Η Dom Ruinart Blanc de Blancs 2010 είναι για δεύτερη χρονιά η καλύτερη σαμπάνια στον κόσμο

Η Dom Ruinart Blanc de Blancs 2010 επιλέχθηκε ως η καλύτερη σαμπάνια στον κόσμο για δεύτερη φορά, στο 9ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σαμπάνιας και Αφρώδους Οίνου, Έμπνευση του ιδρυτή του οίκου, Ντομ Τιερί Ρουινάρ, παράγεται από το καλύτερο Chardonnay Grand Crus και είναι μια αριστουργηματική cuvée.
Η Dom Ruinart Blanc de Blancs 2010 είναι για δεύτερη χρονιά η καλύτερη σαμπάνια στον κόσμο

Τα Χριστούγεννα μπορεί να πέρασαν , η Πρωτοχρονιά να γιορτάστηκε με πλούσια τραπέζια, ωστόσο οι γιορτές δεν είναι η μόνη περίσταση που απαιτεί τη συνοδεία της βασίλισσας των ποτών: μιας φιάλης καλής σαμπάνιας.

Διαβάστε ακόμα: Ryuichi Sakamoto - Εμπνέεται από τις vintage σαμπάνιες της Krug και συνθέτει μια νέα μουσική συμφωνία

Για εκείνους που το «καλή» δεν είναι αρκετά ικανοποιητικό, το 9ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σαμπάνιας και Αφρώδους Οίνου μόλις ανέδειξε την καλύτερη σαμπάνια στον κόσμο για το 2022. Μιλάμε για την Dom Ruinart Blanc de Blancs 2010, η οποία, μάλιστα, κατακτά τον κορυφαίο αυτόν τίτλο για δεύτερη φορά.

Κατακτώντας το βραβείο «Supreme World Champion», η cuvée Dom Ruinart Blanc de Blancs 2010 είναι τουλάχιστον εξαιρετική. Το αριστουργηματικό αυτό κρασί, αποτελεί έμπνευση του ιδρυτή του οίκου, Ντομ Τιερί Ρουινάρ, και παράγεται από το καλύτερο Chardonnay Grand Crus, με το 90% να προέρχεται από την περιοχή Côte des Blancs και το 10% από τις βόρειες πλαγιές του Montagne de Reims.

A post shared by Champagne Ruinart (@ruinart)

Σχολιάζοντας το, ο Φρεντερίκ Παναϊοτίς, cellar master του οίκου, ανέφερε: «Χρειάζεται χρόνο, όραμα και λίγο θράσος για να δημιουργήσουμε ένα υπέροχο vintage. Αυτό το vintage του 2010 σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής. Γιορτάζει το αποτύπωμα ενός έτους μέσα από ένα υπέροχο Blanc de Blancs που έχει πλέον ωριμάσει κάτω από το φελλό».

Όπως αναφέραμε, δεν είναι η πρώτη φορά που η cuvée Dom Ruinart Blanc de Blancs 2010 κατακτά τον πολυπόθητο τίτλο. Στις αρχές του περασμένου έτους, η σαμπάνια ψηφίστηκε επίσης ως η καλύτερη σε όλο τον κόσμο.

Αυτή τη φορά ωστόσο, ο τίτλος αναγνώρισε συγκεκριμένα τη διαίσθηση των οινολογικών ομάδων του οίκου Ruinart και την ικανότητά τους να αποδίδουν περισσότερο εύρος και πολυπλοκότητα στο εμφιαλωμένο αποτέλεσμα.

Εκτός από τον τίτλο «Supreme World Champion», ο οίκος Ruinart κέρδισε επίσης τις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες για την «Καλύτερη Σαμπάνια» και τον «Καλύτερο Γαλλικό Αφρώδη Οίνο».

Τα βραβεία για τη χρονιά απονεμήθηκαν σε μια μεγαλόπρεπη τελετή στο Λονδίνο από μια επιτροπή κριτών που αποτελούνταν από τους Tom Stevenson, Essi Avellan και George Markus.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Dom Ruinart Blanc de Blancs 2010 αλλά και τις υπόλοιπες ετικέτες του οίκου μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Ruinart.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ