Ryuichi Sakamoto: Εμπνέεται από τις vintage σαμπάνιες της Krug και συνθέτει μια νέα μουσική συμφωνία

Ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης Ryuichi Sakamoto μόλις δημιούργησε μια συμφωνία εμπνευσμένη από τις σαμπάνιες της Krug. Κάθε ένα από τα τρία μέρη της συμφωνίας αντιπροσωπεύει μία από τις vintage ετικέτες του οίκου του 2008.
Ryuichi Sakamoto: Εμπνέεται από τις vintage σαμπάνιες της Krug και συνθέτει μια νέα μουσική συμφωνία

Είναι γνωστό ότι οι δημιουργοί μουσικής αντλούν έμπνευση από παντού. Και όπως αποδεικνύεται, ακόμη και μια σαμπάνια μπορεί να γίνει μούσα τους. Ο βραβευμένος με Όσκαρ και Grammy συνθέτης Ryuichi Sakamoto συνεργάστηκε πρόσφατα με την Krug Champagne για να δημιουργήσει μια συμφωνία εμπνευσμένη από τις σαμπάνιες του οίκου.

Διαβάστε ακόμα: Leonardo DiCaprio - Γιατί επένδυσε στον αιωνόβιο οίκο σαμπάνιας Telmont

Ο Sakamoto δοκίμασε μια επιλογή από Krug και μετέφρασε τις γευστικές νότες κάθε μπουκαλιού και τις προσωπικές του αντιλήψεις σε ένα όμορφο μουσικό κομμάτι.

Εικόνα

Ο Krug συνδέθηκε για πρώτη φορά με τον Sakamoto το 2019. Για πάνω από 18 μήνες, ο συνθέτης δοκίμασε τα πολύτιμα champers του οίκου και επικοινώνησε με την υπεύθυνη του κελαριού του Krug, Julie Cavil.

Η ομάδα του συνθέτη επισκέφτηκε ακόμη και τη Reims για να ηχογραφήσει τους ήχους του Krug, από τον αμπελώνα μέχρι τα κελάρια. Στο τέλος, ο Sakamoto δημιούργησε το «Suite for Krug in 2008», μια συμφωνία σε τρία μέρη εμπνευσμένη από τρία από τις vintage σαμπάνιες του οίκου από το 2008: την Krug Clos du Mesnil 2008, την Krug 2008 και την Krug Grande Cuvée 164th Edition.

Εικόνα

Το πρώτο μέρος της συμφωνίας, ένα σόλο, αντλεί από την καθαρότητα και την ακρίβεια του Krug Clos du Mesnil 2008, το οποίο είναι φτιαγμένο από μία ποικιλία σταφυλιού που προέρχεται από ένα μόνο δέμα. Το δεύτερο, το οποίο περιλαμβάνει ένα σύνολο εγχόρδων συνοδευόμενο από ξύλινα πνευστά και κρουστά, θυμίζει την ένταση και την κομψότητα του Krug 2008. Και το τελευταίο, που εκτελείται από μια πλήρη ορχήστρα, ενσαρκώνει το εύρος της Krug Grande Cuvée 164th Edition.

«Ήμουν σε μια αναζήτηση αρμονίας από πολλούς ήχους, οργανικούς και ηλεκτρονικούς», ανέφερε ο Sakamoto. «Όλοι βρίσκουν κάτι στην Krug Grande Cuvée 164th Edition που τους εντυπωσιάζει με προσωπικό τρόπο-κάθε εμπειρία είναι μοναδική. Το τρίτο μέρος της συμφωνίας μου έχει το ίδιο σκεπτικό: κάθε ακροατής θα αφαιρέσει κάτι διαφορετικό».

Η Krug είναι εδώ και καιρό υποστηρικτής του μουσικού ταιριάσματος ως τρόπου βελτίωσης της σαμπάνιας της. Η σειρά Krug Echoes του οίκου επιστράτευσε συνθέτες, μουσικούς και καθηλωτικούς καλλιτέχνες ήχου για να δημιουργήσουν νέα κομμάτια με βάση τις αντίστοιχες γευστικές εμπειρίες τους. Στο παρελθόν συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο μουσικός Ozark Henry, ο βιολονίστας Iwao Furusawa και ο συνθέτης και πιανίστας Kris Bowers.

Η τελευταία της σειράς, η συμφωνία του Sakamoto αποδεικνύεται ιδανική, είτε απολαμβάνεται μια Krug ή απλά χαλαρώνετε στο σπίτι. Μπορείτε να ακούσετε τη δημιουργία του Ιάπωνα συνθέτη στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Krug.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ