Εμιλιάνο Μαρτίνεζ: Έδωσε 24.000 δολάρια για σκύλο ράτσας βελγικό Μαλινουά που χρησιμοποιούν οι ειδικές δυνάμεις

24.000 δολάρια για ένα σκύλο φύλαξης φέρεται να πλήρωσε ο τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αργεντινής, Εμιλιάνο Μαρτίνεζ. Το ειδικά εκπαιδευμένο βελγικό Μαλινουά, βάρους 30 κιλών, χρησιμοποιείται συνήθως από τους Αμερικανούς Navy Seals και την SAS.
Εμιλιάνο Μαρτίνεζ: Έδωσε 24.000 δολάρια για σκύλο ράτσας βελγικό Μαλινουά που χρησιμοποιούν οι ειδικές δυνάμεις

Ο τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αργεντινής, Εμιλιάνο Μαρτίνεζ, φέρεται να αγόρασε -αντί 24.000 δολαρίων- έναν σκύλο που χρησιμοποιείται από τις ειδικές δυνάμεις, για να φυλάει το μετάλλιό του από το πρόσφατο Μουντιάλ.

Διαβάστε ακόμα: Κριστιάνο Ρονάλντο - Μια Rolls-Royce Dawn 300.000 δολαρίων ήταν το χριστουγεννιάτικο δώρο του από τη σύζυγό του

Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, είναι ένα βελγικό Μαλινουά, βάρους 30 κιλών, που χρησιμοποιείται συνήθως από τους Αμερικανούς Navy Seals και την SAS.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Μαρτίνεζ προμηθεύτηκε το σκύλο από τη διάσημη βρετανική εταιρεία Elite Protection Dogs με σκοπό να προστατεύσει την οικογένεια και το σπίτι του στα West Midlands της Βρετανίας, καθώς και το μετάλλιο του νικητή από το 2022 FIFA World Cup.

Ο Μαρτίνεζ, ο οποίος κέρδισε πρόσφατα και το βραβείο Golden Glove, δεν είναι ο μόνος που έχει αποτανθεί στην Elite Protection Dogs για την προστασία του. Αρκετές διασημότητες του αθλητισμού ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας τους τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλοί από αυτούς συνεχίζουν να πέφτουν θύματα κλοπής.

Εκτός από τον Μαρτίνεζ, ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, και ο Γάλλος τερματοφύλακας Ουγκό Λορίς, διέθεταν επίσης στο παρελθόν σκύλους-φύλακες.

Επιπλέον, οι πρώην αστέρες της Αγγλίας Άσλεϊ Κολ και Τζακ Γουίλσιρ, καθώς και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας βαρέων βαρών Τάισον Φιούρι έχουν επίσης βασιστεί στις υπηρεσίες της Elite Protection Dogs για τις ανάγκες προστασίας τους.

Μπορεί όμως ένας σκύλος να κάνει τη δουλειά; Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας για την Elite Protection Dogs, τα βελγικά Μαλινουά είναι σκύλοι εργασίας που επιλέγονται από τον στρατό και την αστυνομία ως κορυφαία ράτσα σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, οι Αμερικανοί Navy Seals χρησιμοποίησαν τα Μαλινουά στην επιχείρηση για τη σύλληψη του Μπιν Λάντεν.

«Η φυλή είναι ιδιαίτερα αθλητική και ευκίνητη με ακραία θηρευτική ικανότητα, στοιχείο που την καθιστά εξαιρετική για οποιαδήποτε δουλειά. Υπάρχουν σκυλιά και υπάρχουν και τα Μαλινουά», σημειώνει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Elite Protection Dogs, οι σκύλοι εκπαιδεύονται από την ηλικία των 12 εβδομάδων για 7 ημέρες την εβδομάδα στα χέρια των καλύτερων ειδικών και κυνολόγων, κάτι που εγγυάται την αξιοπιστία τους στον τομέα της φύλαξης.

Εικόνα

Ίσως λοιπόν τα χρήματα που ξόδεψε ο Μαρτίνεζ να είναι τελικά η πιο σοφή επένδυση που έκανε ποτέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ