TAG Heuer Monza Flyback Chronometer: Το θρυλικό ρολόι επιστρέφει με εμπνευση πάλι από τη Formula 1

TAG Heuer Monza Flyback Chronometer: Το θρυλικό ρολόι επιστρέφει με εμπνευση πάλι από τη Formula 1

Το ρολόι Monza Flyback Chronometer είναι ένα από τα σπάνια μοντέλα που εμφανίζονται μόνο περιστασιακά στη σειρά χρονογράφων της TAG Heuer. Τα τελευταία χρόνια, έχει κυκλοφορήσει μόνο σε κάποιες limited editions και δεν έχει ανανεωθεί νέο μοντέλο από το 2016.

Διαβάστε ακόμα: Κριστιάνο Ρονάλντο: Το πράσινο ρολόι Jacob & Co που φοράει στη Σαουδική Αραβία κοστίζει 700.000 ευρώ

Το Monza παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1976 για να τιμήσει τη χορηγία της TAG Heuer στη Ferrari και την αγωνιστική της ομάδα στη Formula1. Πήρε το όνομα της θρυλικής πίστας αγώνων στη Μόντσα, κοντά στο Μιλάνο και απέτησε επίσης φόρο τιμής στη νίκη της Scuderia το 1975.

Η εξέχουσα παράδοση τoυ Monza είναι ο σκοτεινός χαρακτήρας του. Ήταν το πρώτο TAG Heuer που «ντύθηκε» με μαύρο χρώμα. Το καντράν ταίριαζε συνήθως με τη θήκη, με υποκαντράν μαύρο σε μαύρο, και με περίγραμμα κόκκινο όπως το χρώμα της Ferrari.

Ήταν ένα στυλ που έδινε τον πρωτοποριακό τόνο στον κατάλογο της φίρμας. Άλλοι χρονογράφοι, όπως η σειρά Autavia, ήταν πιο παραδοσιακοί, με υποκαντράν σε χρωματικές αντιθέσεις, όπως το ασπρόμαυρο στυλ panda. Το μαύρο του Monza χρησιμοποιήθηκε επίσης και ως αναφορά στα όργανα του ταμπλό των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Η ανανεωμένη έκδοση του 2023 διατηρεί τους κωδικούς των προηγούμενων μοντέλων, αλλά η κάσα 42 mm και η σταθερή στεφάνη είναι κατασκευασμένες από σφυρήλατο άνθρακα και όχι με επίστρωση PVD ή DLC όπως οι μαύρες θήκες του παρελθόντος.

Μοιάζει περισσότερο με ένα σκούρο γκρι, με τον άνθρακα να παρουσιάζει ένα μοτίβο που παραπέμπει σε υφή μαρμάρου. Το καντράν παίρνει επίσης μια ελαφρώς διαφορετική πλοκή, αφήνοντας πίσω τη συνώνυμη με τη Ferrari κόκκινη/μαύρη παλέτα. Καθώς η TAG Heuer συνεργάζεται πλέον με τη Red Bull Racing, οι κόκκινες πινελιές αντικαθίστανται από τα μπλε και κόκκινα χρώματα της ομάδας.

Εικόνα

Ημιδιαφανείς φιμέ κρύσταλλοι από μπλε ζαφείρι καλύπτουν τον μετρητή λεπτών του χρονογράφου στις 3 η ώρα και τα δευτερόλεπτα λειτουργίας στις 6 η ώρα. Το κόκκινο εφαρμόζεται στους μικρούς μετρητές και στο πλαίσιο που περιβάλλει το παράθυρο ημερομηνίας.

Μια πληθώρα φωσφορίζοντος Super-LumiNova προσθέτει μια τελευταία μοντέρνα πινελιά, φωτίζοντας τους λακαρισμένους δείκτες και τις ενδείξεις, καθώς και, για πρώτη φορά, το φόντο στο παράθυρο ημερομηνίας.

Εικόνα

Υπάρχουν, φυσικά, απόηχοι των προηγούμενων εκδόσεων του Monza: μαύρη κορώνα και ωστήρες DLC, λευκοί baton δείκτες, το απλό ορθογώνιο σχήμα των ενδείξεων στις ώρες και ο συνδυασμός ταχυμέτρου/παλμόμετρου στην περίμετρο του καντράν.

Ο μηχανισμός, μια έκδοση του εμβληματικού χρονογράφου flyback της TAG Heuer. είναι νέος. Πρόκειται για τον πιστοποιημένο από την COSC Flyback Heuer 02, ένα premium σύστημα με απόθεμα ισχύος 80 ωρών και αδιάβροχο στα 100 μέτρα, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης στη σειρά Autavia.

Εικόνα

Το νέο Monza είναι απόδειξη της επιθυμίας της TAG Heuer να ανεβάσει το προφίλ της με ολοένα και πιο τεχνικά (και ακριβά) μοντέλα. Πιθανολογείται ότι αυτή είναι απλώς μια γεύση από το τι πρόκειται να συμβεί μέχρι τον Απρίλιο, όταν η εταιρεία θα αποκαλύψει περισσότερες καινοτομίες στη διεθνή έκθεση ρολογιού Watches & Wonders 2023 στη Γενεύη.

Το νέο Monza Flyback Chronometer διατίθεται στην τιμή των 13.350 ευρώ. Για περισσότερρες πληροφορίες και αγο΄ρε μπορείτε να επισκεφθείτε στον ιστότοπο της TAG Heuer.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ