Μπιλ Γκέιτς: Κατέχει 275.000 στρέμματα γεωργικής γης σε 19 πολιτείες των ΗΠΑ - Ξεπερνά σε έκταση τη Νέα Υόρκη

Μπιλ Γκέιτς: Κατέχει 275.000 στρέμματα γεωργικής γης σε 19 πολιτείες των ΗΠΑ - Ξεπερνά σε έκταση τη Νέα Υόρκη

Ο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ξεκαθάρισε πρόσφατα την ατζέντα στη συζήτηση για τις συνεχείς αγορές μεγάλων αγροτικών ακινήτων που πραγματοποιεί συνεχώς στην Αμερική. Είναι πλέον σαφές, ότι ο δισεκατομμυριούχος είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γεωργικής γης στην Αμερική, κατέχοντας συνολική έκταση περισσότερη από εκείνη ολόκληρης της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε ακόμα: Μπιλ Γκέιτς και Samsung σχεδιάζουν μια νέα οικολογική τουαλέτα χωρίς νερό και απόβλητα

«Δεν πρόκειται για μέρος κάποιου μεγάλου σχεδίου», διευκρίνισε ο Γκέιτς κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίας «Ask Me Anything» στον ιστότοπο Reddit. Ο δισεκατομμυριούχος διαθέτει 275.000 στρέμματα γεωργικής γης σε 19 πολιτείες, κάτι που μπορεί να συγκριθεί με 17 φορές την έκταση που καταλαμβάνει το Μανχάταν.

Τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γεωργικής γης του Γκέιτς ήρθαν στο προσκήνιο λόγω της έκδοσης του 2022 της Land Report 100, μιας ετήσιας έρευνας με τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης στη χώρα.

Όταν ρωτήθηκε από έναν χρήστη του Reddit, «Γιατί αγοράζετε τόση αγροτική γη; Πιστεύετε ότι αυτό είναι πρόβλημα με τον πλούτο των δισεκατομμυριούχων και πόσα μπορείτε να αποκτήσετε δυσανάλογα;», ο Γκέιτς απάντησε: «Έχω λιγότερο από το 1/4.000 της γεωργικής γης στις ΗΠΑ. Έχω επενδύσει σε αυτές τις φάρμες για να τις κάνω πιο παραγωγικές και να δημιουργήσω περισσότερες θέσεις εργασίας. Δεν εμπλέκεται κάποιο μεγάλο σχέδιο – στην πραγματικότητα, όλες αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται από μια επαγγελματική ομάδα επενδύσεων».

Παράλληλα, σύμφωνα με το Business Insider, ο μεγιστάνας των 111 δισ. δολαρίων κάλεσε τους πλούσιους να πληρώσουν περισσότερους φόρους: «Σε ό,τι αφορά τους πολύ πλούσιους, νομίζω ότι θα πρέπει να πληρώσουν πολύ περισσότερους φόρους και θα πρέπει να δώσουν τον πλούτο τους με την πάροδο του χρόνου».

Σημειώνεται ότι ο Γκέιτς μαζί με την πρώην σύζυγό του, Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, και τον Γουόρεν Μπάφετ έχουν ιδρύσει την οργάνωση «Giving Pledge», που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους εξαιρετικά πλούσιους να συνεισφέρουν με το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μερικοί από τους πιο διάσημους δισεκατομμυριούχους του κόσμου που κάνουν τις δωρεές τους μέσω αυτής της πλατφόρμας, είναι και η πρώην σύζυγος του Τζέφ Μπέζος, ΜακΚένζι Σκοτ, η οποία υπέγραψε με το ίδρυμα «Giving Pledge», δεσμευόμενη να δωρίσει περισσότερο από το ήμισυ της περιουσίας της σε φιλανθρωπίες, κάτι που ήδη πραγματοποιεί με αξιοσημείωτη ταχύτητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ