Ραφαέλ Ναδάλ: Έγινε ιδιοκτήτης ομάδας στο E1 Series - Το πρώτο πρωτάθλημα στον κόσμο με αγωνιστικά ηλεκτρικά σκάφη

Ο Ραφαέλ Ναδάλ μόλις αγόρασε μια ομάδα στο πρώτο πρωτάθλημα αγώνων με ηλεκτρικά σκάφη στον κόσμο. Ο σούπερ σταρ του τένις θα επιβλέπει μια ομάδα που θα αγωνιστεί στο νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα UOM E1, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα φέτος.
Ραφαέλ Ναδάλ: Έγινε ιδιοκτήτης ομάδας στο E1 Series - Το πρώτο πρωτάθλημα στον κόσμο με αγωνιστικά ηλεκτρικά σκάφη

Ο σούπερ σταρ του τένις Ραφαέλ Ναδάλ μόλις έγινε ιδιοκτήτης ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα UIM E1, το πρώτο πρωτάθλημα ηλεκτρικών σκαφών στον κόσμο. Ο 22 φορές νικητής του Grand Slam δεν έχει ακόμη κατονομάσει το νέο του απόκτημα, ωστόσο πρόκειται για την τρίτη ομάδα που μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι θα συμμετάσχει στη νέα διοργάνωση.

Διαβάστε ακόμα: Φερνάντο Αλόνσο - Έκανε test drive στη Μύκονο με ηλεκτρικό καταμαράν περιμένοντας να παραλάβει το δικό του γιοτ

Όπως έχει γίνει γνωστό, το πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει 10 έως 12 ομάδες, όλες με δύο σκάφη και δύο πιλότους. Η σεζόν έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αργότερα φέτος.

Το πρωτάθλημα E1 Series ιδρύθηκε από τον Alejandro Agag, ιδρυτή επίσης της πίστας αγώνων ηλεκτρικών αυτοκινήτων Formula E, και του Extreme E, ενός τουρνουά αγώνων με ηλεκτρικά οχήματα εκτός δρόμου.

«Η φιλοδοξία μου είναι η σειρά E1 να επιταχύνει την υιοθέτηση ηλεκτρικών σκαφών, να αποδείξει πόσο συναρπαστικά μπορούν να είναι, και να προωθήσει ηλεκτρικές λύσεις στα θαλάσσια ταξίδια σε όλο τον κόσμο», είχε αναφέρει ο Agag στον ιστότοπο Robb Report το 2020, όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η διοργάνωση.

Τα σκάφη «RaceBird» που συμμετέχουν στους αγώνες σχεδιάστηκαν από τη Νορβηγίδα σχεδιάστρια Sophi Horne και τον Ιταλό ναυτικό αρχιτέκτονα Bruno Acampora.

Άκρως φουτουριστικά, διαθέτουν μικρό πιλοτήριο, υδροπτέρυγα και ηλεκτρικούς κινητήρες που αναπτύχθηκαν από τη Mercury Marine. Τα σκάφη θα έχουν τελική ταχύτητα 69 μίλια/ώρα (111 χλμ. περίπου), αν και ο χρόνος διάρκειας της μπαταρίας τους περιορίζεται στα 15 ή 20 λεπτά.

«Υπάρχουν τόσα πολλά παραδείγματα ηλεκτρικής τεχνολογίας που θα μπορούσαν να μεταφερθούν στη ναυτιλιακή βιομηχανία», πρόσθεσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Rodi Bassi.

Ο Ναδάλ, με καταγωγή από τη Μαγιόρκα, υπέγραψε εν μέρει για να ενισχύσει το στοιχείο βιωσιμότητας της σειράς. «Μου αρέσει το γεγονός ότι η Ε1 έχει μια ξεκάθαρη αποστολή και είναι αφοσιωμένη στη διατήρηση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων», ανέφερε σε δήλωσή του ο κορυφαίος τενίστας

Επιπροσθέτως, το πρόγραμμα δράσης Blue της διοργάνωσης έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία δράσεων που στοχεύουν στην αποκατάσταση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων κατά μήκος των παραλιών των πόλεων. Θα διευθύνεται από τον καθηγητή Carlos Duarte, επικεφαλής επιστήμονα στο E1, με καταγωγή επίσης από τη Μαγιόρκα.

Φυσικά, ο σταρ του τένις είναι και ο ίδιος ιδιοκτήτης γιοτ. Το ισχυρό 24μετρο καταμαράν μάρκας Sunreef που διαθέτει, με το όνομα «Great White», μπορεί να το δει κανείς συχνά να πλέει τα καλοκαίρια γύρω από τη Μαγιόρκα.

Εικόνα

Άλλες παρουσίες στο ρόστερ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος UIM E1 περιλαμβάνουν την ομάδα αγώνων της Βενετίας καθώς και την ομάδα που σχηματίστηκε από τον οδηγό της Formula 1 Sergio Perez. Σύμφωνα, τέλος, με τους διοργανωτές, σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες συμμετοχές.