια ολόκληρη μέρα στον ήλιο.

Εικόνα

Σε μια προσπάθεια να καταστήσει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό το μοντέλο της, η Aptera έπρεπε να επαναπροσδιορίσει πλήρως το σχήμα του τυπικού μοντέλου. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η αεροδυναμική εμφάνιση, με έναν απίστευτα μικρό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,13.

Εικόνα

Επιπλέον, το βάρος του οχήματος είναι έως και 65% μικρότερο από τα περισσότερα σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και ενώ οι συνολικές του διαστάσεις είναι επίσης μικρότερες από τα περισσότερα, δεν στερείται ανέσεων, καθώς διαθέτει ακόμη και πορτ μπαγκάζ 2,5 κυβικών μέτρων στο πίσω μέρος του.

Εικόνα

Φαίνεται επίσης ότι ο κατασκευαστής δεν θυσίασε την ταχύτητα και την ισχύ στο βωμό της βιωσιμότητας που προφανώς παραμένει η προτεραιότητα αυτού του καινοτόμου EV. Έτσι, το μοντέλο παραγωγής προσφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ. σε λιγότερα από τέσσερα δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 163 χλμ./ώρα.

Το Launch Edition EV είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία με τιμή που ξεκινά από από 33.000 δολάρια. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Aptera.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ