Orient-Express: Περιπέτεια πολυτελείας στις γαλλικές Άλπεις με τη νέα διαδρομή του θρυλικού τρένου

Η νέα διαδρομή του Venice Simplon-Orient-Express υπόσχεται μια πολυτελή βόλτα στις γαλλικές Άλπεις. H απόλυτη χειμερινή απόδραση της εταιρεία Belmond ξεκινά τον Δεκέμβριο του 2023 και περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά ταξίδια με σημείο εκκίνησης το Παρίσι.
Orient-Express: Περιπέτεια πολυτελείας στις γαλλικές Άλπεις με τη νέα διαδρομή του θρυλικού τρένου

Ίσως δεν υπάρχουν διακοπές που να ταυτίζονται περισσότερο με την έννοια «χειμερινή απόδραση» όσο μια διαδρομή με τρένο στις γαλλικές Άλπεις. Και σύντομα, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να επιβιβαστούν στο διάσημο Venice Simplon-Orient-Express της εταιρείας Belmond για την απόλυτη ευρωπαϊκή περιπέτεια μέσα στα χιόνια.

Διαβάστε ακόμα: Orient Express - Η νέα προεδρική σουίτα του θρυλικού τρένου έχει την αυθεντική ατμόσφαιρα της παλιάς του δόξας

Το θρυλικό τρένο Orient-Express ανακοίνωσε πρόσφατα μια νέα διαδρομή που αποτυπώνει τη χαρά του αργού ταξιδιού με όλη την αίγλη μιας πολυτελούς περιπέτειας στις χιονισμένες Άλπεις.

Ξεκινώντας τον επόμενο χειμώνα, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων χειμερινών ταξιδιών που ξεκινούν από το Παρίσι και διασχίζουν μια από τις υψηλότερες οροσειρές στον κόσμο: τις γαλλικές Άλπεις. Και το καλύτερο; Οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν τα παγωμένα, γραφικά τοπία χωρίς να βγουν από το τρένο.

Εικόνα

Ξεκινώντας τον Δεκέμβριο του 2023, το τρένο με 17 βαγόνια θα διασχίζει την παρθένα γαλλική ύπαιθρο μέχρι τους σταθμούς όπως οι Albertville, Moûtiers και Bourg-Saint-Maurice.

Ξεκινώντας από το Παρίσι, οι επιβάτες μπορούν το βράδυ να απολαύσουν ένα γύρο κοκτέιλ στο Bar Car «3674» συνοδεία εποχικών πιάτων που ετοιμάζει ο σεφ Ζαν Ιμπέρ, ο οποίος εντάχθηκε στη γαστρονομική ομάδα της εταιρείας νωρίτερα φέτος.

Το επόμενο πρωί, γλυκά γαλλικού τύπου σερβίρονται στις καμπίνες, με θέα την εκπληκτική περιοχή της Σαβοΐας. Αργότερα, ένα πιο πλούσιο brunch περιμένει τους φιλοξενούμενους πριν τις δραστηριότητες των Άλπεων. Σ’ αυτές περιλαμβάνεται η επίσκεψη στα κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των Mont Blanc, Courchevel, Three Valleys και Tignes-Val d’Isère.

A post shared by Venice Simplon-Orient-Express (@vsoetrain)

Σε όλο το εσωτερικό, το Venice Simplon-Orient-Express αποπνέει αίγλη της δεκαετίας του 1920 καθώς τα βαγόνια είναι φορτωμένα με γυαλιστερές επενδύσεις από κερασιά, βελούδινα έπιπλα και διακόσμηση αρ ντεκό.

Εικόνα

Οι επιλογές διαμονής περιλαμβάνουν πλέον μια νέα κατηγορία καμπίνας, που αποτελείται από οκτώ πολυτελή καταλύματα, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της το 2023. Κάθε Grand Suite θα διαθέτει μαρμάρινο ιδιωτικό μπάνιο, χώρο σαλονιού που μπορεί να μετατραπεί σε έξτρα υπνοδωμάτιο με ένα διπλό ή δύο μονά κρεβάτια και φυσικά 24ωρη υπηρεσία service. Τα πρόσθετα προνόμια περιλαμβάνουν ένα δωρεάν κιμονό και παντόφλες.

Εικόνα

Η διαδρομή στις γαλλικές Άλπεις είναι αποτέλεσμα της απόφασης της Belmond να επεκτείνει την ετήσια σεζόν του Venice Simplon-Orient-Express, για πρώτη φορά από το εναρκτήριο ταξίδι του το 1982. Συνήθως, το τρένο εκτελεί δρομολόγια μόνο από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο. Ωστόσο, καθ' όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου του 2022, η φίρμα πρόσφερε 10 μονοήμερες εκδρομές σε εορταστικούς προορισμούς όπως η Φλωρεντία, το Παρίσι, η Βενετία και η Βιέννη.

Όσον αφορά στις τιμές, μια διανυκτέρευση στην Historic Cabin ξεκινά από 3.785 λίρες ανά άτομο (4.282 ευρώ περίπου), ενώ η διαμονή σε μια από τις νέες Grand Suites κοστίζει 7.300 £ ανά άτομο (8.259 ευρώ περίπου).

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Venice Simplon-Orient-Express.