Orient Express: Η νέα προεδρική σουίτα του θρυλικού τρένου έχει την αυθεντική ατμόσφαιρα της παλιάς του δόξας

Orient Express: Η νέα προεδρική σουίτα του θρυλικού τρένου έχει την αυθεντική ατμόσφαιρα της παλιάς του δόξας

Η Accor, ιδιοκτήτρια εταιρεία του θρυλικού Nostalgie-Istanbul-Orient-Express, αποφάσισε να αναβιώσει τα αυθεντικά βαγόνια του τρένου, που θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά του 2025. Για να τονώσει την αγωνία της αναμονής, η ομάδα φιλοξενίας αποκάλυψε εικόνες της προεδρικής σουίτας του συρμού, λίγο πριν την έκθεση Design Miami.

Διαβάστε ακόμα: Deji Plaza - Οι τουαλέτες σ' αυτό το εμπορικό κέντρο στο Πεκίνο μοιάζουν να έχουν βγει από την ταινία «Ο μεγάλος Γκάτσμπι»

Τα 17 από τα αυθεντικά βαγόνια ανακαλύφθηκαν στην Πολωνία και η εταιρεία ανέθεσε στο Γάλλο σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Maxime d'Angeac να τα επαναφέρει στην παλιά τους δόξα. Έχοντας αποκαλύψει τα πολυτελή σχέδια για το μπαρ, το εστιατόριο, τις σουίτες και τους διαδρόμους νωρίτερα φέτος, η Accor δίνει τώρα την ευκαιρία στους λάτρεις των πολυτελών σιδηροδρομικών ταξιδιών να ρίξουν μια ματιά στους χώρους της προεδρικής σουίτας.

Εικόνα

Μάλιστα, οι επισκέπτες της 18ης έκθεσης Design Miami, η οποία διαρκεί από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να δουν την καθηλωτική εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας του Orient Express, η οποία παρουσιάζει το εσωτερικό του τρένου.

«Η προεδρική σουίτα είναι η απόλυτη έκφραση του μελλοντικού Orient Express, η κορυφή της εξαιρετικής πολυτέλειας και της απόλυτης άνεσης. Ένα πλήρες βαγόνι τρένου, για ένα εκτεταμένο ιδιωτικό ταξίδι, ταυτόχρονα θεατρικό και διαχρονικό, για τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη», ανέφερε ο d'Angeac στο Travel + Leisure.

Εμπνευσμένο από τους πρωτοπόρους της art deco, Jacques-Émie Ruhlmann και Armand-Albert Rateau, ο χώρος των 55 τετραγωνικών μέτρων διαθέτει ιδιωτική είσοδο, υπνοδωμάτιο με μπάνιο, σαλόνι, ένα δευτερεύον υπνοδωμάτιο και ένα γραφείο.

Εικόνα

Προσαρμοσμένα έπιπλα, επενδυμένα με πλούσιο βελούδο, πάνελ Lalique και τζάκι αερίου είναι μερικά από τα εσωτερικά χαρακτηριστικά της πολυτελούς σουίτας. Οι ταξιδιώτες θα βρουν επίσης πολλά πρωτότυπα χαρακτηριστικά που έχουν αποκατασταθεί αριστοτεχνικά, όπως μαρκετερί Nelson και Prou, μασίφ λεπτομέρειες από μαόνι και ιστορικά μοτίβα.

Εικόνα

«Το Orient Express και η αναβίωση του θρύλου του ήταν μια τεχνική πρόκληση. Ξεκινώντας το έργο, βάλαμε στόχο να δημιουργήσουμε μια εμπειρία που ξεπερνά τον χρόνο και τις τάσεις, μια διακόσμηση με στοχασμό που ισορροπεί το παρελθόν και το παρόν. Κάθε λεπτομέρεια είναι φτιαγμένη στο χέρι από τους καλύτερους Γάλλους τεχνίτες. Μόνο με μεγάλη προσοχή και ακρίβεια φτάσαμε εδώ», πρόσθεσε ο d'Angeac.

Να σημειωθεί τέλος ότι η Accor εργάζεται παράλληλα σε πολλά άλλα project φιλοξενίας με την επωνυμία Orient Express. Δύο ξενοδοχεία θα ανοίξουν τις πόρτες τους στη Ρώμη και τη Βενετία το 2024 και ένα τρίτο, στη Σαουδική Αραβία, θα καλωσορίσει επισκέπτες στο Ριάντ ως μέρος της νέας ανάπτυξης της περιοχής Diriyah.